Connect with us

Összefoglaló

Tükörsima meccsen született meg Matt Stafford első győzelme a rájátszásban

A forduló egyik legnagyobb rangadójának indult és az egyik legsimább meccs lett belőle: a Rams nagyon magabiztosan verte meg a fokozatosan darabjaira hulló Cardinalst. Matt Stafford karrierje első csoportgyőzelme után az első rájátszásgyőzelmét is megszerezte, Arizonában pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy Kliff Kingsbury-e a megfelelő ember a csapat élén.

A Cardinals kezdte a mérkőzést, de mindössze négy yardot sikerült haladni. Oké, nem ideális, benne van, de ezután olyan történt, amire senki sem számított: a Kyler Murray vezette offense a következő négy támadásból -5 yardot és egy pick-sixet hozott össze. Az offense teljesen szétesett, de olyannyira, hogy a következő drive-ból is INT lett (igaz, legalább 35 yardot sikerült haladni), amit meg egy 6 yardos, punttal végződő drive, illetve egy félidő végi térdelés követett úgy, hogy még három időkérése is volt a csapatnak.

Eközben a Rams vezetett két szép TD-drive-ot. Matt Stafford hibátlanul játszott, és bár négyszer is puntolt a csapat, ez nem a Cardinals védelmének, hanem ki nem kényszerített hibáknak volt köszönhető (buta holdingok, elejtett labdák). Ezzel együtt 21-0-ra vezetett a félidőben a Rams, majd a második negyed első drive-jában gyorsan feltett még egy TD-t megmutatva, hogy azért csak tudnak haladni, ha akarnak.

A szünet jót tett a Cardinals offense-nek, legalábbis olyan tekintetben, hogy több turnover már nem született, illetve sikerült végre egyszer végigmenni a pályán. 28-8-nál akár még reménykedhettünk is volna egy kis izgalomban, de a Rams a következő két drive-ból is pontot szerzett, míg a Cardinalsnak már csak egy mezőnygólra futotta az erejéből. Így végül 34-11-re nyert a hazai csapat és készülhet a Bucs elleni találkozóra. Tanulságok.

  • Staffordnál most jön a hárommeccses jó sorozat

Sean McVay óvatos volt, 17 passzjáték mellett 32-szer hívott futójátékot, illetve Matt Staffordnak is volt hat menekülése/QB sneakje. Ilyen talán soha nem történt a Lions korábbi első körösével, de a taktika teljesen érthető volt.

Egyrészt a Cardinals ellen tisztességesen működött a futójáték, ami soha nem rossz. Ez megalapozta a találkozót, de a Rams így is csak 140 yardot szerzett a földön, amiben volt egy 55 yardos nyargalás is, tehát messze nem volt szétrohanva a vendég védelem. Ugyanakkor arra jó volt, hogy rendre menedzselhető szituációban legyen Stafford, akinek így nem kellett túlvállalnia magát, viszont eldönthette a találkozót.

@fuzovelkifele Matt Stafford!! 😍😍 #touchdown #wow #omg #nfl #wildcard #americanfootball #fűzővelkifelé #amerikaifoci #foryou #fyp #rams #cardinals #mattstafford ♬ First Time – Kygo & Ellie Goulding

A korábbi 1/1-es 17 passzából mindössze egy volt rossz, míg háromszor elejtették a passzát. A maradék 13 sikeres átadásból viszont 202 yardot és két TD-t szerzett 154,5-es passer rating mellett (illetve volt egy futott TD-je is). Több extra dobása volt, remekül oldott meg több harmadik downos szituációt, távolról sem csak dísznek volt a pályán. Ha ilyen szinten fog teljesíteni és tényleg kitart a jó sorozat, akkor bőven lehet realitása egy Super Bowl runnak.

  • Odell Beckhamnek egy ponton több passzolt yardja volt, mint Kyler Murray-nek

Egyszerűen hihetetlen, ami a Cardinalsszal történt. A támadófalat bedarálták Aaron Donaldék, de amikor még Murray-nek volt is véletlenül esélye passzolni, akkor is rossz helyre dobta a labdát. Mentségére szóljon, hogy a playcalling borzasztó volt, de azért az botrányos, hogy 35 perc játék után Odell Beckhamnek 40 passzolt yardja van, míg Murraynek 28.

