Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Zorro, Tomahawk és az űrlény

A divisional hétvége annyira jó volt, hogy nem elég ide egy 7 játékai rovat! Kedden kielemeztem a meccseket eldöntő játékokat, most pedig hoztam még ötöt! Van köztük futójáték, védelmi hívás, zseniális passz és két óriási hiba is (az egyik ráadásul Aaron Rodgerstől), szóval minden, mi szem-szájnak ingere. 

Tomahawk blitz

A Titans 9-szer (!) sackelte Joe Burrow-t hétvégén. A legkönnyebb ezt a támadófalra fogni, és részben ők a felelősek a sok zsákolásért, de Joe Burrow-t és Zac Taylort is lehet kritizálni. No meg lehet dicsérni a Titans védelmét. Most egy olyan példát hozok, ahol a támadófal 0%-ban felelős a sackért.

A Bengals szeret empty formationben felállni, Burrow jól érzi magát ilyen helyzetben, az LSU-n is sokat használták. Előnye, hogy sok elkapó megy útvonalra, illetve hogy a védelemnek is meg kell mutatnia, mire készül. Hátránya viszont, hogy nagyon ki van szolgáltatva az irányító és nincs plusz protekciója adott esetben.

Ennél a harmadik kísérletnél a Titans hat játékost tett fel a vonalra, azaz all out blitzet mutatott. Nyilvánvaló volt, hogy ezt a támadófal nem tudja felvenni, hiszen eggyel kevesebb emberük van, mint ahányat meg kellene blokkolni.

Ezt a támadófal egyféleképpen tudja csak megblokkolni. A protectiont az egyik oldalra eltolja, azaz a teljes fal tolódik vagy a jobb-, vagy a bal oldalra, és a másik oldalon a szélső rushert szabadon hagyják. Valakit muszáj, és akkor már legyen minél messzebb a QB-tól, hogy több időbe teljen odaérni.

Ezt persze a Titans is pontosan tudta, így nem egy sima all out blitzet hívott, hanem egy úgynevezett Tomahawk blitzet, ami egyébként hasonlít egy szimulált nyomásra, de nem ugyanaz. Ennek a lényege, hogy a két edge rusher fixen megy az irányítóra, hiszen tudják, hogy egyikük blokkolatlan lesz (hogy melyik, az a snap előtt még nem tiszta).

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!