Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #18

Ilyen sem volt még, most először írunk 18. heti beharangozót! Most minden eldől, kialakulnak a kiemelések és az utolsó rájátszás-helyekről is döntenek a csapatok! Van akinek viszont csak a drafthelyezés maradt. 

És ne feledjétek, szombat este/éjjel is lesznek meccsek! 

A legfontosabbak

Amik rájátszásba jutásról döntenek.

Los Angeles Chargers @ Las Vegas Raiders (hétfő 02.20)

Ennél jobban nem lehet zárni az alapszakaszt, illetve valójában ezzel meg is nyitjuk a rájátszást: aki nyer vasárnap éjjel, az bejut, aki veszít, az kiesik. Kivéve persze, ha a Colts kikap a Jaguarstól, mert akkor előjöhet az a forgatókönyv, hogy egy döntetlennel mindkét gárda ott van a playoffban, így végigtérdelik a meccset. Én személy szerint nagyon szeretném látni ezt a káoszos kimenetelt, de ez nem fog megtörténni, szóval valaki itt bizony hazamegy.

Egyik csapat sem kifejezetten meggyőző, de nekem a Raiders kevésbé, tekintve hogy a Mullensszel kezdő Brownst, a Lockkal kezdő Broncost és az egész héten nem edző Wentz-cel kezdő Coltsot verték meg az utóbbi hetekben, ráadásul mindegyiket éppenhogy. A szerzett és kapott pontokat figyelembe vevő pitagoraszi várható győzelmek mutatója alapján is erősen felülteljesítettek a szezonban, és ugyan kalapemelést érdemel ennyi győzelem ennyi off field hátráltató tényezővel, de úgy gondolom, hogy a Chargersben jelenleg több van, így őket lenne jobb nézni a rájátszásban. Persze simán lehet, hogy elchargerseskedik ezt is…

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams (vasárnap 22.25)

A másik olyan meccs a héten, ahol mindkét csapat számára komoly (és reális) tétje van a meccsnek. A 49ers egy győzelemmel ott van a rájátszásban, a Rams pedig egy W-vel megnyeri a csoportját – ellenben vereséggel könnyen lehet, hogy a 49ers kiesik, a Rams pedig csak wild cardos lesz. És mivel mindkettőnek nagyon kell a győzelem, így szuper meccset várok.

A 49ers ötöt nyert zsinórban a Rams ellen, és ugyan sokszor csapdába tudnak ejteni ezek a történelmi dolgok, de itt azért van alapja ennek, hiszen a két főedző személye nem változott és összességében az erősségek-gyengeségek sem lettek mások a csapatoknál. Shanahannak valahogy mindig megvolt a receptje, hogy korábbi edzőtársát, McVayt megverje, illetve a 49ers a falaival erőből felül tudott kerekedni. Persze lehet, hogy Stafford jelenti majd a különbséget, már amennyiben nem az utóbbi két meccsen mutatott 6 turnoveres formáját hozza. A 49ers cornerbackjei tesztelhetők, de a defense összességében elég jól összeállt DeMeco Ryans kezei alatt, aki kiváló munkát végez fiatal védőkoordinátorként.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Jimmy Garoppolo vagy Trey Lance fog-e kezdeni, de az is kérdés, hogy melyikkel lenne jobb esélye a 49ersnek. Garoppolo a biztosabb opció és vele sikerült többször is verni a Ramst, Lance viszont hozhatja a nagyobb játékokat, megnyithat olyan dolgokat, amikre JimmyG nem képes – de ez több hibával vagy még inkább megakadt drive-val is járhat. Mindenesetre Lance múlt heti meccse, főleg a második félidő, amire beleszokott a helyzetbe, kifejezetten biztató volt a jövőre nézve.

