Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Amik eldöntötték a valaha volt legjobb futballhétvégét

Négy egészen hihetetlen végjátékot láttunk a divisional roundban, mind a négy továbbjutó az utolsó másodpercekben nyerte meg a mérkőzését. Ha már így volt, elemezzük is ki mind a négy meccsnyerő játékot – aztán csütörtökön jelentkezünk még több érdekes play elemzésével. 

Legnagyobb tanulságként azt szűrhetjük le ezekből, hogy “offense is king”, azaz hogy továbbra is a támadójáték dominál. Minden védelem előtt ott volt a lehetőség, hogy az utolsó másodpercekben megállítsa ellenfelét, ráadásul mindegyikük különböző taktikát választott, és egyiknek sem sikerült megoldania a feladatát.

Ezzel nyert a Bengals

Szituáció: A Bengals interceptiont szerzett a saját 47-esén, de már csak 20 másodperc van hátra. Nagyjából 20 yardot kell megtenni ezidő alatt, és van még két időkérése a csapatnak, tehát a pálya közepét és szélét is lehet használni. 

A Titans két mély safetyvel állt fel és snap előtt látható volt, hogy ebből várhatóan emberezés lesz, hiszen a CB-k a WR-ek arcába álltak fel. Szóval a Tennessee 2-man védekezést választott. A Bengals pedig láthatóan egyből meg akarta szerezni a kellő yardmennyiséget, hiszen három mélyebb útvonalat futtatott (meg egy checkdownt), kettőt a szélre és egyet középre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!