Connect with us

Minden ami NFL

Mit tanultunk a Divisional Roundban?

Hihetetlen fordulón vagyunk túl, minden meccs az utolsó másodpercekben dőlt el. Rengeteg új trendet látunk felemelkedni és bizony továbbra is vannak dolgok, amiket nem győzünk elégszer hangsúlyozni.

Nem hagyhatsz semmi időt a legjobb irányítóknak, az edzők time management felelőssége pedig egyre nagyobb

Régóta tudjuk, hogy Mahomesnak, Bradynek vagy Rodgersnek nagyon veszélyes hagyni egy two minute drillt, amiben megnyerhetik a meccset. Most a Divisional körben megbizonyosodhattunk arról, hogy ez az idő nem hogy lecsökkent, de szinte teljesen eltűnt. Arra mind élénken emlékszünk, hogy Mahomes konkrétan 13 mp alatt kormányozta mezőnygól távolságba a csapatát, de Burrow 20, Stafford pedig 43 másodperc alatt vezetett győztes drive-ot, hogy Allent már ne is említsük, aki könnyedén (és vicces, de túl gyorsan) vezetett TD drive-ot egy perccel a vége előtt.

Újra ás újra bebizonyosodik, hogy bármennyire is készül a védelem, de egyszerűen a mérkőzések végén a legjobb irányítók, legjobb támadógépezetek ellen nem okos döntés akár egy másodpercet is a pályán hagyni. Ezt persze sok helyen lehet edzői kritika is, hiszen Fournette lemehetett volna az egy yardoson (még ha kockázatos is), a Bills is lecsorgathatta volna az időt (még ha ott jelen helyzetben senkiben sem ütött szöget a fejében a gondolat), de Mahomesék is két nagy játékból rongyoltak be az end zone-ba még az utolsó Bills TD előtt. Nem akarom azt mondani, hogy bármelyik helyzetben is egyértelmű felelősöket lehetne keresni, de az biztos, hogy az edzői time management minden eddiginél nagyobb súlyt követel magának.

A támadófalak súlyát továbbra sem szabad lebecsülni

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!