Connect with us

Draft

NCAA alapszakasz utáni mock draft

A bowl meccsek kivételével vége az egyetemi szezonnak, ez pedig azt jelenti, hogy a játékosok már nem tudják igazán a pályán nyújtott teljesítményükkel segíteni az értéküket. Ezen mock draft során továbbra is az a szempont, hogy én mit tennék a csapatok helyében és a draftsorrendhez a mai, tehát 14. fordulót megelőző állapotokat használtam fel.

1/1 Detroit Lions
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Bár sok boardon és mock draftban Hutchinson az élre tört, én továbbra is úgy gondolom, hogy a nagyobb potenciál, az igazi áttörő dinamikusság Thibodeaux-ban van meg. 4-3-as rendszerben endként, 3-4-es rendszerben pedig inkább OLB-ként lehetne kihasználni a tehetségét. A Lions sorsát egy pass rusher nem fordíthatja meg, de egyetlen QB sem tűnik alkalmasnak erre az idei classból, így a legjobb játékost kell választaniuk véleményem szerint.

1/2 Jacksonville Jaguars
Evan Neal
OT, Alabama

Evan Neal támadófalemberként kevés médiafigyelmet kapott az év folyamán, de maximálisan hozta azt a teljesítményt, amit elvártunk tőle. Lényegében problémamentesen ment neki a beilleszkedés a fal bal oldalának szélére is és neki is köszönhette az idei Heisman győztes, hogy kényelmesen passzolgathatott. Neal az ország legjobb védelme, a Georgia ellen is szinte hibátlanul játszott, így pedig a Jaguars szerintem örömmel draftolja Lawrence elé.

1/3 Houston Texans
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Az idei év talán legdominánsabb teljesítményét Hutchinson szolgáltatta, a végső Heisman várományosok közé is megérdemelten került a neve. Végül 14 sackkel zárta a szezont, ami új Michigan csúcs. Kicsit kevésbé dinamikus mint Thibodeaux, ellenben jobb futás ellen és a munkabírása, munkamorálja is jobb.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

A Jets Saleh érkezésének ellenére a liga egyik, ha nem a leggyengébb védelmét tudta összerakni idénre. Ez két dolognak köszönhető. Egyrészt nincs normális corner a keretben, így nagyon könnyű támadni a secondaryt, senki nem tudja levenni az ellenfél legjobb játékosát. Derek Stingley tavaly fenomenális szezont hozott le, minden védelmi sémában otthon van, kellően atletikus és okos is. Az egyetlen probléma, hogy ebből idén nem láttathattunk mindent. Sőt a szezon második felére megsérült, így a várakozásaink is estek vele kapcsolatban. Ennek ellenére továbbra is ő az a corner ebből a classból, akit a csapatodban akarsz tudni.

1/5 New York Jets (via Seahawks)
George Karlaftis
Edge, Purdue

Folytatva az előző gondolatmenetet, a második amiért nem jó a Jets defense, az a passzsiettetés hiánya. Márpedig Saleh védelmeiben kulcsszerepe van, hogy legyen olyan játékosod, aki sok nyomást tud generálni és erőből vagy akár képességeiből megnyeri a párharcait. Karlaftis esetében az előbbivel nem lesz probléma, igazi nyers erő van a testében és bár egy kicsit kiforratlan, egyértelműen nagy potenciál van a játékában.

1/6 New York Giants (via Chicago)
Matt Corral
QB, Ole Miss

Nem vagyok magasan az idei QB classzal, de továbbra is tartom, hogy akinek nincs megfelelő vagy legalább megfelelő upside-dal rendelkező irányítója, annak a class két legjobbjából akár magasan is le kell csapnia az egyikre. Corral ráadásul annak ellenére, hogy egy tipikus NCAA QB annak minden pontatlanságával és gyenge feldolgozókészségével együtt, az egyik leginkább fejleszthető játékos a classban. Már csak az a kérdés, hogy lesz-e megfelelő edzői stáb New Yorkban hozzá.

