Connect with us

Összefoglaló

A Bills és a Cowboys magabiztosan, a Dolphins nehezebben hozta a kötelezőt

A Bills és a Cowboys is magabiztosan hozta a kötelezőt a Panthers, illetve a Giants legyőzésével. A Dolphinsnak azonban egy bő félidőig meggyűlt a baja a csoportrivális Jetsszel. 

Carolina Panthers @ Buffalo Bills 14-31

Bődületesen egyoldalú mérkőzés, ami másra nem volt jó, minthogy a Bills egy kis önbizalmat szerezzen a Patriots elleni csoportmeccs előtt. A Panthers jelenleg egy borzalmas csapat, Cam Newton már egy Taysom Hill szintet se nagyon képes hozni, ráadásul most már a védelem is egyre jobban szétesik.

Szó se róla, a Panthers próbálkozott, az első negyedben kétszer is nekiment negyedik kísérletre, de egyik sem sikerült (igaz, nem is tehetett mást, a csapat rúgója még a bemelegítésnél megsérült ). A Bills ezt köszönte szépen, a félidő végéig feltett 17 pontot, és bár egy Josh Allen INT után szépített a Panthers, nem forgott veszélyben a hazai csapat sikere.

Cam Newton semmire nem alkalmas már. Ugyan volt egy futott TD-je, de nagyon darabos és lassú, teljesen átlagosan fut, már közel sem evidens, hogy képes megoldani egy 3/4&rövidet (inkább nem). A játék olvasása és a passzjáték meg soha nem tartozott az erősségei közé, öreg korára meg pláne nem megy neki: 38 passzából csak 18 volt jó 156 yardért és egy TD-ért, illetve volt egy INT-je. Nagyjából azt tudja, amit Taysom Hill (15 futásból volt 71 yardja és egy TD-je) és ennél a szerepkörnél többet nem is lehet rábízni, ez a csillag már leáldozott.

Ami meglepőbb, hogy a védelem is egyre rosszabb. Ugyan Yetur Gross-Matosnak elég jó napja volt (2,5 sack), de alapvetően nem sikerült zavarba hozni Josh Allent, illetve a futójáték is működött a Billsnél (oké, a 3,9 yardos átlaggal szerzett 86 yard és egy TD nem tűnik soknak Devin Singletarytől, de Buffalóban ez már 200 százalékos teljesítmény). Persze nem könnyű egy ilyen offense mellett ezer fokon pörögni, de nem nagyon maradt már nyoma a szezon eleji Carolina védelemnek.

Ami a Billst illeti: a Panthers futójátékára nem volt megoldás összességében, viszont a kulcsszituációkban sikerült fellépni. Emellett volt nyomás Cam Newtonon, aki egyáltalán nem érzékelte a nyomást és ilyen passzai voltak:

A támadók kiegyensúlyozottak voltak és korrekt szinten teljesítettek. A 119 futott yard buffalói mércével parádés, emellett Josh Allennek volt 210 yardja és három TD-je egyetlen INT mellett. Nem a tavalyi szint, de rendben van, ráadásul nem függ teljesen Stefon Diggstől – ezúttal Gabriel Davis volt a kedvence, akinek 85 yardot és két TD-t passzolt az irányító.

(renningan)

Dallas Cowboys @ New York Giants 21 – 6

Ez tipikusan olyan meccs volt, amelyet egyik csapat sem akart lejátszani. A Giants már azt várja, hogy véget érjen a szezon, és kapjon egy új edzőt/GM-et/mindent. A Cowboys számára pedig csak nyűg volt a meccs, egy kötelező formaság, amin túl kell esni.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Glennon vezette támadósor nem jelentett kihívást a Cowboys védelmének. Mindössze hat pontot tudott feltenni a táblára az offense, ami mellé négyszer adta el a labdát (3 INT, 1 fumble) és további két drive ért véget sikertelen negyedik kísérlettel. A Cowboys támadóinak nem is nagyon kellett megerőltetniük magukat, a védelem egész meccsen jó mezőnypozíciót adott nekik, így a pontszerzés már garantált volt.

