Connect with us

Hír

Már be is tiltották a színlelt becsúszást

A Pittsburgh irányítója, Kenny Pickett (aki akár az elsőként elkelő irányító is lehet az idei drafton) múlt héten az egyetemi foci egyik legérdekesebb jelenetét produkálta, amikor a Wake Forest elleni meccsen egy megiramodása alkalmából elindított egy becsúszást, azonban ezt nem vitte végbe és helyette kihasználva a védők megállását, futott még 40 yardot a célterületig.

@fuzovelkifeleKamu becsúszás, mert a becsúszó QB-t nem lehet bántani 😳 #lol #hihetetlen #amerikaifoci #fűzővelkife #omg #wow #fypage #ncaa #americanfootball #fake♬ Run Free (Original Mix) – Deep Chills & Deep Chills

Nagy visszhangot kapott az eset, a közösségi média is tele volt vele és a különböző véleményekkel, azonban több ilyenre nem lesz példa, ugyanis az NCAA már be is tiltotta a színlelt becsúszást (fake slide-ot).

Mostantól tehát ha valaki ilyesmivel próbálkozik, akkor a becsúszás elindításának helyén halottá válik a labda és onnan folytathatja az offense a támadást. Logikus a döntés, hiszen az egész becsúszás lényege a játékos biztonsága, a védők ugyanis nem üthetik meg ebben az esetben, és úgy is edzik őket, hogy ha egy irányító elkezd becsúszni, akkor fogják vissza magukat és álljanak meg. Ennek színlelése, sőt ennek a lehetősége is épp ellenkező hatást váltana ki, több sérülés és sárga zászló származna ennek engedélyezéséből.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!