Connect with us

Minden ami NFL

A 7 gondolatai – Nincs igazán jó csapat a ligában, de akkor ki nyeri a Super Bowlt?

Itt az év vége és lassan az alapszakasz vége is, úgyhogy el kell lőni a take-eket, így tehát ismét jövök hét aktuális témával, ami foglalkoztat így két nappal szilveszter és két fordulóval a rájátszás előtt. 

  • Végre nincs Igazán Jó Csapat a ligában, ez pedig jót tehet a playoffnak
  • A 16. fordulóban a kockák visszavágtak, itt a negyedik kísérletes forradalom
  • Joe Burrow felemelkedett a top irányítók közé
  • Kliff Kingsbury pontosan az az edző, akinek eddig is gondoltuk
  • Mitől, kitől, miért ilyen jó az Eagles futójátéka?
  • Kinek adnám az MVP-címet és a többi díjat?
  • Ki nyeri a Super Bowlt? Jósolok a rájátszásra!

Nincs Igazán Jó Csapat a ligában

Az NFL nagyra tartja az esélyegyenlőség, a paritás ideológiáját, hogy bárki bárkit megverhet és megnyerheti a Super Bowlt. De azért valljuk be, hogy régen volt olyan év, amikor nem volt 1-2 kimagasló favorit, amely aztán be is jutott a nagydöntőbe. Idén nincs ilyen topcsapat, akit magabiztosan a Super Bowlba várnánk. Legalábbis az én szememben biztosan nincs.

Tudtok olyan csapatot mondani, aki egyértelműen jó és megbízhatunk bennük, hogy minden héten odateszik magukat és bejutnak a Super Bowlba? Én nem tudok. Az egyik első kiemelt jelenleg a Chiefs, amely ellen van egy tisztán látható ellenszer, és még ha Reid talált is rá pár visszavágást és megoldást, az egyértelmű, hogy nincs azon a szinten a támadósor, mint az utóbbi két évben, az utóbbi három forduló pedig nem feledtette még velem a korábbiakat. A másik első kiemelt a Packers, amely egy kétpontosra volt attól, hogy kikapjon a Tyler Huntley vezette cserecsapatos Ravenstől és egy be nem fújt illegal contact büntetésre attól, hogy kikapjon a 4 interceptiont dobáló Mayfield vezette Brownstól, miközben az Eaglesnek is simán jobb a pontkülönbsége, mint a Sajtfejeknek.

A Buccaneers épp tele van sérültekkel, a Titansbe talán visszatér majd Henry, aki talán jó formában lesz és akkor talán jók lehetnek ismét – de már vele együtt és a legjobb eredmények ellenére sem éreztem őket igazán meggyőzőnek vagy megbízhatónak, ez pedig még mindig túl sok “talán”. A Cowboys elvileg csodatámadósora a Washington covidosokkal teletűzdelt csapatának leigázása előtt a 20 pontot nem tudta átlépni heteken keresztül, a Billsen meg minden futni tudó csapat átgázolt már egyszer és a most vasárnapi Patriots elleni siker előtt jó régen vertek meg bárki számottevőt (az 5. héten a Chiefst).

Ez az egész pedig két dolgot vonz magával. Egyrészt sokkal nehezebb és idegőrlőbb a dolga annak, akinek az a munkája, hogy az NFL-ről írjon (mint nekem), másrészt viszont sokkal kiszámíthatatlanabb lehet a rájátszás, ami pozitív lehet a nézők, szurkolók számára.

Ja, és idén ott van a Covid-faktor is, amely egy adott héten tönkreteheti bármelyik csapat szezonját, mert 20 játékost nélkülözve nem igazán nyer senki a playoffban. Ez mondjuk nem biztos, hogy növeli a nézői élményt, de a kiszámíthatatlanságot mindenképp.

A kockák visszavágtak!

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!