Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

Nincs már senki bye weeken, minden csapat pályára lép a héten! Ráadásul a koronavírus miatt tologatásoknak köszönhetően szombattól keddig minden nap meccset nézhetünk! 

Szombat este

New England Patriots @ Indianapolis Colts

Két nagyon hasonló csapat játszik majd szombat éjjel a hét meccsén (a TNF-et leszámítva). Mindketten a futójátékukra építenek, ami jól is megy, mindkét irányító jobban játszik, mint szezon előtt vártuk tőlük, de mégsem bíznak meg teljesen bennük az edzőik. Mindkét védelem össze van szokva, okosak a játékosok és mindig a megfelelő helyen vannak, emellett jók futások ellen és sok turnovert is erőszakolnak ki. Ráadásul az edzői stábok is a top5-ben vannak a ligában. Ha ez nem lenne elég, mindkét gárda bye weekről érkezik, tehát az edzők extra felkészülési időt kaptak – érdekes lesz figyelni, mit változtattak az eddigieken.

A Colts eddig hétszer játszott top13-as védelemmel és 31 pontot átlagolt 6-1-es mérleg mellett, és itt is alapvetően tudna haladni a földön, el tudná nyomni a Patriots védőfalát, de Belichick gondolom nagyon rá fog menni Taylor megállítására és túltölti a boxot, hátha Wentz belehibázik majd. A Patriots rövid passzokkal fog tudni haladni szerintem, mert azt viszonylag engedi a Colts, Jones pedig szívesen el is veszi ezeket a yardokat.

Nagyon kiélezett, szoros és izgalmas meccset várok, összességében azért tippelek a Patriotsra, mert jobban bízok Belichickben és kevésbé abban, hogy Wentz lehozza hiba nélkül a meccset. De ez sem lepne meg egyáltalán, hiszen két mérkőzést leszámítva nagyon is jól vigyázott idén a labdára.

Vasárnap 19 órás sáv

Tennessee Titans @ Pittsburgh Steelers

A Titans offense továbbra is szenved, a Jaguarsnak úgy sikerült 20 pontot feltenni, hogy 4 interceptiont szerzett a gárda. Henry (és Brown) nélkül meg vannak lőve, úgyhogy az a cél, hogy valahogy átvészeljék az alapszakaszt, aztán a rájátszásban reményeik szerint egy kicserélt csapatot láthatunk majd. A másik támadósor sem sokkal jobb, de itt legalább a két playmaker elkapóban lehet bízni, hátha megoldják a gyengébb secondary ellen. A Steelersnek nagyon kell a győzelem, ha életben akar maradni, ráadásul többet is pihenhetett, nagyjából ennyi indokom van rájuk tenni a voksom, de itt a sok ponton kívül bármi lehet.

Carolina Panthers @ Buffalo Bills

A Billsről bővebben írtam a héten, offense és defense oldalt is érintve, így itt most inkább csak arra térnék ki, hogy a Panthersnél Matt Rhule teljesen elvesztette a bizalmam. Nem csak a QB-variálgatás miatt, amit elkezdett, hanem úgy összességében minden miatt. Az egy dolog, hogy nem megy a csapatnak, és ezt lehet a támadókoordinátorra vagy az irányítókra fogni, de mindegyiket Rhule hozta a csapathoz, az ő döntése volt minden. A meccsel kapcsolatban: osztálykülönbség van a felek közt, a Billsnek meg jót fog tenni most egy felhozómeccs a Patriots előtt.

Dallas Cowboys @ New York Giants

Ugyan a Cowboys offense nem olyan jó mostanság, mint év elején, ellenben a védelem fellépett, köszönhetően az újra teljesen egészséges védőfalnak, ami így dominálni tud. Így lesz ez most a Giants támadófala ellen is, Glennon meg Glennon, szóval sok jó megoldás nem várható a részéről. Prescottnak talán lehet most egy felhozómeccse, hiszen a Giants ellen 2017 óta 8-0 a mérlege 19-3-as TD-INT aránnyal és 113,5-ös passer ratinggel.

