Connect with us

Hír

A csapatoktól draft picket vehetnek el, ha illetlen kérdéseket tesznek fel a prospecteknek

Az NFL tegnap kiadott egy figyelmeztetést a csapatoknak a Scouting Combine előtt, hogy pénzbüntetésben és draft pick megvonásban részesülhetnek, ha profihoz méltatlan módon viselkednek a prospectekkel folytatott interjúk során – írja az Associated Press. A bírság minimum 150 ezer dolláros lesz, a draft cetli pedig az eset komolyságától függően 1-4. körig terjedhet, emellett pénzbüntetést és eltiltást szabhatnak ki a csapatok azon alkalmazottaira, akik tiszteletlen, illetlen és szakszerűtlen módon viselkednek az interjúk során.

A liga emlékezteti a csapatokat, hogy nem csak a Kollektív Szerződés, de állami és szövetségi törvények is tiltják a diszkriminációt többek közt bőrszín, vallás, szexuális beállítottság, nemzeti hovatartozás, családi állapot és hasonló feltételek alapján, így az ezekhez kapcsolódó kérdések tiltottak.

Az NFL most először fenyeget komoly büntetéssel ezzel kapcsolatban. Korábban több játékos is elmondta, hogy nagyon furcsa és illetlen kérdéseket kaptak csapatoktól, például hogy prostituált-e az anyjuk, ők maguk melegek-e, de volt olyan is, aki vallatáshoz hasonlította az interjút, ahol olyan dolgokat akartak bevallatni vele, amit sosem csinált.


Szintén combine-nal kapcsolatos hír, hogy az NFL eltörli a Wonderlic-tesztet, ami általános intelligenciát volt hivatott mérni, de elég sok kritikát kapott korábban. Emellett a combine gyakorlatait is kicsit átalakították, hogy jobban szimulálják a meccskörülményeket és az egyes posztok feladatait (például más útvonalakat kell majd futniuk a tight endeknek és futóknak, de a falemberek is új gyakorlatokat kapnak).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!