Connect with us

Hír

Az Alabama és a Georgia is simán jutott a nemzeti döntőbe

Szilveszter este/éjjel rendezték az egyetemi foci rájátszásának elődöntőit, a Cotton Bowlon az első kiemelt Alabama verte meg simán a negyedik Cincinnatit, majd az Orange Bowlon a harmadik kiemelt Georgia lépett túl könnyedén a második Michiganen. Így tehát SEC-döntő visszavágó lesz január 10-én a nemzeti döntőben.

A Bama szétfutotta a Bearcatset a 27-6-ra végződő találkozón. A Crimson Tide 301 yardot hozott a földön, amiből 204-et Brian Robinson Jr. szállított, a célterülethez közeledve viszont a passzjátéké volt a főszerep, hiszen a Heisman-győztes Bryce Young három TD-t is kiosztott. Mindeközben az Alabama védelme is kitett magáért és szinte lenullázta a Desmond Ridder vezette Cincinnati támadósort. TD-t ugyebár nem engedtek, de összesen 218 yardot sikerült ellenük feltenni, miközben szereztek 6 sacket és 6 leütött labdát is.

Szintén izgalommentes volt, ahogy a Georgia 34-11-re elintézte a Michigant. A Bulldogs az első öt támadásából pontot szerzett, ez pedig bőven elég volt az idény legjobb védelmének (eddig 9,5 pontot engedett átlagban az UGA), amely a garbage time-ot megelőzően mindössze 5 vörös zónás snapet engedett a Michigannek, emellett három turnovert is kiharcolt (két interceptiont Derion Kendrick szerzett). A Georgia támadóinál az irányító Stetson Bennettet kell kiemelni, aki 310 yardot és 3 TD-t passzolt, vagy James Cookot (Dalvin öccsét), aki 141 scrimmage yardot szerzett.

A január 10-i nemzeti döntőben tehát jöhet a december 4-i SEC-döntő visszavágója az Alabama és a Georgia közt. Akkor a Crimson Tide viszonylag simán, 41-24-re nyert az addig első kiemelt Bulldogs ellen. Nem a Bulldogs mellett szól, hogy Kirby Smart mérlege 0-4 volt főnöke, Nick Saban ellen, és a Georgia 1980 óta nem lett egyetemi bajnok – miközben a Bama a hetedik elsőségére készül Saban 13 éves regnálása alatt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!