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens (vasárnap 19.00)

A 2002-es ligaátalakítás óta egyetlen egyszer fordult csak elő, hogy sem a Ravens, sem a Steelers nem volt ott a rájátszásban. Idén összejöhet a második alkalom, hiszen amennyiben a Colts megveri a Jaguarst, akkor sem a Hollók, sem a Kohászok nem juthatnak be. De egyelőre mindkét csapat bejuthat, ráadásul az ősi rivális ellen gondolom mindketten odateszik magukat, a győztes kilétére pedig nehéz tippelni. A Ravens ennyi sérülttel már simán lehet úgy, hogy elég volt ebből a szezonból, menjünk inkább pihenni, a Steelers pedig igazából már múlt héten elbúcsúztatta Big Bent és ezzel együtt kvázi a szezont is.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars (vasárnap 19.00)

A Colts nem nyert Jacksonville-ben 2014 óta! Bármennyire is durván hangzik ez, bizony így van. Valamiért a Jaguarsnak nagyon megy a Colts ellen otthon. Ráadásul a Jags az idei legjobb meccsét játszotta a Colts otthonában is, a futást elég jól meg tudták ölni, szóval összejöhet a meglepetés? Azért is volt furcsa, hogy sikerült Jonathan Taylort megállítaniuk akkor, mert amúgy meg tök gyenge ez a futás elleni védelem és tavaly is átszaladt rajtuk a gyorsvonat – Taylornak egyébként 266 yard kell a 2000-hez, ami rengetegnek tűnik, de tavaly az utolsó körben 253-at szerzett a Jaguars ellen. Szóval a kérdés, hogy melyik arcát mutatja a Jacksonville? Azt, amit a Colts ellen látunk tőlük évi egyszer-kétszer? Vagy amit az utóbbi két évben mindenki más ellen?

Senki se merte betippelni a Jaguars győzelmet, pedig akkor bizony elszabadulna a káosz az AFC-ben, hirtelen bejuthatna a Steelers és a Ravens is, plusz éjjel elméletben döntetlenre játszatna a Raiders és a Chargers, így én azért kicsit szurkolok ennek az eshetőségnek. 

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons (vasárnap 22.25)

Ha azt nézzük, hogy a Saintsnek van miért küzdenie, a Falconsnak meg nem, akkor lehetne ez egy sima meccs. De szerintem az Atlanta küzdeni fog a rivális ellen, ráadásul múltkor is megtréfálták Paytonékat, szóval ha egy meccset kell választanom, ahol a semmiért nem harcoló underdog meglepetést okoz a playoffért küzdő ellen, akkor ez lenne az. Persze ha Kyle Pitts nem játszik, akkor már jóval kisebb az esély erre, mert nehéz látni, hogy nélküle hogyan halad ez ellen a bivaly defense ellen a Falcons. Ellenben a túloldal sem fog sok pontot feltenni a táblára, a rengeteg sérülés (58 kezdő játékos idén!!!) miatt eléggé elveszett ez a gárda, és mivel a passzoktól nem fél senki, így a futás sem megy annyira (persze nem segít, hogy az OL 80 százaléka nem bevethető).

A közepesen fontosak

Amik legfeljebb a kiemelésekről döntenek.

Tennessee Titans @ Houston Texans (vasárnap 19.00)

A Titans most bebiztosíthatja az első kiemelést, ehhez csak azt a Texanst kell megverni, amelytől egyszer már kikaptak Tannehillék. Persze akkor talán mélyponton volt a keret egészségügyileg és nem találták meg, kit hogyan kellene helyettesíteni és mit hogyan kellene játszani, meg millió turnoverjük volt, így most erre nem számítok. A fontos meccsekre egész évben fellépett a Titans, Mike Vrabelnek pedig szerintem óriási piros pont jár az idei munkájáért.

