Connect with us

Érdekességek

Az NFL népszerűségére nem igen lehet panasz

Nem túlzás azt állítani, hogy az NFL népszerűsége továbbra is töretlen. A Sports Business Journal adatai alapján ugyanis a 2021-es év 100 legnézettebb tévéműsora közül 75 volt NFL mérkőzés az USA-ban – ez hárommal több, mint tavaly, de hárommal kevesebb, mint 2019-ben.

További pozitívum az NFL számára, hogy a hat legnézettebb műsort is ő adta. A Bucs-Chiefs Super Bowl érdekelte természetesen a legtöbb nézőt, egész pontosan 91,63 milliót. Ezt követte az NFC- (Bucs-Packers) és AFC-döntő (Bills-Chiefs) 44,7- és 41,85 millió emberrel, a Raiders-Cowboys hálaadásnapi találkozó 37,84 millióval, majd két divíziós meccs (Bucs-Saints és Chiefs Browns). Sőt, a top 40-ből csak négy műsor nem NFL-es volt: a hálaadásnapi felvonulás, Joe Biden elnök beiktatása és kongresszusi beszéde, illetve a Super Bowl után leadott The Equalizer című film.

Az NFL mellett is többnyire a sport dominált, ugyanis a top 100-ban helyet szerzett meg a Tokiói Olimpia, hét egyetemi foci, kettő pedig egyetemi kosárlabdameccs volt. Ez egyébként azt jelenti, hogy az NBA, az MLB és az NHL egyetlen találkozója sem fért be a top 100-ba, vagyis egyiket sem nézte 14,94 milliónál több ember.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!