Connect with us

Beharangozó

Kit mentenek meg a visszatérők? – Cowboys @ Saints

Mindkét csapat fájdalmas vereséget szenvedett Hálaadáskor, a Dallas hosszabbításban kapott ki a Raiderstől, míg a Saints valósággal megsemmisült a Bills ellen. A 13. forduló nyitómeccsén nagy valószínűség szerint mindkét csapat rengeteg visszatérőt üdvözölhet, akiknek meg kellene fordítani a rossz trendeket. De kinek sikerül visszatérni a helyes útra?

A Dallas támadósor továbbra is top egység

A Cowboys offense az elmúlt hetek gyengélkedései ellenére továbbra is a liga egyik legjobb egysége, 419,8 yardot átlagolnak mérkőzésenként, ami a legjobb a ligában, ebből pedig 292,4 yard érkezik a levegőben, ami a harmadik a Buccaneers és a Raiders mögött. Ez utóbbi, ami fontos lehet a Saints ellen, mert a Szentek passzvédekezése a legrosszabb 10-ben van, 251 yardot engednek átlagosan a levegőben.

A Dallas elkapósora nagy csapásokat szenvedett az elmúlt hetekben, mert Amari Cooper után a másodéves CeeDee Lamb is kiszállt, de most a Saints ellen mindketten visszatérhetnek a kezdők közé. Ez elég nagy probléma a hazaiak számára, akik egész évben szenvednek cornerback poszton. Igazából senkit nem lehet negatívan kiemelni, mert mind Marshon Lattimore, mind P.J. Williams, mind pedig az újonc Paulson Adebo egyaránt rosszul teljesít, kompletten szenved a secondary. Különösen gyengék a slot elkapók levédekezésében, ez pedig nem kedvező a Cowboys ellen, ahol Amari Cooper és CeeDee Lamb is a snapjei közel harmadát belülről kezdi meg.

Szintén ki kell emelni a Cowboys kapcsán, hogy a kiegészítő emberek is nagyszerűen játszanak. Mind Cedric Wilson (főleg slot szerepköröket lát el), mind Dalton Schultz átlépte a 400 elkapott yardot. A Saints különösen bajban lehet Schultz ellen, aki ellen nincs megfelelő embere. A linebackereik ugyanis közel 75%-os elkapási aránnyal dolgoznak és ami különösen fájdalmas, hogy sok elkapás utáni yardot is engednek. A vendégek pedig szeretik kinyitni a pálya közepét, ahol aztán egy az egyben Schultz sok kreditet szerzett.

Ami kulcs lehet még a Cowboys passzjátékában, az a passzblokkolás. Ha minden igaz, akkor közel 100%-os állapotban várhatják a Saints elleni találkozót. Ez pedig annak fényében lehet hangsúlyos, hogy a hazaiak pass rush-a amúgy sem a legacélosabb. A legtöbb nyomással rendelkező játékos Cameron Jordan is csak 35 nyomást generált. És hiába vannak időszakosan jó meccsei Marcus Davenportnak vagy például múlt héten Carl Grandersonnak, nem tudják hibára késztetni az ellenfél támadósorát. Dak Prescott például ha tiszta zsebből dolgozhat, akkor 76,1%-kal passzol, 19 touchdownja mellé pedig csak öt interception jut.

A vendégek futásban is jók, de egyrészt a Saints védelem ennek levédekezésben top10 a ligában, másrészt Ezekiel Elliott lehet, hogy nem léphet pályára péntek éjjel. Ez Tony Pollard hátára rakhat minden terhet, ami nem feltétlenül probléma, mert a fiatal futó 5,3 yardos átlaga kifejezetten biztató, de 40%-os workloadnál idén még nem kapott többet, így kérdéses hogyan tudja megőrizni a formáját, ha kevesebbet tud pihenni.

Átalakul-e a Saints támadósora?

A fő kérdés a hazaiaknál, hogy Taysom Hill és a futók visszatérése mekkora löketet adhat a csapatnak. Az irányító visszatérése ráadásul teljesen más fazont szabhat a támadósornak, amelynek jelenlegi összeállításban sokkal jobban is áll egy Hillre szabott offense. Tavaly mikor ő kezdett négy mérkőzésen, akkor a Saints 3-1-es mérleggel zárt, Hill pedig 834 yardot, 4 touchdownt és kettő interceptiont hozott össze. Ami viszont még fontosabb, hogy emellé futott 209 yardot és négy TD-t is.

A Cowboys védősora ellen nem ez lenne a biztos recept, mert a defensive endek, Micah Parsons és az esetlegesen visszatérő DeMarcus Lawrence vezetésével nagyon eredményesen zárják le a széleket. Sokkal inkább kellene támadni a secondaryt, amely rengeteget bizonytalankodik és hibázik. A Raiders ellen nyolc szabálytalanságot könyvelhettek el, köztük Anthony Brown négy büntetését. Fun fact, hogy még ezzel a mérkőzéssel együtt is Brown az egyik legmagasabbra értékelt Cowboys cornerback az évben.

A Saints győzelmének a kulcsa az lehet, hogy a sérülésből visszatérő Kamara, Ingram páros futásaival megpróbálják felhúzni a linebackereket és safetyket, majd célba veszik az elkapókat. Azokat az elkapókat, akik egész évben szenvednek és az egész liga egyik legrosszabb egységét alkotják. Az egyetlen menekülőút Tre’Quan Smith lehet, aki visszatérése óta már közel 250 yardot termelt. Szintén építhetnek a mindenes Deonte Harrisre akinek a fürgeségével nem tudja senki felvenni a versenyt a Cowboys secondaryben. Kár hogy a gyorsléptű elkapó nem éppen a legjobb útvonalfutó, aminek már négy interception lett a jutalma a szezonban. Ez pedig a liga legtöbb labdát lehalászó játékosa, Trevon Diggs ellen nem életbiztosítás.

Ami az itteni passzblokkolást illeti, itt nem biztos hogy a hazaiak számíthatnak mindenkire, ez pedig problémát okozhat, mert a Cowboys a legjobbjai nélkül is sok nyomást tudott generálni az elmúlt mérkőzéseken. Különösen nagy lehet a baj a széleken, ahol Micah Parsons ellen kevesen tudták idén felvenni a versenyt és sebességből a Saints tackle-jei is gyenge láncszemnek bizonyulhatnak.

Azzal játszadozhat Payton mester, hogy sok zone readet hív Hillre, hogy Parsonst vagy az aktuális defensive endet kimozgassa és mellette mehet a labda Ingram vagy Kamara kezébe. Kérdéses persze, hogy Hill pontosan milyen állapotban is van, de őt ismerve nem fogja kímélni a testét. Ami még szintén fontos lehet, hogy egy Hillre épített gameplannel az órát is uralhatja a Saints, illetve fokozatosan fáraszthatja ki a Cowboys védelmét.

Összességében a két csapat két merőben eltérő taktikával jöhet ki a meccsre és az dönthet, hogy a visszatérőik közül kik azok, akik meg tudnak villanni. Mindenesetre nehéz lenne jelenlegi körülmények között a hazaiakra fogadni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!