1/7 New York Giants
Charles Cross
OT, Mississippi State

És ha már draftolsz egy rookie irányítót, akkor tegyél is meg mindent, hogy sikeres legyen a beilleszkedése. Cross az ország legtöbbet passzoló csapatából érkezik, ennek megfelelően a passz protectionben elég sok tapasztalata van. Ellenben mivel elég egysíkú offense-ben játszott, így bőven van még mit csiszolni a játékán. Hihetetlen atletikus, jó a koordinációja, kiváló alapanyag, hogy pár éven belül akár a liga legjobb tackle-jei között legyen.

1/8 Atlanta Falcons
Chris Olave
WR, Ohio State

Julio Jones elment, Calvin Ridley-vel pedig nem tudjuk, hogy éppen mi van és mennyire tudja összeszedni magát a közeljövőben. Pitts pedig bár egyre jobb és jobb lesz, akkor lehet az ő képességeit is maximálisan kihasználni, ha tehermentesíteni lehet. Olave a class talán legjobb útvonalfutója és legképzettebb játékosa. Az elementáris gyorsaság hiányzik a játékából, de ő a legkészebb elkapó a classban.

1/9 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

Azt nagyon jól láthatjuk, hogy a Panthers a Darnold és Newton féle húzásokkal mennyire kétségbeesetten próbálkozik. Ők azok, akik leginkább készek mindent felforgatni, csak végre találják meg a megfelelő irányítót. Éppen ezért gondolom, hogy a drafton is próbálkozniuk kell. Pickett talán nem a legizgalmasabb QB, ellenben az egyik legstabilabb volt az idei NCAA szezonban.

1/10 Minnesota Vikings
Drake Jackson
Edge, USC

Elég nehéz megfogni a Vikings problémáit és több irányból is meg lehet közelíteni, de talán az egyik legfontosabb, hogy nem képesek konzisztensen nyomást gyakorolni az ellenfelek irányítóira, így a secondarynek esélye sincs. Jackson bár kisebb lemaradásban van szerintem a class három legjobb edge rusherével szemben, egy jó upside-dal rendelkező, fáradhatatlanul robotoló játékos.

1/11 New Orleans Saints
Jameson Williams
WR, Alabama

A Saints helyében is szívesen választanék irányítót, de a két legjobb QB után nálam már tényleg elég nagy a minőségbeli esés és még több értékes játékos is a boardon van, így itt én sajnálnám a picket egy projekt QB-ra. Különben is amíg olyan skill személyzet van a pályán, mint a Saints esetében, egy újonc QB csak bajban lenne. Jameson Williams eszméletlen sebességet képes a játékba vinni és ki tudja nyitni vertikálisan a pályát.

1/12 Philadelphia Eagles
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Szerencsés helyzetben van az Eagles, mert a class egyik, ha nem posztfüggetlenül a legjobb játékosa lehullik hozzájuk. Hamilton bár safety, jobb ha inkább defensive backnek vagy defensive playmakernek tekintjük. Hatalmas range-dzsel rendelkezik, jó labdaérzéke van és okos játékos is. A szezon második felét sérüléssel kiülte, de nem szabad elfelejtenünk előtte milyen másfél évet produkált.

1/13 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Drake London
WR, USC

Megint elkapó az első körben? Igen, méghozzá nem is akármilyen. London ha nem sérül meg, akkor mind yardokban, mind TD-ben a legjobb ötben lehetett volna. Messze a legjobb contested catch elkapó, amire hatalmas szüksége van az Eaglesnek. Az egyetlen kétely vele kapcsolatban a sérülés, de mivel soha nem a sebesség volt a fő fegyvere, ezért várhatóan nem okoz majd nagy gondot neki a 100%-os visszatérés.

1/14 Denver Broncos
David Ojabo
Edge, Michigan

Az irányító jó gondolat lehetne ide is, de még mindig magasnak tartom ezen a ponton a többieket, ráadásul a Broncos edzői stábját sem tartom annyira potensnek, hogy egy ennyire csiszolatlan játékost ki tudjanak nevelni. Így a másik nagy és fontos hiányposztra, passzsiettetőbe keresek játékost. Ojabo karrierévet tudhat maga mögött és még Hutchinson árnyékában is észre tudtuk venni. Egy hatalmas munkabírású, nagyon jó morállal rendelkező játékos.

