Connect with us

Hír

A Washington tulaja tanúkat félemlített meg, aktívan hátráltatta az ellene folyó nyomozást

A liga tavaly nyáron indított nyomozást a Washington csapatával kapcsolatban, ahol a vádak szerint káros munkakörnyezet volt megfigyelhető széleskörű szexuális zaklatással. Az eredményeket azonban sosem tárta fel az NFL, ráadásul még csak nem is kért írásos jelentést a nyomozást végző emberektől. Az egyetlen hozadéka a kutatásnak Jon Gruden menesztése lett a Raiderstől, a Washingtonnál viszont megúszta mindenki minimális károkkal, például hogy a tulaj Daniel Snydernek át kellett adnia a csapat vezetését a feleségének.

Sokan kritizálták, kritizálják az NFL-t, hogy nem hozza nyilvánosságra az eredményeket, de az ügy nem akar távozni a köztudatból. Most a Washington Post azt tárta fel, hogy Snyder aktívan hátráltatta a nyomozást és tanúkat próbált elhallgattatni. Volt például egy nő, aki szexuális zaklatással vádolta a tulajt és 2009-ben peren kívül meg is egyeztek a felek ($1,6 millió dollárt kapott a nő), azonban Snyder most ismét rá akarta venni, hogy ne beszéljen a nyomozókkal.

A Post szerint több eset is volt, amikor Snyder akadályozta a nyomozást ügyvédeken és magánnyomozókon keresztül, emellett több korábbi alkalmazott házánál is megjelentek és családtagjaikat keresték fel, hogy megfélemlítsék őket és ne vegyenek részt a nyomozásban.

Nagyon sok minden van már Snyder számláján és érthetetlen, hogy a liga miért védi ennyire egyik csapatának tulajdonosát, főleg azok után, hogy Jerry Richardsont “elüldözték” a Panthers éléről hasonló okok miatt (szexuális zaklatás, rasszista jelzők használata). Nem tudjuk, milyen titkok rejtőzhetnek az ügy mögött, de ezeket az NFL láthatóan nem akarja, hogy kikerüljenek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!