Connect with us

Érdekességek

Brady, Gronk és több sztár komoly pénzeket kereshet az utolsó héten bónuszok formájában

Sok csapatnak már tét nélküli az utolsó forduló, de több sztárnak nagyon is fontos, pénzügyileg legalábbis mindenképp. Összeszedtük azokat a játékosokat, akiknek dollár 100 ezrei múlhatnak a hétvégén.

Tom Brady maximum 2,5 millió dollárt kereshetne vasárnap, ha top 5-ben végezne passzolt TD-kben, yardokban, pontosságan, yard/kísérletben és passer ratingben (egyenként 562,5 ezer dollárt érnek). A passzpontosság és a yard/passz már elúszott, míg a yardok és a TD-k után járó bónusz szinte már zsebben van (a veterán QB toronymagasan vezeti a ligát yardokban és TD-kben is). Ugyanakkor még a passer rating összejöhet: jelenleg ugyan a nyolcadik 100,5-ös ratinggel, de mindössze 0,8 egységgel van lemaradva Kirk Cousins mögött, így egy nagyon jó mérkőzés után (illetve az előtte lévők gyengébb teljesítményével) ez még bőven sikerülhet. Reálisan nézve tehát maximum 1,6875 millió dollárra lehet gazdagabb.

A tight end Rob Gronkowski jelenleg 48 elkapásból 665 yardot és hat TD-t szerzett. Még 7 elkapás, 85 yard és 3 TD az utolsó körben 500-500 ezer dollárt jelentene neki, vagyis akár 1,5 millióval több lehet majd a bankszámláján.


Aaron Rodgers 100 ezer dollárt kap, ha legalább a snapek 72,5 százalékán a pályán van. Ezt már bőven teljesítette, viszont még extra 100 ezret vihet haza, ha a top3-ban végez passzpontosságban és yard/passzokban. Utóbbira nincs esélye, több mint 0,4 yardot kellene javulnia, ami 450+ yard lenne maximum 30 kísérletből, de Kyler Murray mindössze 0,04 százalékkal előzi meg pontosságban – ez akár sikerülhet is.

A Packersből a pass rusher Preston Smith-nek sem tét nélküli a találkozó: a kilenc sackje már hozott neki 1,25 milliót konyhára, de ha szerez még egyet, akkor további 750 ezret vihet haza. Ha pedig összejönne a három, akkor még ezen felül 1,2 millió dollárral gazdagodna.


Russell Wilson 250 ezer dollárral lesz gazdagabb, ha a passzpontossága 66 százalék fölé nő a szezonban. Jelenleg 65,2 százalékos a pontossággal, egy jó meccsel ez bőven összejöhet.


A Patriots linebackere, Dont’a Hightower jelenleg a Patriots védősnapjeinek 67 százalékán lépett pályára. Amennyiben ez nem megy 65 százalék alá, úgy 375 ezer dollárral lesz gazdagabb, míg 70 százalék esetén 625 ezer dollárt vihetne haza.

Mellette a rúgó Nick Folk tarthatja még a markát: jelenleg a második legtöbb értékesített mezőnygóllal rendelkezik és 92,1 százalékos a pontossága, ami 750 ezer dollárt jelent a számára. Amennyiben nem rontja le az átlagát 90 százalék alá, úgy nem lehet probléma, illetve még 125 ezret kereshet akkor, ha All-Prónak választják.


AJ Green már most 750 ezer dollárral gazdagabb, mert elérte az 50 elkapást és a 800 yardot (825). 10 elkapás és 75 yard ugyanakkor extra 250-250 ezer dollárt jelentene a Cardinals elkapójának. Mellette a pass rusher Markus Goldennek is van miért izgulnia: a 11 sackje után már kapott 1 milliót, de ha szerez még kettőt, akkor további 1 millióval lesz gazdagabb.

Jordan Hicksnek viszont már nincs oka aggódni: már garantáltan kap 2 millió dollárt, mert a snapek 96,8 százalékán a pályán volt.


Steffon Diggsnek hat elkapás kell ahhoz, hogy meglegyen a 100 a szezonban. Amennyiben sikerül, úgy a következő két évben 750- és 800 ezer dollárral nőne az alapfizetése.


Chris Jones egyetlen sackre van attól, hogy elérje a 10-et, ami 1,25 millió dollárt jelentene a számára.


Az Atlanta Falcons pass rushere, Dante Fowler fél sackre van attól, hogy 1 millió dollárral több legyen a számláját (jelenleg 4,5-nél tart).


A Ravensnél Justin Houston és Calais Campbell lép pályára úgy, hogy vastagíthatja a pénztárcáját. Előbbinek 1,5 sack kell egy 2 millió dolláros bónuszhoz, míg utóbbinak 1,5 millió jár, ha a snapek legalább 50 százalékán a pályán van (jelenleg 55,2 százaléknál tart), ami 2 millióra nő, ha ez a szám 55 százalék fölött van.


Haason Reddick már 11 sacknél jár és ha még kettőt szerez, akkor 1 millió dollárnyi bónuszt kap.


Marvin Jones mindössze 4 elkapásra van attól, hogy a Jaguars 500 ezer dollárral megnövelje a gázsiját. Ha véletlenül 14 elkapás is összejönne és elérné a 80-at, akkor 1 millióval lenne gazdagabb.


Xavien Howard már megkapott 1 millió dollárt a Pro Bowlért, de mivel a Dolphins védősnapjeinek 90,8 százalékán pályán volt, így további 2,5 millióval gazdagodhat. Ez ugyanakkor 1,5 millióval csökken, ha 90 százalék alá megy az arány, így jó eséllyel nem szívesen jön majd le a pályáról.


Rex Burkheadnek 103 total yard kell 125 ezer dollárnyi ösztönzőhöz, míg Taylor Hainicke egy győzelemmel tudná növelni a begyűjtött bónuszainak a számát, ugyanis minden W után 125 ezret kap a Washingtontól.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!