Connect with us

Összefoglaló

A Packers és a Colts örülhetett karácsonykor

Két érdekes mérkőzést rendeztek karácsony estéjén, ahol Baker Mayfield négy (!) interceptionjének köszönhetően előbb a Packers örülhetett, majd a teljes támadófala hiányában, a Cardinals hibáit kihasználva a Colts ünnepelhetett a fa árnyékában. 

Cleveland Browns @ Green Bay Packers 22 – 24

Több, mint 400 yard, ebből 219 a földön, 7/12-es 3. down és 1/1-es 4. down hatékonyság, valamint 9-cel több first down mint az ellenfélnek. Ezek mind a Cleveland Browns statisztikái, amely meglepően könnyen is verhette volna Wisconsinban a Packerst, ha egy sallangmentes irányítójátéka lett volna. Ez azonban hiányzott.

A Browns úgy kezdte a meccset, ahogy várni lehetett. Hosszú drive, Chubb több ízben is bevonva a játékba, a drive végén pedig a futó maga szerezte meg a vezetést a csapatának. Az extra pont kimaradt, de így is remek nyitó drive-ot hozott össze a vendég csapat. A Green Bay viszont már nem volt ilyen sikeres. Már az első támadás is döcögősre sikerült és hiába oldottak meg egy 4&1-es szituációt is, végül punt lett a vége. Növelhette volna az előnyét a Browns, de Baker Mayfield az első playből a Packers safety Savage-et találta meg. A félpályán szerzett labdát köszönte szépen a hazai csapat és Aaron Rodgers 443. TD-ját dobta Allen Lazardnak, amivel immár ő a legtöbb TD passzt kiosztó irányítója a Packersnek. Brett Favre rekordját adta át a múltnak, és csak összehasonlításképp, míg a már HoF irányító 286 interceptiont dobott 442 TD mellé, addig Rodgers mindössze 93-at.

A rekord után azonban jól jött vissza a meccsbe a Browns. El is jutottak field goal távolságba, de Mayfield ismét picket dobott. A Packers a labdaszerzésből talán a legszebb drive-ját hozta, átmasíroztak a pályán, aminek a végén Davante Adams növelte az előnyt. A Browns azonban ismét felállt és több 10+ yardos játéknak is köszönhetően visszajött a meccsbe Harrison Bryant elkapott touchdownja után. A 2 pontos hátrányt természetesen szerette volna ledolgozni a Cleveland, de sikertelen lett Mayfield passza, ami ekkor sem állt messze az interceptiontől. A Packers azonban egy 3&out után vissza is adta a játékszert a vendégeknek, akiknek elég idő állt még rendelkezésükre a félidőig, hogy átvegyék a vezetést. A félpályán azonban érkezett Mayfield 3. eladott labdája, ezúttal Rasul Douglas kezébe. A Packers pedig bő másfél perc alatt ismét kihasználta az ajándékot és Adams kapta el a 2. TD-jét. A félidőben ezzel 21-12-re vezetett a Green Bay és ők kapták a labdát a második félidőben is.

Itt azonban továbbra sem tört meg a Browns. Ehhez pedig remekül asszisztált a Packers támadósora. Bár az első drive-ból még végigmentek a pályán, csak field goalt tudtak rúgni és kialakítottak egy 12 pontos előnyt. A következő két labdabirtoklásukból egyetlen first downt sem értek el és folyamatosan visszaadták a lehetőséget a Clevelandnek. A vendégek pedig kissé már jobban vigyázva a labdára 10 pontot szereztek és Anthony Schwartz első NFL TD-je után két pontra zárkóztak fel.

A Packersnek bő 4 percet kellett volna ekkor lefuttatni az óráról, ami az elmúlt hetekben jól is ment AJ Dillon vezérletével, de most csupán egy first downra futotta így zsinórban harmadszor is puntolt a Green Bay és két perce volt a Brownsnak megfordítani a meccset. A drive remekül indult, Nick Chubb hozott pár first downt, de Mayfieldet ismét jobban megpróbálták bevonni a játékba, aminek a vége egy újabb, immáron 4. interception lett, amit megint Douglas húzott le. Bár a játékra akár DPI is dobható lett volna, végül a sárga nem érkezett és a Browns kikapott a tundrán.