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos, (szombat 22.30)

Vic Fangio minden bizonnyal utolsó meccsére készül a Broncos kispadján, és várhatóan nem fog szépen búcsúzni, hiszen egyszer sem verte még meg Andy Reidet, Mahomes pedig sosem kapott még ki a Broncostól (Fangio alatt és előtt sem). A Chiefs offense ráadásul beindult, 30+ pontot tettek fel négyszer egymás után, magabiztosabbak Mahomesék, ráadásul a Broncosnak hiányozni fog a CB-sora is a meccsről. Drew Lock pedig nem fogja tudni tartani a lépést, az gondolom egyértelmű. A Chiefs még lehet első kiemelt, szóval szombaton ezt behúzzák és vasárnap a tévében szurkolnak a Texansnak.

New England Patriots @ Miami Dolphins (vasárnap 22.25)

A Patriotsnak nem annyira szokott menni Miamiban, hiszen az utóbbi négy túrájukból háromszor lógó orral térhettek vissza Floridából. Sőt, Brian Flores ellen sem megy Bill Belichicknek, hiszen háromból kétszer a tanítvány nyert a mester ellen. A Patsnek van miért játszania (legalábbis a meccs elején biztosan), ezért úgy gondolnám, hogy egyenlít majd a Sötét Nagyúr, de ha a Bills elhúz a Jetstől, akkor akár Belichick is leültetheti a kezdőit, így egy meccs végi fordítás lehet esetleg a pakliban. Mindenesetre szerintem a Patriotsnak elég jól kell tudnia limitálni a Dolphinst, hiszen a mély területekre nem nagyon kell figyelniük, így felhúzhatják a secondaryt és beszűkíthetik a pályát.

New York Jets @ Buffalo Bills (vasárnap 22.25)

A Billsnek kell a győzelem a csoportelsőség bebiztosításáért, úgyhogy legfeljebb a végén pihentethetnek, ha már biztos a győzelem. És mivel legutóbb elég sima volt ez a mérkőzés, szerintem most sem lesz másképp. Persze tegyük hozzá, hogy a Jets az utóbbi pár hétben egy fokkal kompetensebbnek tűnt, mintha beindult volna a futójáték és Wilson is nyugodtabban dobált, de osztálykülönbségek vannak a felek közt. Stefon Diggsnek lehet tepernie 6 elkapásért, amivel 1,5 milliós bónuszt akasztana le a következő két évre.

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals (vasárnap 22.25)

A Cardinals még megnyerheti a csoportot (egész reálisan), tehát a “közepesen fontos” meccsek közül talán ez a legfontosabb, legalábbis amennyiben a 49ers meg tudja verni a Ramst. Kingsbury fiai idegenben 7-1-es mérleget tudnak felmutatni, szóval lehet nem is szomorkodnak majd annyira, ha nem jön össze a csoportgyőzelem – bár azt kétlem, hogy ha vezet a Rams, akkor leadnák ezt a találkozót. A túloldalon lehet, hogy Russell Wilson utolsó meccse lesz ez Seahawks mezben, így biztos szeretne szépen búcsúzni – de támaszkodhat az újonnan Beast Mode-ba kapcsoló Rashaad Penny hátára is.

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers (vasárnap 22.25)

Az Arians-Brady duó eddig háromból háromszor verte meg a Matt Rhule vezette Pantherst, átlagban 21 pont különbséggel (köztük két héttel ezelőtt is 32-6-ra). Ráadásul a Buccaneers nem is pihentet, mivel a 2. kiemelés még meglehet egy Rams vereséggel kisegítve. Plusz ugyebár Brady is rekordokra játszik, Gronk pedig egy egymilliós bónuszért (ehhez 7 elkapás és 85 yard kell). És az sem árt, ha Brady még inkább összeszokik az alacsonyabban rangsorolt elkapóival a rájátszás előtt. Úgyhogy magabiztos Buccaneers win van kilátásban.

