Connect with us

Hír

Várhatóan eléri a maximális 208 milliós plafont a fizetési keret 2022-ben

Úgy tűnik a fizetési sapka visszaáll a megszokott mederbe és ismét növekvő pályára áll a koronavírus miatti jelentős csökkenést követően. Ian Rapoport információi szerint a jövő évi fizetési keret várhatóan eléri a $208,2 milliós felső határt, amiben az NFL és az NFLPA közösen állapodott meg a tavalyi csökkenést kiigazító lépésekkel együtt.

nfl logo

Idén mindössze $182,5 milliós a fizetési keret a tavalyi $198,2 millió után, de ennél rosszabb lett volna a helyzet, ha a liga és a szakszervezet nem állapodik meg korábban, hogy a terheket elosztják több évre. Ennek keretében döntöttek arról is, hogy a 2022-es maximális keret $208,2 millió lesz, amit tehát a várakozások szerint el is fognak érni. Ráadásul optimisták a tulajok, hogy 2023-ban még egy nagyobb ugrás várható a bevételek idei teljes visszatérése és a tévés szerződések hosszabbítása miatt.

Tavaly a váratlan csökkenés és a szűkös lehetőségek miatt a legtöbb csapatnak trükköznie kellett a szerződésekkel és ők is áttoltak terheket a következő szezonokra, szóval idén is lesznek olyan franchise-ok, amelyeknek elég kevés mozgástere lesz a fizetések kapcsán. Az overthecap.com kalkulációit alapul véve jelen állás szerint a Saints, a Packers, a Cowboys és a Vikings is negatívban van 2022-re (a Packers közel 40 milliós, a Saints bő 60 milliós deficitben).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!