Mayfield döntéshozatala sokszor volt rossz. Négy interceptiont dobott, de ez akár 6-7 is lehetett volna, mert legalább két könnyű labdát ejtettek még el a Packers védők. A dobásai pontatlanok voltak és amikor az embere közelébe dobta is a labdát, akkor sem voltak szépek a labdahelyezései. Két interceptionje esetén kereste Jarvis Landryt és kétszer Peoples-Jonest. Az volt az ember érzése, hogy ezen játékoknál többször nem értette meg magát az elkapóival. A csapatot egyértelműen Nick Chubb cipelte a hátán, hiszen 126 yardot futott 7.4-es átlaggal, de D’Ernest Johnson is szerzett 58-at négy futásból. A Browns végig remekül tudott haladni a földön és csapatszinten 8,8-as átlaggal dolgoztak. A probléma a folyamatos labdaeladások voltak. A védelem a második félidőre felszívta magát és bár Garrették nem értek túl sokszor oda Rodgershez, le tudták parancsolni a Packers támadóit a pályáról és jól fogták a hazaiak futásait.

A túloldalon Rodgers 24 jó passzából és 202 yardjából ismét Adamst kereste elsősorban, aki a 2 TD-je mellett 10 labdát kapott el 114 yardért. A mérkőzés nagy részén remekül játszott elsősorban Denzel Ward őrizetében, de az utolsó drive során ő is droppolt egy (2?) labdát. Mellette más elkapó ismét nem igazán tudott fellépni, így a Jones – Dillion duót lehet még megemlíteni, akik együtt 100 futott yard fölé jutottak. Az elismerés azonban a védelemnek jár. Az offense 24 szerzett pontjából 21 érkezett az ő labdaszerzésükből és a meccset is ők nyerték meg. Bár a yardokat keményen nyelték, főleg a földön, a secondary olyan napot fogott ki, amit sokáig emlegetni fognak. Segítette a munkájuk, hogy a felforgatott Browns OL (Bitonio LT volt, Dunn pedig LG) ellen jól működött ismét a 4 emberes pass rush. Rashan Gary 2, Smith – Lowry – Galeai pedig 1-1 sacket szereztek és amikor nem a futók kezébe adták a labdát, jól tudták siettetni az ellenfél irányítóját.

A Packers ezzel stabilizálta a helyét az NFC élén, míg a Browns egyre nehezebb helyzetbe kerül az AFC-ben és lassan elúszni látszik a csoportgyőzelem esélye, mivel a két fő rivális a 8-8 győzelemmel álló Bengals – Ravens egymás ellen játszik a héten.

(alatriste)

Indianapolis Colts @ Arizona Cardinals 22-16

Frank Reichnak és csapatának nem volt egyszerű hete, hiszen kilenc kezdő játékosa hiányzott Covid, sérülés és egyéb családi okok miatt. Még nagyobb probléma volt, hogy a remek futójátékot megalapozó támadófal közepének kezdői is ezen a listán voltak, és a remek szezont futó Darius Leonard (a front7 vezéralakja) és Khari Willis (a secondary egyik legjobbja) is órákkal a kezdés előtt esett ki a vírus miatt. Hazai oldalon a center Rodney Hudson és a punter Andy Lee került Covid listára, valamint az első számú futó James Conner hiányzott sérülés miatt. Ilyen előjelekkel kezdődhetett a szombati karácsonyi dupla második mérkőzése.

Gondolhattuk, hogy a támadófalat ért csapások a Colts megszokott támadójátékát elég rosszul érintik, hiszen hiányoztak és meccs közben is kiestek olyan kezdő játékosok, akik a remek szezont futó Jonathan Taylor munkáját segítették a blokkokkal. Ehhez képest Taylor első futása egy 43 yardos megiramodás volt. Ezek után azonban jól megfogták a futást az Arizona védői, de Taylor így is eljutott 108 yardig 27 kísérletből, pedig hét alkalommal is negatív yardon fogták meg. A Cardinals oldalán is a futásra próbálták helyezni a hangsúlyt az első támadásoknál. Chase Edmonds több labdát is kapott, mellette pedig Kyler Murray is próbált lábon szerezni yardokat. Az első két hazai támadásban Murray többször is megtalálta tight endjét, Zach Ertzöt is, amivel tudtak haladni, mégis csak hat pontot szereztek a két jó támadásból. Az első drive végén Lee hiányában a csere irányító Colt McCoy tette le egy mezőnygólhoz rosszul a labdát (fűzővel befelé, ejnye McCoy!), majd ezt megtette még egyszer Edmonds touchdownját követően az extra pontnál.

