Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro 2021 – Offense

Bármilyen hihetetlen, már véget is ért a 2021-es alapszakasz. A hivatalos All-Pro listára még várni kell, de mi már most kiosztottunk az FK! All-Pro címeket a szezon legjobbjainak. A támadókkal kezdünk, holnap pedig jönnek a védők és a special teamerek. 

Hét szerkesztő (alatriste, balentin, chester, katonadani, leonidasz, löfli, renningan) állított listát, első- és második csapatosat egyaránt. Az első csapatos voksok két pontot, a második csapatosak egy pontot értek, így alakult ki az összesítés. A kerettagok mellett feltüntettük, kik kaptak még szavazatot.

Irányító: Aaron Rodgers (GB)

Csere: Tom Brady (TB)
Szavazatot kapott még: Joe Burrow (CIN)

Minden bizonnyal nem lep meg titeket az eredmény a tegnapi díjátadó után, értelemszerűen az MVP irányítja az All-Pro keretünket, öt szavazónál lett Rodgers első csapatos. Ő volt az irányítója a liga legjobb támadósorának (EPA/play és DVOA alapon is), ő produkálta a legkevesebb negatív játékot az irányítók közül (még ha néhol szerencsés is volt). Hagyományos statisztikái nem feltétlen nyűgöznek le mindenkit, és a tavalyi évéhez nem ért fel 2021-ben, de így is lenyűgöző teljesítményt tett le az asztalra, amit élvezet volt nézni hétről hétre. Ő volt a legkonzisztensebb és leghatékonyabb irányító a ligában, zseniális megmozdulásaival akár rendszeren belül, akár improvizálva elkápráztatta a nézőket és a szakértőket.

Brady is indokolható lenne akár első csapatosnak, a legjobb számai neki vannak és Rodgershez hasonlóan ő is halálos fegyver, bármikor a pályán van. Érdekes, hogy mindketten a Saints ellen hozták legrosszabb meccsüket. A harmadik helyezett Joe Burrow igazi breakout éven van túl és fellépett az elitbe, jól jelzi ezt, hogy szóba került a szavazáson.

Futó: Jonathan Taylor (IND)

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Csere: Nick Chubb (CLE)
Szavazatot kapott még: Austin Ekeler (LAC)

Kérdés sem férhetett Jonathan Taylor helyéhez a kezdőben, egyhangúlag szavaztuk első csapatos All-Prónak. Második évére a liga legjobbjává nőtte ki magát, 1811 yardot szerzett a földön, ami 522-vel több a második helyezett Chubbénál – a különbség akkora köztük, mint Chubb és a 39. helyezett Tony Pollard közt. 107 first downja is magasan a legtöbb (65-tel Antonio Gibson a második), ő szerezte a legtöbb touchdownt (18), ötödik volt futásonkénti átlagban, ötödik sikerességi rátában, első 10+, 20+ és 50+ yardos futásokban és még 360 yardot és 2 TD-t elkapásokkal is hozzátett, így scrimmage yardokban vezette idén a ligát.

Chubb és Ekeler közt szoros volt a verseny (4-3), mindketten parádés éven vannak túl, utóbbi átlépte az 1500 scrimmage yardos határt, és előbbinek is csak azért nem sikerült ez, mert csak 14 meccsen lépett pályára. Chubb a földön jobb, Ekeler többet tesz hozzá a levegőben, innentől pedig ízlés kérdése, ki melyiket preferálja ebbe a csapatba.

Elkapók: Cooper Kupp (LAR), Davante Adams (GB), Deebo Samuel (SF)

Cserék: Ja’Marr Chase (CIN), Justin Jefferson (MIN), Tyreek Hill (KC)
Szavazatot kapott még: Hunter Renfrow (LV)

Hétből öt szerkesztő pontosan ugyanazt a hat nevet írta fel az All-Pro listájára. Kupp és Adams mindenkinél első csapatos lett, Samuel pedig ötünknél. Azt gondolom, egyiküket sem kell különösen magyarázni. Kupp vezette a ligát elkapásokban, yardokban, TD-kben, útvonalanként megfutott yardokban, nálunk ő lett az Év Támadója. Adams tavaly a liga legjobb elkapója volt, idén a második helyre került (yardokban harmadik lett, TD-kben negyedik), kétség sem fér ahhoz, mennyire jó játékos. Az NFL által használt FLEX pozíció tökéletes megtestesítője pedig Deebo Samuel, aki amellett, hogy elkapott yardokban ötödik lett, hozzátett még 365 egységet és nyolc hatpontost a földön is. Igazi megállíthatatlan fegyvere a 49ersnek.

