Connect with us

Összefoglaló

Pontgazdag alsóházi rangadó

Az izgalmas szó erős túlzás, de mindenképp látványos meccset láttak azok, akik fennmaradtak péntek hajnalban. A Colts praktikusan hozta a kötelezőt (vagy a Jets szerint nem PO-contender), míg a New Yorknak maradt a tisztes helytállás a harmadik számú irányítóval.

A mérkőzés egy Jets punttal kezdődött, bár már ekkor érezni lehetett, hogy ebből lesz valami, mivel ez a puntolás is nyolc play után következett. A Colts egy TD-vel kezdett, amire egy hatpontos volt a válasz a Jetstől és itt elszabadult az indianapolisi pokol.

A második negyedre a Jets elveszítette Mike White-ot, és bár Josh Johnson összességében nem játszott rosszul, két negyed kellett hozzá, hogy belejöjjön a játékba (vagy mondhatjuk úgy, hogy két negyed kellett ahhoz, hogy a Colts annyira elhúzzon, hogy már ne érdekelje őket, mit csinál Johnson). Eközben a Colts csak a második negyedben feltett 21 pontot a táblára és 28-10-es előnnyel mehetett a szünetre.

Az Indianapolis ezután még nem dőlt hátra, rögtön egy 83 yardos drive-val kezdett, de a TD elmaradt egy sikertelen negyedik kísérlet miatt. Ez volt a Jets védelem egyetlen értékelhető megmozdulása az egész találkozón, a következő két drive-ból ugyanis TD-t szerzett a Colts és 42-10 után már nem is nagyon erőltette. A Jets offense csak ezután mutatott életjeleket, ami három TD-ben és egy szerencsétlen red zone INT-ben csúcsosodott ki, ezzel kialakítva a 30-45-ös végeredményt. Ugyan egy pillanatig nem volt kétséges a győztes csapat kiléte, de a Jets legalább azt elintézte, hogy ne legyen teljesen unalmas az utolsó negyed. Tanulságok.

  • Zach Wilson a Jets legrosszabb irányítója

Ugyan Joe Flaccót még nem láttuk a pályán, de az elmúlt két meccs alapján egyértelműen kiderül, hogy jelenleg az 1/2-es újonc a leggyengébb a Jets rosterén, pedig Mike White és Josh Johnson jelenti a konkurenciát. Persze nem könnyű egy alapból nem túl erős csapatban rögtön villogni a BYU-ról érkezve, még biztos brutálisan gyors számára az NFL, de az tény, hogy amennyiben a Jets meccseket akar nyerni, úgy jelenleg nem Wilson a legjobb választás hozzá (a fejlődése szempontjából viszont neki kell kezdeni, szóval ez ilyen ambivalens marad a szezon hátralévő részére).

Ami az említett QB-kat illeti. White 7/11, 95 yard és egy TD után sérült meg – mióta ő a kezdő, a Jets minden alkalommal (kétszer) szerzett TD-t az első negyedben, míg ez Wilsonnal egyszer sem jött össze. Utána Josh Johnson következett a sorban, aki bár csak a garbage time-ban kezdett el értékelhetően játszani, legalább ott sikerült: végül 317 yardot és három TD-t passzolt egy felpattanó INT mellett.

  • A gyenge védelmek ellen már megy Wentznek

A futójáték már az első negyedben átlépte a 100 yardot, így Wentz teljesen nyugodtan, kvázi teher – és a védőfaltól érkező nyomás – nélkül játszhatott. Meg is látszott ez a teljesítményén, 272 yardot és három TD-t passzolt, miközben nem rémlik olyan megmozdulása, ami kifejezetten rossz vagy turnover esélyes lett volna. A Colts jelenleg 4-5-ös, van esély a rájátszásra, és ha az nem is feltétlenül jön össze, jó eséllyel végig versenyben marad a csapat, így a QB játszani fog, vagyis az Eaglesnek kinéz egy első kör jövőre.

  • Elijah Moore nagy napja

A Jets offense-ből a QB-kon kívül Elijah Moore játszott még annyira jól, hogy érdemes kiemelni. Az újonc elkapó nyolc felé szálló labdából hetet elkapott 84 yardért és két TD-ért, karrierje legjobb meccsét hozta. Mellette csak átlagos teljesítmények voltak, illetve említsük meg a korábbi második körös Denzel Mimst, akinek öt targetből egy elkapás jött össze 20 yardért és bántóan nem tud vele mit kezdeni a Jets stábja (vagy ő ennyire rossz). A védelemről lehetne még beszélni, de semmi sem foglalja össze jobban, milyen rossz volt Robert Saleh egysége, mint az, hogy 45 pontot tett fel a Colts a táblára.

  • Lehengerlő Colts futójáték

Az indianapolisi futójáték már eddig is a legjobbak között volt és ez ismét bizonyosságot nyert. Jonathan Taylor 9,1 yardos átlaggal szerzett 172 yardot és két TD-t, ezzel jelezve, hogy ő kész átvenni a Derrick Henry sérülése miatt keletkezett űrt. Nemcsak neki volt jó meccse, ugyanis Nyheim Hines is feltett 74 yardot és egy TD-t hat futásból, mindenki mással együtt pedig kereken 260 yardot és három TD-t jegyzett a Colts futójátéka (Wentz ugyebár 272 yardnál és három TD-nél állt meg a levegőben).

Ami a védelmet illeti: 30 engedett pont után nehéz dicsérni egy egységet, de ameddig egy kis esély is volt a vereségre, addig rendben volt a defense. Darius Leonard megszerezte a negyedik kiharcolt fumble-jét, Taylor Stallworth két sacket gyűjtött, a fal rendszeresen képes volt nyomást generálni – akadtak jó teljesítmények. Egy jobb csapat ellen ez nem biztos, hogy elég lenne, de most oké volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!