Ezeket a hibákat tudta büntetni a Colts, hiszen hiába nem akart beindulni Taylor, így is tudtak előre haladni, és az első támadásból rögtön T.Y. Hilton ért be a célterületre, majd a védelem is hozzátette a magáét a csapat teljesítményhez, hiszen Sanchez jó puntja és Max Garcia rossz snapje után safetyt értek el, amikor Murray az end zone-ból vétett intentional grounding szabálytalanságot. Majd Badgley kihagyott field goalja után a félidő vége előtt egyet bevágott, így állhatott 12-6 az eredményjelzőn a félidőben.

Mindkét oldalon jól indultak a támadások az első játékrészben, de ezek után a védelmek léptek elő, és jól vették ki az ellenfél támadóinak méregfogát. A Colts nagy nyomást helyezett Murray-re, aki több alkalommal is menekülés közben volt kénytelen passzolni (pontatlanul), a másik oldalon pedig a futást fogták meg, és ők is nagy nyomást helyeztek Wentzre, aki emiatt többször is pontatlanul passzolt.

A második félidő első támadását az előnyben lévő Colts vezethette, de Wentz pontatlan passzai miatt gyorsan le kellett menniük a pályáról. A Cardinals az első támadásából azonban remek játékokkal állt elő. Először is a puntnál mindenkivel elhitették, hogy Christian Kirk fog visszafutni, azonban ehelyett Byron Murphy iramodott meg a labdával, amit 48 yardon keresztül vitt vissza. Több szép játék után végül Antoine Wesley ért be egy passzal a célterületre megfordítva a mérkőzést, és a helyzeti előnyt is megragadva. Azonban ez az előny nem volt sokra elég, hiszen a második félidőre ezen kívül nem sok jó támadást tudtak összerakni, ez köszönhető a támadófalban elkövetett több szabálytalanságnak, Garciától érkező rossz snapeknek, valamint Prater újabb kihagyott mezőnygóljának, amivel a rúgó hét pontot hagyott a lábában, amivel pont a mérkőzést nyerhették volna meg. Kyler Murray sem a szezon eleji formáját hozta, hiszen 43 passzának mindössze 62%-a ért célba 245 yardért, de a hosszú passzokat az igen csak foghíjas Colts safety sor ellen nem próbálta túl sokszor meg.

A Colts pedig ki tudta használni a lehetőségeit a második félidőben, ami a győzelemhez volt elég. A Cardinals speciális egységénél annyival biztos jobbak voltak, hogy náluk Badgley három mezőnygólból kettőt berúgott a póznák közé. De a győzelemhez nem a rúgó kellett, hanem egy jól megkomponált támadás. Taylor -1 és 3 yard közötti futásaiból nem tudtak nagyon haladni, ezért Wentznek kellett előrelépnie, aki nem volt túl meggyőző az első három negyedben mutatott játékával. Azonban a győztes drive-ban igen nagy szerepe volt az irányítónak, két játékával touchdownhoz jutatta csapatát, amivel megnyerték a mérkőzést. Először T.Y. Hilton egy 38 yardos elkapást mutatott be, amit Wentz szépen a kezébe rajzolt, majd egy már-már halott játéknak tűnő playből második touchdownját hozta össze, amikor az end zone végében Dezmon Patmon szabadra játszotta magát és egy nagyon nehéz, de pontos passznak köszönhetően be is írták a hat pontot a vendégeknek. Wentz végül 64%-os pontosság mellett 225 yardot passzolt két touchdown és eladott labda nélkül.

A Cardinals még megpróbálta a karácsonyi csodát véghez vinni, de Prater jó mezőnygólja után az onside kick már nem sikerült (megkérdőjelezhetjük Kliff Kingsbury döntését, hogy a 10 yardosról harmadik (!) kísérletre rúgott, de az igazából már nem osztott, nem szorzott), így zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el, amivel a csoportgyőzelemért folytatott harcban most hátrányba kerülhetnek. A Colts pedig újabb győzelmével egy nagy lépést tett a rájátszás felé, de az szinte már biztos, hogy azt csak wild card helyen tudják elérni.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!