Connect with us

Hír

A Ravens elküldte a védőkoordinátorát

Meglepő lépésre szánta el magát a Ravens: a csapat elküldte Don “Wink” Martindale-t. A védőkoordinátor 2012 óta volt a csapat kötelékében és 2018-tól felelt a csapat védelméért.

Tény, hogy a Ravens védelme idén nem teljesített különösebben jól: a 19. legtöbb pontot kapta és a 25. legtöbb yardot engedte, illetve nyelte a nagy játékokat (a 74 darab 20+ és a 16 darab 40+ yardos elkapás a legtöbb volt a ligában), ami Martindale edző karrierjének legrosszabb teljesítménye. Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett, hogy rengeteg sérülés sújtotta a csapatot, a védelemből például a top corner Marlon Humphrey öt meccset, Marcus Peters pedig az egész szezont kihagyta, a safety DeShon Elliott is csak hat meccsen volt bevethető, de az iDL Derek Wolfe sem lépett pályára 2021-ben.

Ezzel együtt természetesen lehetett volna jobban alkalmazkodni a kialakult szituációhoz (így is ragaszkodott a mindig emberezős, sokat blitzelő rendszerhez), de a kudarcba fulladt 2021-es szezonért aligha tehető csak Martindale felelőssé. Pláne nem úgy, hogy az előző három évben a Ravens védelme az első, a negyedik és a hetedik helyen volt rangsorolva.

Martindale szerződése lejárt volna a következő év után, és a jelek szerint nem akartak hosszabbítani vele, így inkább egy évvel korábban meglépték ezt a váltást. Az első hírek szerint csapaton belülről pótolhatják majd Chris Hewittal (passzvédekezésért felelős koordinátor) vagy Anthony Weaverrel (futásvédelemért felelős koordinátor), miközben Martindale szinte biztosan kapni fog védőkoordinátori állást máshol a ligában, főleg látva, hogy mennyi csapat keres főedzőt és ezáltal új embert a védelem élére is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!