Connect with us

Hír

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt még bárki megnyerheti az AFC North-ot

A Cincinnati Bengals volt az egyetlen az AFC North-ban, amely győzni tudott a héten, ráadásul pont a Ravens ellen, és jelenleg vezeti a csoportot. Ennek ellenére nem dőlhet hátra, még bárki megnyerheti a csoportot.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt a 9-6-os Bengals áll a csoport élén, a Ravens 8-7-es mérleggel a második, míg a 7-7-1-es Steelers és a 7-8-as Browns zárja a sort. A csoporton belüli mérleg is a Cincinnatinek kedvez: 4-1-gyel áll jelenleg, ráadásul oda-vissza verte a Ravenst (1-4), míg a Cleveland-Pittsburgh duó 2-2-vel áll.

A Bengalsnak elég egyet megnyernie a Chiefs és a Browns elleni találkozókból, hogy biztosan megnyerje a csoportot, de mivel egyik ellenfél sem egyszerű, így benne van a pakliban, hogy két vereséggel zárja az idényt. Ebben az esetben a Ravens és a Steelers – amik egymás ellen is játszanak – akkor nyerheti meg a csoportját, ha mind a két mérkőzését megnyeri (a Baltimore a Rams, míg a Pittsburgh még a Browns ellen játszik), és így egyszerűen neki lesz a legjobb mérlege. Amennyiben tehát a Bengals nem győz már idén, úgy a Steelers-Ravens örökrangadó dönthetné el a csoportgyőzelem sorsát az utolsó fordulóban.

Nem meglepő módon a Browns helyzete a legrosszabb. Baker Mayfieldéknek meg kell nyerniük mind a két meccsüket (a Steelers és a Bengals ellen), a Ravensnek és a Bengalsnak pedig nem szabad már idén nyernie.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!