New York Jets @ Miami Dolphins

Az összes újonc irányító közül Zach Wilsonnal kapcsolatban lehet a legjobban aggódni a profi pályafutása kapcsán, és igazából a közelében sincs senki (aki játszott is rendesen, tehát Lance-t ne számoljuk). Nagyon lassan olvas, folyton elkésik, rossz a lábmunkája és a karja sem segíti ki úgy, mint vártuk. Nagyon bírtam őt prospectként és nem szabad leírni egy bő fél szezon alapján, mert bőven lehet innen még fejlődni, de ez eddig aggasztó (Lawrence-nél és Fieldsnél nem aggódok úgy igazán). Brian Flores pedig szét fogja szedni a fiatal QB-t ezen a meccsen.

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars

Imáim meghallgattatásra találtak! A hétközi podcastünkben mondtam, hogy szüntessék meg Urban Meyert, és Shad Khan egy nappal később ki is rúgta. Ha még mindig ő lenne a HC Jacksonville-ben, akkor a Texansra tennék ezen a meccsen, mert egész egyszerűen jobban játszottak eddig csoportellenfelüknél. Így viszont a Jaguasra tippelek, mert a játékosokból és az edzőkből ilyenkor kijön minden frusztráltság, és lehozzák idei legjobb meccsüket. Fun fact: Meyer kirúgása azt eredményezte a fogadóirodáknál, hogy nőttek a Jaguars esélyei – Meyer tehát mínusz 1,5 pontot ér egy csapatnál.

Arizona Cardinals @ Detroit Lions

A Cardinals minden egyes idegenbeli meccsét legalább 10 ponttal nyerte meg. Ugyan a Lionsön könnyű lenne átnézni, de a hétfői vereség miatt nem fogja ezt megtenni az Arizona, helyette sikerül kicsit rendbe tenni a dolgokat és folytatják az említett sorozatot.

Vasárnap 22 órás sáv

Green Bay Packers @ Baltimore Ravens

Itt a legnagyobb kérdés, hogy Lamar Jackson játszik-e. Ha igen, akkor van esélye a Ravensnek, nélküle nem igazán, hacsak a liga legjobb speciális egysége el nem dönti a liga legrosszabb speciális egysége ellen a meccset valahogy. A Rodgers+Adams páros nagyon veszélyes lehet a Ravens rendkívül megfogyatkozott secondaryje ellen, ráadásul azt látjuk idén, hogy a top irányítókat úgy lehet lelassítani, ha nem blitzelsz ellenük, ellenben Wink Martindale épp a blitzekre épít, szóval azt sem várom, hogy Rodgerst itt le tudják lassítani.

Cincinnati Bengals @ Denver Broncos

Nagyon furcsa ez a két csapat egymás ellen. Nézhetőségre a Bengals a jobb (számomra legalábbis), de az utóbbi hat meccsen 2-4 a mérlegük, míg a Broncosé 4-2. Sőt, a Football Outsiders szerint a Broncos támadósora 12. hatékonyságban, a Bengalsé pedig 21. A labda túloldalán pedig épp fordított a helyzet, 12. a Bengals, 21. a Broncos. Ki érti ezt? Ha irányítók alapján akarunk dönteni, akkor Cincy, ha edzők alapján, akkor meg Denver. A tippjeinkkel ellentétben egyébként a Broncos a favorit a fogadóirodák szerint. Vajon okosabbak nálunk Vegasban? (igen)

Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers

A Falconsnak a mutatott játék, a pontkülönbség vagy a DVOA mutató alapján sem kellene még versenyben lennie a playoffért, de nagyon nem, ez kb. egy 3-10-es csapat. Valahogy mégis versenyben vannak még, ez viszont most véget ér. A 49ers a labda mindkét oldalán fizikailag dominálni fog a falakban, kicsit előretekintve pedig a Kittle-Samuel kettőssel bárki dolgát megnehezítheti Shanahan a rájátszásban is.

Sunday Night Football

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers

A Buccaneers sokkal jobb csapat a Saintsnél, de valahogy a Saints mindig megkeseríti a Bucs dolgát. Brady konkrétan 0/3 ellenük az alapszakaszban, az első félidőben 6,7 pontot átlagol, miközben mindenki más ellen 17,8-at. A Marshon Lattimore vs. Mike Evans párharc mindig jó csemege a labda ezen oldalán, de még ha feltételezzük is, hogy Dennis Allen lelassítja Bradyéket, akkor is nagy kérdés, mire képes a Saints támadósora. Elképzelhető, hogy erre a meccsre tartogatták a Taysom Hill féle offense-t, de a Bucs ellen nem lesz egyszerű a földön haladni, a mély labdákat meg nem hiszem el Taysomnak.