@fuzovelkifele Ezzel el is dőlt 😳😳 #kylermurray #picksix #cardinals #rams #fyp #foryou #amerikaifoci #fűzővelkifelé #americanfootball #wildcard #nfl #omg #wow ♬ The Search – NF

Az 1/1-es fiatal végül 34-szer próbálkozott passzal, ebből 19 lett jó 137 yardért és két INT-ért. Utóbbiak közül az egyik egy felpattanó labda volt, a másik viszont egy végtelenül ostoba játék eredménye (ilyet láttunk már idén Staffordtól és Carson Wentztől is), ráadásul a földön is csak hat yardot szerzett. Karrierje talán legrosszabb meccsét játszotta Murray.

  • Odell Beckham és Von Miller is kezd beindulni

OBJ mind a négy felé szálló labdát elkapta 54 yardért és egy gyönyörű TD-ért, illetve volt ugye egy 40 yardos passza is. A red zone-ban pazar fegyver, illetve egyre jobban megy neki a mezőnyben is, ráadásul a legfontosabb szituációkban. Mellette Von Miller is kezd beindulni, akinek volt a meccsen egy sackje és három negatív yardos szerelése, szinte a régi önmagát idézte.

Nyilván a többiek is jól játszottak a labda minden oldalán, negatívan nem nagyon lehet kiemelni senkit. Illetve érdemes megjegyezni, hogy Eric Weddle nem nagyon látott a pályát (a védelem szerencséjére a cserék jól játszottak), a két év után visszatérő safety nem került fel a statisztikai lőlapokra.

  • Kliff Kingsbury állása veszélyben lehet

Ami a Cardinalsszal történik, az valami hihetetlen. A szezon első fele után úgy tűnt, hogy csak elveszíteni tudja a csapat nemhogy a csoportgyőzelmet, de az első kiemelést is, ehhez képest csak ötödik kiemeltként sikerült bejutni, ráadásul úgy, hogy az utolsó öt meccséből négyet elveszített a csapat.

@fuzovelkifele Legalább a becsület TD sikerült #wow #nfl #wildcard #americanfootball #fűzővelkifelé #amerikaifoci #foryou #fyp #rams #cardinals #jamesconner #touch ♬ In the End – Linkin Park

Persze másokkal is történt már ilyen, ettől még lehetett volna tényező a Cardinals a rájátszásban, de akármi is volt a terv, nagyon mellé ment. A támadófal nulla volt, a futójáték nem működött, Murray is tanácstalan volt, Kingsbury pedig semmin nem tudott javítani. A játékhívásai borzasztóak voltak és az alapszakaszban ötödik leghatékonyabb 3. down offense 10 próbálkozásból egyetlen harmadik kísérletet sem tudott megoldani. Ebben a csapatban sokkal több volt, de Kingsbury kudarcot vallott.

  • McVaynek jó napja volt

A Rams főedzője egy jól összerakott gameplannel érkezett, jók voltak a játékhívásai, és bár néha kicsit talán túl óvatos volt, de összességében remekül teljesített. Arról nem is beszélve, hogy a piros zászlóival 14 pontot szerzett a csapatának.

Staffordnak volt némi problémája az órával, a Ramsnek kétszer is időt kellett kérnie az első negyedben. A csapat szerencséjére ugyanakkor maradt még egy a második negyedre, így amikor a bírók nem látták bent az irányítót egy QB sneak után, McVay azonnal dobta a pirosat.

@fuzovelkifele Wow 😱😱 #tackle #cardinals #rams #fyp #foryou #amerikaifoci #fűzővelkifelé #americanfootball #wildcard #nfl #wow #omg #sors #védelem ♬ Face Off – Dwayne Johnson – Tech N9ne & Joey Cool & King Iso & Dwayne Johnson

Pár drive-val később aztán ismét kellett a piros: Murray dobott meg egy szép first downt passzt AJ Greennek, de a safety Scott szerelés közben kiütötte a kezéből a labdát. A bírók úgy ítéltek, hogy elkapás (és fumble történt), így jöhetett a Cardinals. McVay azonban ismét challenge-elt és a visszajátszások után a játékvezetők érvénytelenítették a passzt. A következő playben pedig jött a fentebb linkelt Murray pick-six.

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams 11-34

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!