Connect with us

Összefoglaló

A New Orleans-i könyvvásár

Karácsony alkalmából egy magát megnevezni nem kívánó személy jótékonysági könyvvásárt rendezett New Orleans városában. Ez a személy a saját gyűjteményéből ritkaságnak számító könyveket árverezett el, melyek eszmei értéke az egeket verdeste. A vásár hatalmas siker volt, minden könyvet sikerült elárverezni. A befolyt összeget a tengerek élővilágának megmentésére, különösképpen a delfinek megsegítésére ajánlották fel.

Miami Dolphins @ New Orleans Saints 20 – 3

Egy meccs, amely már azelőtt eldőlt, hogy egyáltalán elkezdődött volna. A Saintsnek a Covid miatt nélkülöznie kellett mind Taysom Hillt, mind Trevor Siemiant, és a practice squadból felhozott újoncnak, Ian Booknak kellett irányítania. Ha mindez nem lett volna még elég, a támadófal több tagja is hiányzott, így a Saints sorsa már a kezdőrúgás előtt megpecsételődött. Az egyetlen esélye a hazaiaknak az lett volna, ha lemásolják a Buccaneers elleni meccset, a védelem nem enged pontot az ellenfélnek, az offense pedig legalább egy mezőnygólt összehoz. Ez a terv gyorsan füstbe ment, Book ugyanis már a második passzával eladta labdát, amivel Nik Needham vissza is szaladt TD-re.

Ezzel az egy játékkal lényegében véget is ért a mérkőzés. A Saintsnek ezek után arra lett volna szüksége, hogy a támadósor legalább kétszer végigmenjen a pályán, de egy gyakorlócsapatos újonccal (aki az imént dobott pick6-et) és egy csere támadófallal erre semmi esély nem volt. Főleg úgy nem, hogy a túloldalon is mindenki tisztában volt a hazaiak helyzetével, Brian Flores pedig kíméletlenül ki is használta ezt.

A Dolphins annyi blitzet küldött Bookra mint még soha, aminek meg is lett az eredménye. Az újonc irányítót gyakorlatilag minden dropbacknél siettették, és nem volt olyan alkalom, mikor tisztán beleállhatott volna a passzba. Ennek a rengeteg blitznek végül 8 sack és 2 INT lett a vége, valamint egy 0/12-es 3rd down mutató. A Saints ugyanis egyetlen egy harmadik kísérletet sem tudott megcsinálni (átlagosan 9 yardot kellett volna megtenni), amire még nem volt példa Sean Payton alatt. Igaz, a körülményeket figyelembe véve ez egyáltalán nem meglepő, inkább az számít meglepetésnek, hogy egyszer sikerült eljutni mezőnygól távolságig.

A vendégek támadói ugyan jobbak voltak, de semmi különöset nem csináltak. Tua egy szerény 198 yardot hozott össze 1-1 TD/INT-tel. Egyedül Jaylen Waddle-t lehet kiemelni ebből az egységből, aki 12 célbavételből 10 elkapást hozott össze 92 yardért és 1 TD-ért. Rajta kívül mindenkinek szürke napja volta az offense-ből.

A védelemből gyakorlatilag mindenkit ki lehetne emelni, hiszen valamilyen szinten mindenki kivette a részét ebből a győzelemből. A pass rush kíméletlen volt, szinte mindenkinek kijutott egy-egy siettetés vagy sack. A legsikeresebben Jerome Baker (1,5 sack) és Emmanuel Ogbah (2 sack) ért oda a Saints irányítójához, de a többiek sem szégyenkezhetnek, mert ha nem is vitték mindig földre Bookot, de annyira megzavarták, hogy esélye sem volt egy jó passzt megdobni.

A Dolphins könnyedén hozta ezt a kötelező győzelmet, így 1-7-es kezdés után hét győzelmet szerzett zsinórban, amivel az egyetlen csapat lett a történelemben, amely egy szezonon belül egy hétmeccses nyeretlenségi és egy hétmeccses veretlenségi szériát is magáénak tudhat. Ez pedig azt jelenti, hogy a csapat jelenleg a 7. helyen áll az AFC-ben és ezzel ott van az utolsó rájátszást érő helyen.

A Saintsnél gyorsan el kell felejteni ezt a meccset. Egy pályát soha nem látott irányítóval egy ilyen védelem ellen semmi esély nem volt a győzelemre. A szezon azonban még nem veszett el, még két könnyűnek mondható meccs jön, ahol már a körülmények is sokkal kedvezőbbek lesznek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!