Connect with us

Játékos Portré

Bye Bye, Big Ben

Két játékos ül a kispadon. Mindkettejüknek tekintetét könnyek homályosítják el. Ezeket meglett férfiemberként próbálják elrejteni. De nem sikerül, a kamerák megtalálják őket. De miért is rejtegetnék? Egy évtizedes közös pályafutás és munka ér véget: Maurkice Pouncey visszavonul. Utolsó mérkőzése vereséggel zárul, de mégis inkább az elmúlt szezonok legszebb pillanatait siratja, mintsem a végeredményt. Ben Roethlisberger vigasztalja, felidézve a közös emlékeket, melyeket centerével töltött, akire talán az életét nem, de csontjai épségét biztosan rábízta ezalatt a 10 év alatt. Vajon sejti már, hogy egy év múlva őt fogják könnyes szemmel búcsúztatni a szurkolók és a csapattársak a Heinz Fielden 18 fekete-sárga mezben töltött szezon után?

***

Akiket láttunk felnőni

A 2004-es draft sok tehetséget adott az NFL-nek. Többek között Larry Fitzgeraldot, Vince Wilforkot vagy Jared Allent. Már a magyar szurkolók is látták, ahogy megszokják a profi liga ritmusát, kibontakoznak és pályájuk csúcsára jutnak, majd azt is, ahogy szépen lassan átveszik helyüket a fiatalabb, erősebb és gyorsabb focisták.  Ebben az évben került árverésre három ígéretes irányító is: Eli Manning, Philip Rivers és Ben Roethlisberger.

Az amerikai szakértők egyértelműen Manninget tartották a legnagyobb tehetségnek, Rivers és Roethlisberger között pedig szoros verseny folyt a második helyért. A Chargers birtokolta az első draftjogot, és bár Eli határozottan kijelentette, nem kíván a San Diego-i csapatnál játszani, mégis az ifjú Manning lett a 2004-es játékosbörze első választása. Majd következett Rivers a 4. helyen, akit a Giants vitt el. Ez a felállás azonban nem maradt így sokáig. Pár óra múlva a két játékos gazdát cserélt: Manning a New York-iakkal nyert két bajnoki gyűrűt, Rivers pedig a Chargers szurkolóit szórakoztatta még sok éven át.

A 11. helyen a Steelers választhatott, nem volt kérdés, hogy a később közönségkedvenccé vált, mackós külsejéről ismeretes fiatalt fogják elhozni. Az első kettőhöz hasonlóan ez is sikersztoriként zárult.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!