Connect with us

Érdekességek

Így néz ki most a rájátszás-helyzet az NFC-ben, és így alakulhatnak ki a wild card párosítások

Minden NFC-s csapat lejátszotta már a mérkőzését a 17. fordulóban, így tisztázódott a helyzet, hogyan is nézhet ki a rájátszás ezen az ágon. A Packers bebiztosította az első kiemelését, emellett az Eagles is bejutott a rájátszásba, így már csak egy hely kiadó, ami a 49ers és a Saints közt fog eldőlni.

A helyzet így már nem túl bonyolult. A 49ers bejut a rájátszásba, ha megveri a Ramst vagy a Saints kikap a Falconstól. A Saints értelemszerűen akkor jut be a rájátszásba, ha megveri a Falconst és a 49ers kikap a Ramstől. Emellett az NFC West első helye még kiadó, a Rams akkor nyeri meg a csoportot, ha megveri a 49erst vagy a Cardinals kikap a Seahawkstól, míg a Cardinalsnak értelemszerűen a saját győzelme mellett a Rams veresége kell a csoportgyőzelemhez.

A pontos kiemelési sorrend viszont még messze nincs lejátszva, itt elég sok opció van még. Erre készítette el Ivan Urena az alábbi táblázatot, ami az eredmények fényében mutatja, pontosan milyen sorrendben mennek majd a playoffba az NFC-s csapatok, és ennek megfelelően ki kivel játszik majd a wild card körben (#2 vs. #7., #3 vs. #6., #4 vs. #5).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!