Connect with us

Hír

Az NFLPA szerint a liga törölni akarta a végül elhalasztott meccseket

A Browsnak, a Washingtonnak és a Ramsnek is meggyűlt a baja a koronavírussal és ezért a liga kénytelen volt elhalasztani a meccseket. A Browns szombat helyett hétfő este játszott a Raidersszel, míg a Rams és a Washington kedd este lépett pályára a Seahawks és a Rams ellen. A játékosok szakszervezete (NFLPA) ugyanakkor azt állítja, hogy ez neki köszönhető: ha nem lép közbe, akkor az NFL egyszerűen törölte volna a meccseket.

Elég nehéz elképzelni, hogy a liga törölne mérkőzéseket (vagyis az adott csapatok egy meccsel kevesebbet játszottak volna), hisz az bevételkiesést és általános felháborodást eredményezett volna. Az NFLPA elnöke, a Browns center JC Tretter ugyanakkor ezt állítja: szerinte a szakszervezet harcolta ki a halasztást, mivel az NFL nemcsak törölte volna a találkozót, de a törlés miatt egyik csapat játékosai sem kaptak volna fizetést (ahogy az a szabályok közt szerepel). A szakszervezet ezt akarta elkerülni.

Az NFL minden bizonnyal csak belengette ennek az opcióját annak érdekében, hogy megegyezzenek az új Covid-protokollokban, de amennyiben mégis így történt, úgy az NFLPA ismét készülhet a harcra: egyre több csapatnál alakul ki Covid-para (a meglévők mellett Chiefs, Chargers, Jets), így nem lenne meglepő, ha megint halasztásra kerülne sor.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!