1/15 Las Vegas Raiders
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Szerintem a Raiders mind védelmi szinten, mind pedig irányítókérdésben jobban áll mint azt sokan pedzegetik. Carr idén az egyik legjobban teljesítő irányító és az elmúlt hetekben is inkább az az offense problémája, hogy Ruggs kiesésével nagyon megcsappant a stabil elkapók száma. Garrett Wilson csapattársához hasonlóan jó útvonalfutó és ő még jó sebességgel is rendelkezik.

1/16 Cleveland Browns
Jahan Dotson
WR, Penn State

Sokrétűek a Browns problémái és még Mayfielddel sem tudjuk, hogy mi legyen, de egyelőre abból kell kiindulni, hogy jövőre is vele kell megpróbálni. Ez estben pedig segíteni kell, ahogy csak lehet. Ennél jobb támadófalat és futószekciót nehéz elképzelni, így marad az elkapó poszt. Dotson lényegében egyszemélyes támadósor volt idén a Penn State-en, de könnyedén viselte el így is a terheket. Ha pedig Mayfield nem talál vissza a helyes útra, akkor sincs gond, mert hozzászokott a pocsék irányítóteljesítményekhez.

1/17 Philadelphia Eagles
Kaiir Elam
CB, Florida

A corner sorra ráfér a gatyába rázás az Eaglesnél és ha már az első két pick egyikével sem tettem ezt meg, akkor itt már nem hagyhatom figyelmen kívül. Főleg, hogy a class véleményem szerint második legjobb cornere még bent van. Elam egy dörzsölt játékos, aki jól tükrözi ellenfelét. Kisebb sérülései lehetnek aggasztóak vele kapcsolatban is, illetve hogy nem játszik elég keményen.

1/18 Pittsburgh Steelers
Sam Howell
QB, North Carolina

Big Bennel kapcsolatban napvilágot látott, hogy jövőre már nem játszik Steelers mezben, ez esetben pedig nagyon nehéz elkerülni a QB húzást a csapat számára. Én az előző mockban is Howellt gondoltam a legjobb megoldásnak a számukra és mivel ebben a scenárióban lecsúsznak Pickettről, ezúttal is úgy gondolom, hogy a North Carolina ágyúkarú irányítója a jó választás.

1/19 Miami Dolphins
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Bármennyire is nézett ki elkeserítően a Dolphins védelme az év elején, mostanra bebizonyosodott, hogy hinnünk kell Brian Flores munkájában. Offense oldalon is egyre tisztább a képlet, az egyetlen aggasztó dolog az a támadófal, ami miatt kicsit beszűkül a playbook. Ezen lehetne javítani Ekwonuval, aki nyers erőt hozna az egységbe.

1/20 Washington Football Team
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Heinicke hero ballja kétségtelenül látványos, de sokáig nem lehet jutni vele. Desmond Ridder rájátszásba vezetett idén egy Group of 5 csapatot a nagyok világában, így feltételezhetjük, hogy megvan benne a megfelelő vezetői képesség.

1/21 Buffalo Bills
Kenyon Green
OT/OG, Texas A&M

A Bills támadófal jelentősen megnehezíti idén a csapat dolgát, mert nem elég hogy nem lehet eredményes futójátékot futtatni, de gyakran sok nyomást is engednek. Green megfordult tackle és guard poszton is az egyetemen, de méretei miatt inkább a fal belsejében tudna kiteljesedni.

1/22 Cincinnati Bengals
Tyler Linderbaum
OC, Iowa

Linderbaum top10 játékos a classban, de egyszerűen egy center nem annyira értékes. Ellenben az első kör második felében már bőven megéri egy-egy olyan csapatnak, ahol centert keresnek. A Bengals ha továbbra is menni akar elgondolásával, hogy stabil futójátékkal tehermentesítik Burrow-t, akkor nincs is jobb választás mint az Iowa legjobbja.

