Connect with us

Hír

Csak célzott Covid-tesztelés lesz az oltott és tünetmentes játékosoknak

Az elmúlt pár napban kialakult Covid-para miatt az NFL egyeztetett a játékosok szakszervezetével (NFLPA) és ismét változtat a protokollokon. Az új szabályok csak az oltott játékosokra vonatkoznak, nekik viszont sokkal egyszerűbb lesz az életük.

Mivel az oltás nagyon hatékonyan lép fel a koronavírus ellen és akadályozza meg, hogy bárki komolyabban megbetegedjen (a washingtoni orvosok szerint a 23 covidos játékosból 21 simán volt olyan állapotban, hogy játsszon), így az NFL úgy döntött, hogy az oltott játékosokat csak akkor teszteli, ha azok tüneteket mutatnak, vagy ha a liga orvosi csapata úgy érzi, hogy a teszt szükséges (eddig hetente egyszer tesztelték az oltottakat). Emellett azok a játékosok, akik átestek a koronavíruson, a következő három hónapban egyáltalán nem lesznek tesztelve, míg az oltatlanoknak továbbra is naponta kell tesztet csinálniuk.

További adalék, hogy azon játékosok, akik valamilyen okból kifolyólag nem akarnak játszani ilyen szabályok mellett, hétfő délután két óráig jelezhetik a ligának az opt out szándékukat. Ebben az esetben ugyanakkor nem kapnak fizetést, illetve a döntést nem lehet visszavonni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!