Connect with us

Minden ami NFL

FK! Honors 2021

Az alapszakasz végeztével lezártnak tekinthetjük az egyéni díjak sorsát imádott ligánkban, és az NFL-lel ellentétben mi nem várunk a Super Bowl hetéig, hanem már most hozzá vágjuk a nyertesekhez a méltán híres szobrokat! Lássuk, kik lettek a 2021-es szezon alapszakaszának legjobbjai!

Mielőtt nekilátunk, egy kis műhelytitkot megosztanék, ugyanis eléggé számított pár helyen az utolsó fordulók valamelyike. A 17. forduló előtt lett létrehozva a táblázat a szerkesztőknek, ami a 18. játékhétre fordulva nem egy helyen alaposan megváltozott, gondolom sejtitek kik okozhatták ezt. A végső sorrend nyolc szerkesztő (alatriste, balentin, chester, Höri, katonadani, Leonidasz007, löfli & renningan) összesített szavazata alapján alakult ki, a drámaiság kedvéért pedig növekvő sorrendben haladunk az érdekesebb díjak felé.

Az év újonc védője: Micah Parsons, LB, Dallas Cowboys

Szerintem az első pár hét óta nem volt kérdés az, hogy ki húzza be ezt a díjat, más nem is kapott szavazatot. A Cowboys rookie-jának olyan szinten brutális bemutatkozó szezonja van, hogy egy kategóriával feljebb is simán megállja a helyét a veterán védőkkel szemben. Tudtuk jól, hogy kiváló atléta, és ezt sok támadó ellen tudja majd kamatoztatni, na de ilyen szintű dominanciára, még ha kényszerből is derült ki, senki sem számított.

A dallasi védőfalat nem kímélték a sérülések már az alapszakasz kezdetén, ami miatt Dan Quinn nem ritkán edge rusherként küldte fel Parsonst a pályára, és atya ég. Benne volt a levegőben, hogy hatékonyan sietteti majd az irányítókat blitzeknél, na de hogy a tackle-öket is konzisztensen megverje egy az egyben, arra nem számítottunk, pedig így történt. 64 nyomásgyakorlással fejezte be a szezont, amivel épphogy kicsúszott a PFF-nél a top 10-ből, viszont ezt mindössze 286 pass rush snapen érte el! Viszonyításképp, ilyen kevés snapen az alábbi mutatókat találunk másoknál:

  • Carlos Dunlap, 287 snap, 34 nyomás
  • Everson Griffen, 285 snap, 35 nyomás
  • Montez Sweat, 283 snap, 27 nyomás
  • Marcus Davenport, 278 snap, 42 nyomás

Linebackerként azért megjelentek azok a jelek, amiktől óva intettek mindenkit a draftolása előtt, de teljesen vállalható újonc évet hozott le abban a szerepben is, vélhetően ha csak azon a poszton játszik, akkor is behúzta volna az elismerést. Ahogy már említettem, nem igazán lehetett kérdés a szezon eleje óta a nyertes kiléte, és ha pisztolyt tartanának a fejedhez, nem is biztos, hogy kapásból rá tudnál vágni más kiemelkedő újonc védőteljesítményt – ilyen kiemelkedőt biztos nem.

Az év visszatérője: Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!