Connect with us

Hír

Az NFL felosztotta a nemzetközi piacokat, a Buccaneers, a Patriots és a Chiefs is Németországot kapta

Az NFL felosztotta a nemzetközi piacokat a csapatok közt – egész pontosan 18 csapat kap nyolc országban lévő 26 területet –, amivel a franchise-ok lehetőséget kapnak az adott piacokon marketing, kereskedelem és szurkolói elköteleződés hosszabb távú kiépítésére.

Legalább öt évre kapják meg ezt az exkluzív hozzáférést a csapatok, ami alatt jogukban áll majd hasonló módon kiépíteni a szurkolói bázisukat, mint az USA-n belül, tehát például személyes és digitális marketinggel, céges szponzori üzletekkel, szurkolói eseményekkel, ifjúsági football programokkal, merchandise eladásokkal és más sportklubokkal közös marketing tevékenységgel – áll az NFL közleményében. Hogy a gyakorlatban ez pontosan mit jelent majd, azt még nem tudjuk.

A felosztás így néz ki:

Ausztrália: Los Angeles Rams
Brazília: Miami Dolphins
Kanada: Minnesota Vikings, Seattle Seahawks
Kína: Los Angeles Rams
Németország: Carolina Panthers, Kansas City Chiefs, New England Patriots, Tampa Bay Buccaneers
Mexikó: Arizona Cardinals, Dallas Cowboys, Denver Broncos, Houston Texans, Kansas City Chiefs, Las Vegas Raiders, Los Angeles Rams, Pittsburgh Steelers, San Francisco 49ers
Spanyolország: Chicago Bears, Miami Dolphins
Egyesült Királyság: Chicago Bears, Jacksonville Jaguars, Miami Dolphins, Minnesota Vikings, New York Jets, San Francisco 49ers

Az NFL korábban bejelentette, hogy az elkövetkező 8 évben minden csapat játszani fog külföldön mérkőzést, ez a kezdeményezés pedig tovább erősíti ezt a tervet és a liga igyekszik majd úgy alakítani, hogy a csapatok a hazai piacukon játsszanak (ahol lehetséges).

A mi szempontunkból Németország a legérdekesebb, és jó eséllyel jövőre rendeznek is mérkőzést itt 2022-ben. A fentiek fényében várhatóan a Buccaneers, a Patriots, a Panthers vagy a Chiefs lép majd pályára Németországban. Jövőre az NFC-nek lesz több hazai meccse a 17 mérkőzéses alapszakasz miatt, így valószínűbb lehet a Panthers és a Buccaneers látogatása a németekhez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!