Jefferson második, Chase negyedik lett elkapott yardokban, ha útvonalanként nézzük akkor pedig 4-5. helyen zártak, ráadásul mindketten 10+ hatpontost tettek be a közösbe. A két fiatal ex-LSU elkapó még nagyon sokáig lesz majd az All-Pro esélyesek közt. Az utolsó helyre pedig Tyreek Hill került, akinek magához képest csendesebb éve volt, de így is a 7. legtöbb yardot szerezte és 9 TD-t pakolt fel a táblára.

Tight end: Mark Andrews (BAL)

Csere: George Kittle (SF)
Szavazatot kapott még: Travis Kelce (KC)

Andrews első csapatos tagságához kétség sem fért, egyhangú szavazással nyert. Nyilván nem véletlen, hiszen kiemelkedett a mezőnyből, 1361 yardja elkapók közt is top5-ös, 75 first downja pedig top3-as teljesítmény. A Ravens támadósorának legmegbízhatóbb és első számú fegyvere volt, ráadásul akkor is kiemelkedőt nyújtott, amikor nem Lamar Jackson volt az irányítója, hanem Tyler Huntley vagy Josh Johnson.

Cseréje George Kittle lett, aki ugyan nem érte el az 1000 yardos határt, de jóval kevesebb targetet is kap a 49ersben, és futásblokkolásban is kiemelkedőt nyújt – Samuelhez hasonlóan ő is igazi katalizátora a csapata támadósorának.

Tackle-ök: Trent Williams (SF), Tristan Wirfs (TB)

Csere: Andrew Whitworth (LAR), Lane Johnson (PHI)
Szavazatot kapott még: Tyron Smith (DAL), Rashawn Slater (LAC), Penei Sewell (DET), Trent Brown (NE), Brian O’Neill (MIN)

Trent Williams helyéhez kétség sem férhet, egyhangúlag szavaztuk meg LT-nek, miután olyan domináns szezont hozott le, amire nem volt még példa, mióta a PFF értékeli a játékosokat. A 16 engedett nyomása is top5-ös teljesítmény, de amit futásblokkolásban művelt, az valami egészen hihetetlen volt, élmény volt nézni All-22 felvételeken. A túloldalára a másodéves Tristan Wirfs került, aki futásblokkolásban “csak” jó, passzblokkolásban viszont elit.

Itt nagy volt a verseny, hiszen Wirfs csak három szerkesztőnél lett első csapatos, ahogy Lane Johnson is, az Eagles veterán kiválósága viszont kevesebb második csapatos szavazatot kapott. Ő volt az egyetlen tackle a ligában, aki minimum 650 snapen pályán volt és egyetlen sacket sem engedett (ráadásul nyomásban is a legkevesebbet engedte). Bal oldalon is többen kaptak szavazatot a második csapatba, a legtöbbet Andrew Whitworth, aki 40 évesen dominál még mindig.

Guardok: Joel Bitonio (CLE), Zack Martin (DAL)

Cserék: Joe Thuney (KC), Wyatt Teller (CLE)
Szavazatot kapott: Ali Marpet (TB), Shaq Mason (NE)

A jobb oldalon Martin egyhangúlag lett első csapatos, tőle már megszokhattuk az elit teljesítményt, ami alá nem adott 2021-ben sem. Trent Williamshez hasonlóan nála is a futásblokkolás az első számú húzóerő, amiben emberfelettit nyújt, de természetesen pass protectionben is nagyon jól teljesít. Cseréje Wyatt Teller lett, aki tavaly robbant be a köztudatba és azóta kétszer is All-Pro lett (nálunk legalábbis már biztosan, de minden bizonnyal az AP-nél is így lesz).

A bal oldalon 4-3 arányban diadalmaskodott Bitonio az első csapatos szavazatoknál Joe Thuney-val szemben, így két Browns guard is bekerült a keretbe. Mindketten nagyon jók passzblokkolásban (16 és 17 engedett nyomás), itt Thuney felé húzna kicsit a mérleg nyelve, de Bitonio emellett futásblokkolásban is igazán kiemelkedőt nyújt.

Center: Creed Humphrey (KC)

Csere: Corey Linsley (LAC)
Szavazatot kapott még: Jason Kelce (PHI)

A centereknél volt a legszorosabb verseny három jelölt közt, amit végül Creed Humphrey nyert meg, ami újoncként nem kis teljesítmény – és akkor még finoman fogalmaztam. Csak 10 nyomást engedett, emellett a PFF-től a legjobb futásblokkoló értékelést kapta a centerek közt, igazán domináns teljesítményt tett le az asztalra. Linsley is csak 10 nyomást engedett, ráadásul sacket egyet sem, emellett futásblokkolásban is a legjobbak közt volt.

Kiemelt fotó: TheRinger

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!