Connect with us

Érdekességek

A Patriots 15 éve nem nyert a wild card körben

A Patriots a rájátszások királya, az évezred legsikeresebb csapata hat Super Bowl győzelemmel, ezt mindenki tudja. Azt viszont talán kevesebben, hogy a wild card körben nem annyira megy a csapatnak, ugyanis itt 15 éve nem tudott nyerni egyszer sem, legutóbb 2006-ban az újonc főedzővel (Eric Mangini) harcba induló Jets ellen. Azóta 0-2 a Patriots mérlege, de ha a teljes évezredet nézzük, akkor is mindössze 2-2.

Az első három Super Bowlját úgy nyerte a Patriots, hogy nem kellett a wild card körben pályára lépnie, megvolt a kiemelés az alapszakasz miatt. Aztán 2005-ben és 2006-ban sikeresen vették ezt az akadályt a Jaguars és a Jets ellen, azóta viszont semmi sikerélményük nem volt a rájátszás első fordulójában. Ennek persze legnagyobb oka az, hogy ritkán kényszerültek pályára lépni itt, hiszen csak kétszer kellett játszaniuk a wild cardon, ellenben mindkétszer kikaptak. Előbb 2009-ben a Ravenstől, majd 2019-ben a Titanstől.

Ezeken kívül ugyebár kétszer nem jutott rájátszásba sem a csapat (2008 és 2020), a többi alkalommal, azaz egészen konkrétan tízszer pedig egyből a divisional körben kezdhették meg a menetelést a kiemelés miatt.

Vajon szombat éjjel a Bills ellen megszakad a rossz széria?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!