1/23 Los Angeles Chargers
DeMarvin Leal
DT, Texas A&M

A Chargers legnagyobb problémája a futásvédelem és ez főleg annak tudható be, hogy nincs igazán kiemelkedő vagy jó formában lévő belső védőfalember a csapatban. Leal a class legjobbja ezen a poszton és nem utolsó sorban passzsiettetésre is képes.

1/24 Detroit Lions (via Rams)
Ahmad Gardner
CB, Cincinnati

Bár húzhatnék egy irányítót a Lions helyében, de akik bent maradtak szerintem nem feltétlenül olyan kaliberek, hogy egy ennyire romokban lévő franchise helyében próbálkoznék velük. Sajnos Jeff Okudah messze nem szolgálta meg a bizalmat, így továbbra is kérdéses a corner poszt. Gardner egy fizikális játékos, aki nagyban hozzájárult a Bearcats playoff szezonjához.

1/25 Dallas Cowboys
Roger McCreary
CB, Auburn

Emlékeztek Anthony Brownra, ahogy szinte egyszemélyben vesztette el a Cowboysnak a Raiders elleni meccset? Na ennyire jó a Boys corner mélysége. McCreary az Alabama ellen eltüntette a liga legjobb elkapóit. Nem a legnagyobb upside-dal rendelkező játékos, ellenben már most kezdő szintű.

1/26 Kansas City Chiefs
Kingsley Enagbare
Edge, South Carolina

Chris Jones a védőfal belsejében igazán veszélyes, ahhoz pedig hogy őt bent lehessen tartani, kell a szélre is friss erő. Melvin Ingramben nem tudjuk mennyi van, Frank Clark pedig sose volt kiemelkedően jó. Enagbare pont illene a Chiefs rendszerébe, egy fegyelmezett játékos, akiben sok potenciál is van.

1/27 Baltimore Ravens
Trevor Penning
OT/OG, Northern Iowa

A Ravenst őrületes sérüléshullám hátráltatja és főleg a támadófal teljesítményében látszik ez meg. Márpedig ennek a csapatnak szerintem leginkább egy jó támadófalra van szüksége, ami mögött lehet futni, de Lamarnak sem az életéért, hanem a plusz yardokét kell futnia.

1/28 Tampa Bay Buccaneers
Andrew Booth
CB, Clemson

A Buccaneers védelem helyenként nagyon sebezhető, főleg a secondary, ahol a kezdők nem mindig képesek a magas szintű játékra. Booth pont abban jó, hogy nincs nagyon kilengése, minden meccsen nagyon stabilan játszik.

1/29 Tennessee Titans
Devin Lloyd
LB, Utah

A class legjobb linebackere egy olyan csapathoz kerül, ahol évek óta szenvednek a poszt gyengeségeivel. Lloyd nem csak kiválóan érkezik meg a lyukakba, de coverage-ben sincs elveszve.

1/30 Green Bay Packers
John Metchie III
WR, Alabama

Továbbra is kitartok amellett az álláspont mellett, hogy elkapó kell a Packersbe. Metchie ugyan súlyos sérülést szenvedett a konferenciadöntőkben és várhatóan az edzőtáborok elejét ki kell hagyja, de az egyik legképzettebb játékos a poszton, így itt már jó értéket képvisel.

1/31 New England Patriots
Trent McDuffie
CB, Washington

Nincs igazán a Patriotsba illő elkapó ezen a ponton, így corner posztra erősítenék egy nagyon sokoldalú, okos játékossal, pont olyannal, amilyeneket a Patriots szeret.

1/32 Arizona Cardinals
Jordan Davis
DT, Georgia

Davis egy valódi monstrum, aki ha nem csinál semmit, akkor is két lyukat be tud tömni futójáték ellen. Kevés igazán gyenge pont van a Cardinals védelmében, de hosszú távon egy belül is veszélyes, nyomásgyakorlásban is jó védőfalember jól jöhet.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!