Connect with us

Draft

Újévi Mock Draft

Itt az új év, az alapszakasz a hétvégén lezárul, így sokan már előretekintenek a holtszezonra, azon belül is a draftra. Úgyhogy itt az ideje egy újabb mock draftnak!

1/1 Jacksonville Jaguars
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

2021 után újra a Jacksonville választ elsőként az NFL drafton, de ez a választás most kevésbé egyértelmű. Hutchinson a 2021-es szezonjával érte azt el, hogy az 1/1 legfőbb várományosaként beszéljenek róla, és ő volt az amerikai médiában a 2021-es Heisman első számú nem irányító esélyese (végül második lett Young mögött).

Hutchinson rendkívül kompetitív, a munkamoráljáról ódákat zengenek edzői, és vezér mentalitása nagyon fog kelleni a kaotikus Jaguars öltözőbe. A pályán megvan a szükséges mérete, gyorsasága, karereje, mozgáskoordinációja ahhoz, hogy az NFL-ben is produktív passzsiettető lehessen. Első évében egy 4-3-as rendszerben lehet a legjobb, tud indulni a fal széléről, de középről is.

És hogy miért sikerült megelőznie az 1/1-re várt Thibodeaux-t 2021-es szezon végére? Amióta a PFF elemzi az egyetemi szezonokat (2014 óta) csak Chase Young és Josh Allen kapott magasabb pass rush osztályzatot egy szezonban, mint Hutchinson. Emellett az összes Power Five konferenciában játszó védő közül összesített nyomásgyakorlásban is ő volt a legjobb, köztük olyan elitnek mondható támadósorokat terrorizálva, mint az Ohio State. Hab a tortán, hogy Hutchinson a Michigan sack rekordját is megdöntötte, valamint BIG10 bajnoki címre és playoffba vezette a Wolverinest a Harbaugh-érában első alkalommal.

1/2 Detroit Lions
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Thibodeaux volt nagyon sokáig az 1/1 legfőbb várományosa, Hutchinson extra 2021-es szezonja azonban a második helyre taszíthatja az Oregon játékosát. Thibodeaux egy prémium játékos prémium pozícióban, a Lionsnél pedig bőven elfér az erősítés passzsiettetésben.

Thibodeaux kisebb sérülésekkel küzdött idén, de így is volt 12 negatív yardos szerelése, továbbá hét sack, és két kiharcolt fumble került a neve mellé. A passzsiettetés mellett Thibodeaux futás ellen is kiváló, igazi három downos védő. Nagyszerű gyorsasággal, rugalmassággal van megáldva, első lépése és induló sebessége pedig még az NFL-ben is kiemelkedő lesz. Mivel gyorsaságával nagyon könnyen megvert sok tackle-t, ezért technikáját nem kellett tökéletesre csiszolnia, ez a feladat profi éveire maradt. Fegyelmezettség és a read optionök jobb olvasása szintén szükséges. Erősödnie és izmosodnia kell, szakértők szerint erősebb tackle-ök ellen lehet problémája az NFL-ben.

1/3 Houston Texans
Evan Neal
OT, Alabama

Houstonban nagyjából bármelyik prémium posztra mehetne az 1/3-as választás, Stingley is jó döntés lenne itt, tehetség alapján Hamilton is bőven elférne. Én azonban a támadófal és Neal mellett döntök. Tunsil esetleges elcserélése esetén Neal tudná pótolni az általa hagyott űrt, amennyiben Tunsil marad, akkor összeállna egy ligaelit tackle páros Houstonban.

Neal 201 centi magas és 163 kiló, ami azonban igazán páratlanná teszi őt, az a méreteihez társuló atletikusság és a rugalmasság. Fizikai paraméterei hihetetlen upside-ot jelentenek neki nem csak futásblokkolásban, hanem passzblokkolásban is. Kiemelkedő fizikai adottságai mellett Neal sokoldalúsága is figyelemre méltó, az Alabamán játszott jobb oldali guardot, valamint megfordult mindkét tackle pozícióban is, így Tunsil maradása esetén is lehetne helyet találni a fiatal tackle-nek. Az 1/3 pozíció megtartásában segíthet neki egy jó teljesítmény a Georgia elit védelme elleni bajnoki döntőn.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Talán nem kell részletezni, hogy mennyire fontos a passzjáték, és így a passz elleni védekezés a mai NFL-ben. Emiatt a cornerek árfolyama nagyon magasan van, Stingley pedig prémium játékos ezen a poszton. Amit 18 évesen játszott az LSU-n a 2019-es szezonban, az az egyik legimpresszívebb újonc védő szezon volt. All-American első csapatba is beválasztották abban az évben, neki kifejezetten rosszul jött, hogy az NFL-ben nincs az NBA-hez hasonló ‘one and done’ szabály és nem jöhetett ki a 2019-es szezon után a draftra. 2019 óta nem láthattuk teljes szezonban végig játszani, minden évben sérülésekkel küzdött, 2021-ben csak három meccsen volt bevethető.