Ilyen körülmények között inkább az a furcsa, hogy a Cowboys csak 21 pontot szerzett. Prescott még mindig nem az igazi, ugyan nagy hibát nem csinált (bár volt egy fumble-je), de azt az átütő erőt sem lehetett érezni a játékában. Sokszor nem tudta rendesen megdobni a labdát, de olyan is volt, hogy az elkapója ejtett el egyszerű passzt, így nem csak nála voltak bajok. Akire azonban nem lehet panasz az Tony Pollard. A futó ugyan csak 87 scrimmage yardot szerzett TD nélkül, de többször is ő oldott meg egy-egy nehéz szituációt. Az egyik legnagyobb megmozdulása volt, mikor Prescottól egy rosszul megdobott screen passzt kapott, amit csak úgy tudott megfogni, hogy ő maga is a földre került. Viszont még az előtt fel tudott pattanni, hogy hozzáértek volna, és azzal a lendülettel meg is futotta a first downt.

A Giants támadósoráról még sokatmondó adat, hogy Glennon 100 passzolt yardig sem jutott el (1 yard kellett volna még neki). A meccs végén már nem is erőltették tovább, és beküldték Jake Frommot egy utolsó drive-ra. Ugyan TD nem lett ebből sem, de ég és föld volt a különbség Glennon és Fromm között. Az új irányítóval rendesen haladt az offense, és több nehéz szituációt is megoldott. Igaz, a Cowboys már eddigre nagyon kiengedett, és ment volna haza, de ez így is a legszebb drive-ja volt a Giantsnek az egész meccsen. Glennonnak 57 perc alatt nem sikerült 100 yard fölé jutnia. Frommnak 3 perc alatt majdnem sikerült. Lehet érdemes lett volna az egész meccsen megnézni, mit tud.

(jarred)

New York Jets @ Miami Dolphins 24-31

Kissé meglepő módon Jets dominanciával indult a találkozó. Míg a hazai gárda részéről két 3&outra és egy interceptionre futotta, a New York 10 pontot szerzett az első két labdabirtoklásából és látszólag jól tudta mozgatni a láncokat. A szünetig drasztikusan nem változott a játék képe. A Dolphins is megszerezte első pontjait, de így is 17-10-es Jets előnnyel mehettek pihenni a gárdák. A második félidőben azonban jött, amit előzetesen is vártunk a találkozótól.

A Dolphins védelem előlépett és 6 támadósorozatból összesen 22 playt engedett a Jetsnek. Ez drive-onként 3,6 play. Négy 3&outra, egy turnover on downsra és egy fumble-re futotta a teljesen széteső Jets támadósortól. A Dolphins uralta a line of scrimmage környékét, hatszor sackelték Wilsont és a futójátékot is teljesen elvették a vendégektől. Az egyetlen pontjukat is egy Tua által dobott pick6 révén szerezték, amivel Brandin Echols sétálhatott be az end zone-ba. A támadósor gyengélkedése mellett a védelem sem bírta sokkal jobban. Bár két labdát is szereztek (a pick6 mellett összejött egy fumble is) ezek mellett 3 TD drive-ot engedtek a Miaminak, amely a 3. negyedtől igazából végig kézben tartotta a találkozót. A meccs jelenete egyértelműen a harmadik hazai touchdown volt, amivel először vezettek a mérkőzésen, ugyanis a védőfalember Christian Wilkins kapta el Tua passzát.

A vendégeknél Waddle hiányában DeVante Parker és Mike Gesicki mozgatta elsősorban a láncokat, de érezhető volt az első számú elkapó hiánya. A futást amúgy is szerető hazaiak az újonc hiányában 42-szer adták a futók kezébe a labdát mindössze 27 passzkísérlet mellett. Sikeresek is voltak a földön, a második félidőben egyszerűen nem tudta megállítani a Jets a futójátékot. Duke Johnson karrierje során először jutott 100 yard fölé és mind ő, mind Myles Gaskin 5-ös átlag körül termelt. A Jetsnél nem vitte senki így a hátán a csapatot. A nagyobb nevű játékosok hiányában több trükkös játékkal is próbálkoztak, de kevés volt belőle igazán eredményes. Berriost most is ki lehet emelni, aki egy futott TD mellett Crowderrel is összehozott egy emlékezetes playt.

A Dolphins sorozatban 6. győzelmével 50%-ra módosította a mérlegét, de még így is 10% alatti esélyük van rájátszást érő helyen végezni a New York Times szerint. A Jets pedig egyre biztosabb, hogy a top5-ben fog pickelni.

(alatriste)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!