Connect with us

Érdekességek

Ennyi erőforrással vágnak neki a csapatok a holtszezonnak

A csapatok bő fele már rá is kanyarodott a holtszezonra és elkezdheti tervezni a szerződéshosszabbításokat, a szabadügynökpiacot, a fizetési sapka menedzselését vagy akár már a draftot is, és a következő pár hétben minden gárda csatlakozik majd hozzájuk szép sorjában. Épp ezért érdemes kitekinteni, hogy mennyi erőforrással rendelkeznek majd az egyes NFL franchise-ok.

Arjun Menon szedte össze, hogy a csapatoknak mennyi helye van a fizetési keretben és mekkora drafttőkével rendelkeznek.

A legjobb helyzetben a Jets és a Jaguars van, sok a pénz és sok a drafttőke is. Pénzügyileg mellettük a Dolphins és a Chargers áll a legjobban, de nekik csak átlagos cetlijeik lesznek. A legrosszabbul a Saints és a Packers áll, hiszen átlag alatti a drafttőkéjük, ellenben jelenleg keményen mínuszban vannak pénzügyileg.

A fizetési sapka azonban elég rugalmas tud lenni (lásd Saints 2021), így ehhez a grafikonhoz érdemes egy kis kontextust is adni. Menon ezért azt is megnézte, hogy a rendelkezésre álló fizetési kerethez viszonyítva mennyi összeget tudnak a csapatok spórolni szerződések átalakításával.

Így a Saints már nincs is akkora bajban, hiszen megint képes lesz átalakítani több kontraktust, így viszonylag könnyen átléphet majd pozitívba sapka-ügyileg. A Packersnek viszont már nehezebb dolga lesz – természetesen ez sem megoldhatatlan, de nem is érdemes azért minden centet kitolni a következő évekbe. Az Eagles esete is érdekes, a Sasok ugyanis tavaly már úgy átalakítottak mindent, hogy idén már nem igazán maradt szerződés, amihez hozzányúlhatnak extra dollárok reményében. A Falcons helyzete sem épp rózsás a “cap pokol” nevű szegmensben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!