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns (vasárnap 19.00)

Jelenleg van még esélye az első kiemelésre is a Bengalsnak, de a mérkőzés kezdetén könnyen lehet, hogy ez már nem lesz így (ha szombaton a Chiefs megveri a Broncost). Épp ezért nem is fog kezdeni Joe Burrow és több cserét is leültetnek a padra, hogy rápihenjenek a rájátszásra. A túloldalon pedig Baker Mayfield sérülése miatt játszik a csere, szóval készülhetünk egy Brandon Allen vs. Case Keenum összecsapásra. És míg Keenum valószínűleg upgrade is az idei Bakerhez képest, Allen közel sem az Burrow-hoz képest. Így a Browns behúzhatja ezt a számukra tét nélküli meccset, hacsak nem húznak egy Eaglest és adják le a meccset a jobb draftpozíció érdekében – a front office analitikus felfogása miatt belőlük ki is nézem.

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles, (vasárnap 02.15)

Az Eagles valószínűleg pihenteti a kezdőit, és még ha náluk is van a liga egyik legjobb csereirányítója, a Cowboys minden bizonnyal el akarja feledtetni a múlt heti gyenge teljesítményt. Ráadásul matematikai esély van akár a második kiemelésre is, és hát szeretnék elkerülni a Cardinalst a wild card körben, úgyhogy a jelek szerint nem terveznek pihentetni McCarthyék. Nem a legjobban várt főműsoridős mérkőzés lesz ez így.

Egyáltalán nem fontosak

Ahol draftpozíción kívül senki sem küzd semmiért, legfeljebb egy szép idényzárásért. 

Green Bay Packers @ Detroit Lions (vasárnap 19.00)

A Packers már megszerezte a bye weeket, a Lions pedig legrosszabb esetben is 1/2-es lesz (ha a Jags nyer a Colts ellen, akkor összejöhet az 1/1). Rodgers állítólag játszani akar, lehet a kéthetes pihentetés nem is jó ötlet, de valószínűleg nem fogja végigjátszani a meccset. Ellenben szerintem egy félidő alatt is eldöntheti a kimenetelt.

Chicago Bears @ Minnesota Vikings (vasárnap 19.00)

Két kirúgás előtt álló edző utolsó meccse jöhet a csapata élén. Fields miatt még érdekes is lehetett volna a meccs egy semleges szurkolónak, de mivel koronavírusos lett, még ez is kiveszett a találkozóból. Illő befejezése lenne a Zimmer (és Cousins?) érának, ha most szuper játékkal jól elvernék a csoportriválist. Cousinsnak úgyis jól megy az ilyen tét nélküli meccseken.

Washington Football Team @ New York Giants (vasárnap 19.00)

Az utóbbi öt fordulóban csak a Jaguars volt rosszabb a Giants mínusz 92-es pontkülönbségénél, az utóbbi öt évben pedig senki sem volt rosszabb a Giants elért mérlegénél. És jelen állás szerint Joe Judge maradni fog, habár ha így folytatja a borzalmas sajtótájékoztatókat, még kidumálhatja magát az állásából. Valószínűleg mindkét csapat és a szurkolóik is örülnek, hogy ezennel véget ér a szezon.

Szerkesztőségi tippverseny állása

Múlt héten:

  1. alatriste 14-2
  2. leonidasz 14-2
  3. Höri 13-3
  4. balentin 12-4
  5. chester 12-4
  6. kronikk 12-4
  7. löfli 12-4
  8. renningan 12-4
  9. Támogatók 12-4
  10. katonadani 11-5
  11. jarred 9-7

Straight up:

  1. Höri 168-88
  2. kronikk 168-88
  3. leonidasz 168-88
  4. alatriste 164-92
  5. chester 164-92
  6. renningan 164-92
  7. Támogatók 163-93
  8. katonadani 161-95
  9. löfli 159-97
  10. balentin 153-103
  11. jarred 147-109

Oddsokkal kiigazított:

  1. alatriste 261,35
  2. kronikk 259,23
  3. chester 256,48
  4. leonidasz 256,07
  5. Höri 254,91
  6. renningan 240,57
  7. Támogatók 237,78
  8. löfli 235,113
  9. katonadani 234,81
  10. jarred 229,35
  11. balentin 224,41

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!