Connect with us

Minden ami NFL

Melyik főedzői állás a legvonzóbb?

Nyolc csapat mondta ki (egyelőre), hogy szeretne váltani a tavalyihoz képest, elküldve a főedzőt a szezon végén vagy akár már korábban. Ezen csapatok a Bears, a Broncos, a Dolphins, a Giants, a Jaguars, a Raiders, a Texans és a Vikings. Ebben a cikkben ezt a nyolc csapatot nézzük át, hogy hol milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal kell számoljanak majd a jelöltek, mennyire is vonzóak ezek a kispadok.

Öt kategóriát említek meg minden csapat esetében és adok rá egy értékelést 1-10-es skálán, hogy mennyire jó az adott szempontból a csapat helyzete. Ezáltal a legvonzóbb kispad kapja a majd a legmagasabb pontszámot, míg a legnehezebb helyzetben lévő a legkisebbet. A szempontok:

  • Milyen az irányító, vagy milyen lehetőség van újat szerezni?
  • Milyen az offense az irányítón kívül?
  • Milyen a defense?
  • Milyen erőforrások állnak rendelkezésre az erősítéshez draft pickek és cap space tekintetében?
  • Milyen a szervezet, a tulajdonos és milyen egyéb tényezők számíthatnak még?

8. Houston Texans

Irányító (3): Persze, ha olyan vezetőedzőt sikerül találni, aki miatt hajlandó lenne Watson visszatérni, akkor tejesen más a helyzet, de erre minimális az esély. Nélküle én megértem azokat, akik idén is hoznának egy újoncot a draftról, de ismerve a classt, én elhalasztanám ezt a következő évre és megnézném mit tud kezdeni egy teljes szezon alatt Davis Mills. A második legjobb újonc volt 2021-ben, ami persze nem jelenti, hogy kifejezetten jó is lett volna, de egy szezont szerintem megérdemel. A Texans úgysem siet sehova, itt kell 2-3 év, mire valóban felzárkózik a keret a ligaátlag szintre, addig pedig ráérnek kideríteni, van-e franchise irányító potenciál Millsben.

Offense erőssége (2): Nem véletlen, hogy ezt tartottuk a előző szezon előtt a liga leggyengébb keretének. A támadófalban van pár jó és közepes játékos, de rajtuk kívül egyedül Brandin Cooks az, aki máshol is kezdő kaliber lenne. Azonban a Cooks, Tunsil duó csak arra elég, hogy ez talán így is a liga legrosszabb és legkevésbé tehetséges támadósora. Már csak azért is érdemes adni Millsnek még egy esélyt, mert ilyen társak mellett külön megsüvegelendő, amit kihozott 2021-ben a csapatból.

Defense erőssége (2): Mondhatnánk, hogy a védelemben jobb a helyzet, de sajnos nem. A Texans minden olcsó szabadügynököt leigazolt, hogy ki tudjon állni 2021-re, ami miatt kevés az ígéretes játékos a rosteren. Desmond King, Tavierre Thomas, Jonathan Greenard pár név, akikre talán lehet építeni, de egy jobb csapatban őket sem emeltük volna ki.

Erőforrások (9):

  • Cap space: 20M
  • Pickek: 1/3, 2, 3, 3 (NO), 4, 6, 7

Az egyetlen pozitívum, hogy hosszú évek után végre van drafttőkéje a csapatnak. Az 1/3-as picket, ha nem irányítóra pocsékolják el, akkor végre érkezhet egy prémium tehetség és az extra harmadik kör is nagyon jól jön. A cap szituációjuk is egész jó. Ami miatt azonban a legmagasabb pontot kapták a cikkben az erőforrásokra, az az amiért az irányító posztra a legkevesebbet. Deshaun Watsonnal ugyanis már mint drafttőke számoltam. Érte pedig több első kört és vagy minőségi játékost kaphat a csapat miközben jó pár milliót is spórolhatnak a trade-elésekor. De Watsonon túl is van pár veterán játékos, akik kivágásával akár 50-60 millióra is felmehet az elérhető összeg. Ezzel és pár első, második körös választással igencsak tetszetős lehet az szituáció.

Szervezet, egyéb tényezők (2): Egy friss újraépítést, amennyiben adottak hozzá az erőforrások, sok GM és vezetőedző is szívesen végigvisz. Azonban nem mindegy hol teszi ezt az ember. Cal McNair láthatóan nem nagyon érdeklődik a csapata iránt, aminek irányításával kvázi megbízta Jack Easterbyt, akinél kevés rosszabb vezető van a ligában. Persze rengetegen szeretnének NFL vezetőedzők lenni, de ha két ilyen negatív megítélésű emberrel kell dolgoznod, akkor lehet, hogy nem a legjobb jelöltekből válogathat majd a Texans.

Összegzés (18): Az egyetlen pozitívum, hogy sok pénz és drafttőke állhat a csapat rendelkezésére, ha elmegy Watson. Ha nem megy el, de játszik, akkor az a pozitívum. Ha nem megy el, de nem is játszik, az a legrosszabb forgatókönyv. A liga leggyengébb rosterét kell átvenni és elkezdeni építkezni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!