Connect with us

Összefoglaló

Ideje volt már: a Rams meggyőző játékkal verte a Cardinalst

Rangadónak indult a Los Angeles Rams arizonai vendégjátéka, aztán az elit corner Jalen Ramsey, a kezdő TE Tyler Higbee és a kezdő RT Rob Havenstein Covid-IR-re kerülése után nem igazán láttam, hol nyerhetné meg ezt a meccset a Rams. Ehhez képest sikerült a labda mindkét oldalán közel tökéletesen teljesíteni, és bár a sikerhez kellett az is, hogy önmagához képest nagyon rossz napot fogjon ki a Cardinals, de a győzelem az győzelem. Ideje volt már, kezdett apadni a hype.

A meccs rögtön egy Aaron Donald sackkel kezdődött, de a Cardinals így is eljutott mezőnygól-távolságba, Matt Prater pedig nem hibázott. Erre válaszul a Rams egy 3&outtal nyitott és ez volt az a pont, amikor én elengedtem ezt a meccset, mondván – ennek annyi. Hogy úgy érezzem, igazam van, a Cardinals vezetett egy pazar drive-ot, de a red zone-ban Aaron Donald megvillant, beleütött Kyler Murray passzába, ami így Earnest Jones kezébe került.

Ezzel mintha megfordult volna a momentum. Sean McVay leporolta a régi playbookot, jöttek az under center play actionök, bootlegek, működött a futójáték – szinte hihetetlen. És bár nem volt minden hibátlan, akadtak fura hívások, de összességében ez nagyon közel volt a tökéleteshez. Matt Stafford hosszú idő óta most először zseniálisan játszott, egymás után dobálta a nagyobbnál nagyobb passzokat, a meccs végére 287 yard és három TD került a neve mellé.

Talán ez a Van Jeffersonnak kiosztott 52 yardos bombája volt a legszebb, aki tökéletesen játssza el a mélységi elkapó szerepét. Mellette természetesen Cooper Kupp alkotott ismét nagyot, ezúttal 13 elkapásból 123 yard és egy TD került a neve mellé. De kivételesen Odell Beckham is jól mozgott – egyrészt egészségesnek tűnt, másrészt egyre inkább alakul közte és Stafford között a kémia, ma hat elkapásból 77 yardot és egy TD-t jegyzett.

A támadófal a kezdő center és right tackle hiánya ellenére elég jól dolgozott. Stafford jól kezelte a nyomást, de alapból nem volt sok, az OL jól tette a dolgát. Különösen a futójátéknál, pedig a power blokkolás nem az egység erőssége, de így is sikerült négy yardos átlaggal 79 yardot futtatni Sony Michellel. Ebbe a teljesítménybe nehéz belekötni.

Mindez azt jelenti, hogy a Cardinals védelem nem sok mindent tudott a Rams támadósorával csinálni. A futás elleni védelem amúgy sem az egység erőssége, de most a passzvédekezés is csődöt mondott, egy-egy lépéssel mindig lemaradtak Kuppékről. Így a kérdés az volt, hogy az ezer fokon pörgő arizonai offense mit kezd a statisztikailag elég jó, de amúgy erős limitáltságokkal rendelkező, Ramsey nélküli védelemmel. Mint kiderült, a válasz itt is a nem sokat volt.

Kyler Murray meglepően gyengén játszott. Ugyan volt jó pár nagy dobása és a 383 yard sem kevés, de nem volt TD-passza, viszont kétszer is eladta a labdát. Ráadásul hálás lehet, csak kétszer veszítette el, mert több turnovert érő passza volt. Pedig nem így kezdődött az egész.

A Rams CB-poszton nagyon vékonyan érkezett Arizonába, és így a kényszerűségből kezdő Kareem Orr óriási céltábla volt. Murray nem is volt rest felé dobni, konkrétan jobb lett volna, ha 10 emberrel áll fel a védelem. Csakhogy a gyenge coverage-et sikerült pass rush-sal kompenzálni.

A Cardinals támadófala hihetetlenül rossz volt ma, mintha kicserélték volna őket. Aaron Donaldék szétszedték az egységet, Murray-nek rengeteget kellett menekülnie és nem is mindig sikerült. Mindez többek között két INT-ben (az egyikbe Donald beleütött és a labda felpattant, a másikban pedig a nyomás elől menekülve rosszul mérte fel, milyen magasra tud ugrani Floyd) és négy sackben, illetve még pár INT-t érő dobásban mutatkozott meg. Emellett a playhívás sem volt jó, különösen nem a rövidebb yardos szituációknál, ráadásul DeAndre Hopkins is gyengén teljesített (12 felé szálló passzból öt elkapás 54 yardért), többek között 4&3-ra volt egy csúnya dropja – a 2020-as szezon második meccsétől kezdve az első.

Emellett a futójáték sem működött, hiába rohangált Murray (61 yard hét futásból) és James Conner (13 futásból 31 yard, két TD) – amit a védőfal meg tudott tenni, azt megtette. Ellenben a DB-sor gyenge volt, minőségi linebackerek meg nem is nagyon voltak, így Conner előrelépett a szegény ember CMC-jévé. Végül mind a kilenc felé szálló labdát elkapta, ami a legtöbb volt a csapatban, de AJ Green 102 yardja is jól néz ki – ráadásul ezzel át is lépte a 10 ezres határt karrierje során.

A sok hiba ugyanakkor megpecsételte a Cardinals dolgát. Bár az első félidőben még 13-13 volt az állás, a Rams egy saját jó drive-nak és egy INT-nek köszönhetően hamar elhúzott 14 ponttal, innentől kezdve pedig már ki kellett valahogy védekezni. Ez sikerült is, 2:56-tal a vége előtt úgy tűnt, hogy vége van, 30-20-ra vezetett a vendég csapat.

Murray-ék viszont nem adták fel. Sikerült gyorsan eljutni mezőnygóltávolságig, majd az onside is összejött. Ennél tovább viszont már nem volt: egy holding annulált egy futást, ezután jött egy false start majd egy 18 yardos Aaron Donald sack, amivel végérvényesen eldőlt a mérkőzés – Donald így a mérkőzés első és utolsó snapjén is sacket szerzett.

Összességében a Rams egy PO, akár SB-esélyes csapat képét keltette, de a menetrend nem lesz egyszerű és még sokat kell tenni azért, hogy ez ne csak egy fellángolás legyen. A Cardinals viszont borzalmasan erősnek tűnik, ezer hiba ellenére is majdnem kiegyenlített a meccsen – kicsit több koncentráció és konzisztencia, aztán bármelyik csapatot bármikor és bárhol meg fogják verni. A Ramst és a Packerst is sikerült volna, ha csak egy kicsit máshogy pattan a labda.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 30-23

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!