Connect with us

Hír

Idén eladásra kerülhet a Denver Broncos, John Elway és Peyton Manning is beszállhat

A Denver Broncos jelenleg új főedzőt keres, azonban nem egyszerű a general manager George Paton dolga, hiszen a csapat tulajdonosi háttere jelenleg elég ingatag lábakon áll. Most végre elhárult az utolsó akadály is, hogy a jogokat át lehessen ruházni, miután a bíróságon úgy döntöttek, hogy a korábbi, mára elhunyt tulajok közt megköttetett elővásárlási jog már nem érvényesíthető – írja Mike Klis.

Pat Bowlen 1984-ben vette meg a csapatot Edgar Kaisertől, majd 2019-ben hunyt el Alzheimerben (egy hónappal a Hall of Fame-be iktatása előtt). Már jóval halála előtt kinevezett egy háromfős bizottságot a csapat élére, akik kezelték az ügyeket és akiknek az is a feladatuk volt, hogy halála utána a franchise jövőjét meghatározzák. Bowlennek az első házasságából született két lánya, akik megtámadták a végrendeletét, de végül visszavonták a keresetet és elfogadták, hogy nem ők öröklik a csapatot. Ez volt az első akadály az eladás előtt, majd Kaiser örökösei szerették volna érvényesíteni az elővásárlási jogot, amit apjuk kötött Bowlennel, de a bíróság ezt visszautasította. Mostantól tehát nincs akadálya a csapat eladásának, ami várhatóan idén meg is történik majd.

Woody Paige információi szerint hat ajánlat várható, köztük lesz a csapat két korábbi irányítója, Peyton Manning és John Elway is, de külön csoportokban. Várhatóan rekord születik egyébként, hiszen 4 milliárd dollár környékére lövik be a franchise értékét, ekkora összeget pedig még sosem fizettek amerikai sportcsapatért – viszonyításképp két éve David Tepper 2,275 milliárd dollárért vette meg a Carolina Pantherst.

A Broncos hat éve Super Bowlt nyert, azonban azóta még csak a rájátszásba sem tudott bejutni és 10 kezdő irányítót emésztett fel Peyton Manning visszavonulása óta.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!