Hétfő este

Las Vegas Raiders @ Cleveland Browns

A Raiders borzasztó formában van, hatból ötször kikapott és egyik vereség során sem ment 16 pont fölé. A Brownsnál meg úgy néz ki, hogy Covid miatt nem játszik a fél csapat és még a főedző sem lesz ott a pálya szélén, így pedig nehéz beharangozni ezt a találkozót (meg a többi hétfő-keddi mérkőzéseket is). Egészségesen a Brownsnak könnyen kellene hoznia azt a meccset, és még talán Keenummal azt is mondtam volna, hogy sikerülhet pár jó drive-ot összehozni, Garrett meg megsemmisíti Carrt, de Mullensszel már nagyon nehéz bízni a sikerben. Sok minden változhat még hétfőig Covid-fronton, szóval a tippjeink is könnyen átíródhatnak annak fényében, ki lesz ott a pályán és ki nem.

Minnesota Vikings @ Chicago Bears

Ez lett volna az eredeti MNF, és talán annyira nem is jöttünk izgalomba tőle, viszont így hogy itt is két meccs, másnap is két meccs, máris jobban hangzik a meccsnézési élmény a hét elejére. A Vikings nyilván jobb csapat, ráadásul a Bearsnél az összes koordinátor és több játékos is koronavírusos, tehát simán kellene nyerni… Azt viszont tudjuk, hogy a Vikings ilyenre nem képes (12/13 egy labdabirtoklással eldőlő meccs idén), úgyhogy szokás szerint egy őrült és szoros meccsre van kilátás. Azért külön aggódhatnak a minnesotai szurkolók, hogy Cousins főműsoridőben játszik, ez mindig extra leolvadással kecsegtet. Mindkét edző az állása megmentéséért küzdhet egyébként a szezon hátralevő részében, amit lehet majd követni a továbbiakban.

Kedd este

Washington Football Team @ Philadelphia Eagles

Még egy meccs, amire nehéz mit mondani a Covid miatt. Nagyon érdekes lett volna a Washington kiváló futás elleni védelme az Eagles elit futójátéka ellen, de kvázi a teljes védőfal koronavírusos a fővárosiaknál, meg sokan mások is. Ha ők játszanak, akkor is az Eaglesre tettem volna, de nélkülük még egyértelműbbnek tűnik ez a wild card helyek szempontjából rendkívül fontos összecsapás – ha a várakozásoknak megfelelően az Eagles itt nyer, akkor a két hét múlva esedékes visszavágó dönthet arról, melyikük jut be (ha nem kapnak ki mindketten a Giantstől).

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams

Na a Rams végre szuperül nézett ki támadóoldalon, Stafford állat volt, McVay is tudott változtatgatni. Ha ez így megy tovább, akkor mindenkire veszélyesek lesznek a playoffban. A Seahawkst is verniük kellene most, és szokták is (az utóbbi 14-ből 10-szer), de itt is nagy kérdés, hogy mennyit jelent a rengeteg covidos hiányzó LA-ben. Nem tetszik ez a forduló, hogy erre kell felhúzni az egész tippelést.

Szerkesztőségi tippverseny állása

Múlt heti eredmények:

  1. katonadani 13-1 (hülye Cardinals-Rams…)
  2. leonidasz 12-2
  3. alatriste 11-3
  4. balentin 11-3
  5. kronikk 11-3
  6. Támogatók 11-3
  7. löfli 10-4
  8. renningan 10-4
  9. chester 9-5
  10. Höri 9-5
  11. jarred 7-7

Straight up összesített:

  1. Höri 134-74
  2. chester 132-76
  3. leonidasz 132-76
  4. Támogatók 131-77
  5. kronikk 129-79
  6. renningan 129-79
  7. katonadani 128-80
  8. alatriste 126-82
  9. löfli 123-85
  10. balentin 119-89
  11. jarred 119-89

Oddsokkal kiigazított:

  1. chester 212,3
  2. Höri 206,91
  3. leonidasz 204,24
  4. alatriste 202,34
  5. kronikk 201,12
  6. Támogatók 195,08
  7. renningan 192,29
  8. jarred 189,84
  9. katonadani 189,69
  10. löfli 183,25
  11. balentin 177,71

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!