Connect with us

Minden ami NFL

Miért ilyen borzalmas a Seahawks támadósora?

A Seattle Seahawks idén már garantáltan negatív mérleggel zárja a szezont, ami soha nem történt meg Russell Wilson draftolása óta. Egy régóta érlelődő tendencia betetőzése ez, amiben szerepet játszik a játékosállomány, a játékhívás és az, hogy Wilson nem tud egyedül főzni.

Wilson 2012-ben került a ligába és rögtön 11-5-ös mérleget ért el a csapattal, ráadásul a rájátszásban is sikerült győznie a Wild Card körben. A következő évben a Super Bowl győzelem is összejött, majd pont Wilson eladott labdája miatt elmaradt a duplázás, de úgy tűnt, hogy dinasztia épülhet Seattle-ben. Ezt követően azonban még csak NFC-döntőbe sem jutott a csapat, pedig az elmúlt másfél évben már Wilson főz.

A sikertelenségnek számtalan oka van. Az egyik legfontosabb, hogy Pete Carrollék borzasztóan rosszul draftoltak a Legion of Boom óta, emellett rosszul igazoltak és cseréltek, bónuszképp pedig nem a megfelelő játékosokat engedték el és tartották meg. Ez egyaránt igazán a védelemre és a támadósorra, és bár végig lehetne venni, hogyan sikerült leépíteni a legendás defense-t, túl sok tanulságot nem lehet belőle levonni – egyszerűen tehetségtelen a roster, gyenge játékosokból meg nem lehet jó védelmet összerakni.

A támadósorban is bőven vannak hiányosságok, de papíron semmi nem indokolja, hogy ennyire rossz legyen az egység. Adott két Pro Bowler kaliberű elkapó, támadófalból is van rosszabb a ligában, Russell Wilsont meg gyakran Tom Bradyvel és Aaron Rodgersszel emlegetik egy szinten. Ehhez képest katasztrófa az egész – de miért?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!