Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan tovább? Ki merre mozdul el a purgatóriumból?

A legrosszabb dolog a világon, ha megrekedsz a purgatóriumban. Jelen állapotodban nem vagy elég jó, tiszta ahhoz, hogy a mennybe juss (rájátszás), de nem is vagy annyira rossz, bűnös, hogy a pokolra kerülj (magas draft pick), helyette megrekedtél középen. A keresztény hitvallás és az NFL purgatóriuma annyiban különbözik egymástól, hogy előbbinél csak a mennybe vezet az út, utóbbi esetben viszont a pokolra is juthatsz – ami akár jobb is lehet, mint ez a kínzó köztes állapot. 

Most megvizsgáljuk a 7 és 8 győzelemmel álló csapatokat (Steelers, Ravens, Dolphins, Saints, Falcons, Browns, Broncos, Vikings), hogy milyen volt az idei szezonjuk, szerencsések voltak vagy épp szerencsétlenek, a mérlegükhöz képest jobban vagy rosszabbul teljesítettek, és milyen kilátásaik lehetnek 2022-re, azaz merre mozdulhatnak el a purgatóriumból.

Fussunk neki madártávlatból és kezdjük egy olyan grafikonnal (pontosabban kettővel), ami az egész ligát átfogóan mutatja meg, hogy a csapatok milyen hatékonysággal teljesítettek offense és defense oldalon, azaz milyen erősek voltak az idei évben. A második táblázatban a sorsolás erősségével is kiigazították az értékeket.

Most pedig menjünk bele csapatszinten a helyzetekbe. Azt tudjuk, hogy nem a mérleg a legjobb fokmérője a csapatok erősségének, legalábbis ha a jövőre akarunk projektálni. Épp ezért érdemes megvizsgálni a pontkülönbséget és az ebből számolt pitagoraszi várható győzelmek számát, ami már sokkal alkalmasabb mérőszám az előrevetítésben. Fontos figyelembe venni a szoros meccseken elért mérleget is, ami hosszú távon beáll 50% körülire, így egy-egy évben a kiugró eredmények óva inthetnek minket. És persze érdemes megnézni a sorsoláserősséget is a kontextus miatt, hogy az adott mérleget milyen nehéz volt megszerezni.

Ezekkel kezdünk majd minden csapatnál, aztán persze belemegyünk a soft tényezőkbe is, és megnézzük, mi várható a csapattal kapcsolatban 2022-ben, merre indul el az adott franchise.

Pittsburgh Steelers

  • Győzelmek száma: 8,5
  • Pitagoraszi várható győzelmek: 6,5
  • Pontkülönbség: -58
  • Mérleg egy labdabirtoklással (max 7 pont) eldőlő meccseken: 6-1-1
  • Sorsoláserősség: 8. legnehezebb
  • Cap space: 43,7 millió
A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!