Sérülékenysége ellenére miért is nevezzük kiemelkedő játékosnak? Kész NFL cornerback. Derek Stingley Jr.-t prototípus méretek és elit sebesség jellemzi. Bárhova odaér a pályán, miközben páratlan labdakezelési képességekkel és ösztönökkel is rendelkezik. Egy igazi lockdown corner lehet az NFL-ben, aki köré Robert Saleh fel tudja építeni a teljes védelmét. Ő adná meg New York zöld felének azt, amit a Revis Island óta hiányolnak a Jets szurkolói. Képes arra, hogy már az első játéknapon is az ellenfél első számú elkapóját leradírozza a pályáról. Amennyiben teljesen egészségesen érkezik Indianapolisba a combine-ra, egész biztosan igazolni fogja helyét a top öt prospect között.

1/5 New York Giants
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Nem gondolom, hogy a Giants irányítót húzna a 2022-es drafton – ha lecserélik Daniel Jonest, akkor azt egy veterán irányító kedvéért fogják megtenni. Így lehet erősíteni a keretet.

Ha csak a tiszta tehetséget nézzük, Hamilton a 2022-es class egyik, ha nem a legjobb játékosa, a posztja értéke az, ami nem teszi top 3 választássá. A 193 cm magas, 99 kilós Hamilton posztján ritkán látható méretekkel, karhosszúsággal, atletikussággal rendelkezik. Hamilton egy igazi sokoldalú labdaéhes defensive playmaker, aki bármilyen szerepben használható. Tegyék be akár slotba, tolják be a boxba, legyen single-high deep coverage, Hamilton kiválóan fog teljesíteni az NFL-ben is. A hibrid játék amire képes, és az egészen egyedi skillset, amivel rendelkezik a legnagyobb ajándék, amit egy védőkoordinátor kaphat. Patrick Grahamben látom a potenciált, hogy ezt ki is használja. Az egyetlen tényező, ami megállíthatja abban, hogy első szezonjában elit legyen, az nála is a sérülés faktor. Kisebb térdsérüléssel bajlódott 2021-ben, de meglepő lenne, ha ennek ellenére nem kelne el a top 10-ben. Őszintén engem már az is meglepne, ha legkésőbb a nyolcadik helyen nem vinné ki a Giants a második pickjével.

1/6 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

A Panthers kétségbeesetten próbált veterán QB-t szerezni az utóbbi években, ez azonban minőségileg nem jött össze, így itt az idő, hogy végre jöjjön egy QB húzás. Matt Rhule-ról köztudott, hogy nagyon ragaszkodik kedvenc játékosaihoz, Picketten pedig még középiskolás irányítóként ragadt meg az akkor Temple edző figyelme. Az élet másként alakította a közös történetüket, Rhule a Baylorra került, Pickett pedig végül a Pittsburghre. Most azonban összejöhet a közös munka (ha Rhule-t nem rúgják ki).

Az idei szezon alapján nagy bizonyossággal állítható, hogy Pickett a 2022-es NFL Draft legmagasabb padlójával rendelkező, leginkább NFL kész irányítója. A Heisman-döntős Pickett 4308 yardot, 42 touchdownt szerzett hét interception mellett. Amellett, hogy Heisman-döntős volt és ACC bajnoki címre vezette a Pittsburghöt, Pickett megdöntötte Dan Marino pittsburghi egyetemi passzolt TD rekordját is. Meglepne, ha az NFL-ben is felnőne Marino karrierje és játéka mellé, azonban ha ezt nem is, de egy érett, higgadt, jó döntéseken alapuló játékot lehet várni tőle.

Pickett rendelkezik a megfelelő méretekkel, karerővel is, igaz nem annyira mozgékony, mint a többi idei jelentős QB prospect. Kritikusai fő érve az, hogy a magas padló mellett alacsony nála a plafon, illetve az, hogy csak egy igazán meggyőző éve volt az egyetemen.

1/7 New York Jets (via Seahawks)
Jameson Williams
WR, Alabama

Jöhetne védő húzás is, Karlaftis választása is több, mint indokolt lenne, azonban most a franchise QB-nak hitt Wilsonon segít a Jets. Vannak, akik az Ohio State elkapó duójára esküsznek, nálam azonban Jameson Williams a no. 1 WR a classban. Williams az Ohio State-ről igazolt át az Alabamára, mivel nem kapott elég lehetőséget Wilson és Olave mellett, a Crimson Tide-nál azonban kiteljesedhetett.

Jameson Williams az egyetemi futball egyik legnagyobb playmakere volt 2021-ben, elektrikus mozgása és gyorsasága állandó kihívás elé állítja az ellenfél secondaryjét az NFL-ben is. Az Alabama tehetsége félelmetes útvonalfutó, hihetetlen robbanékonyság és sebesség jellemzi. Williams 1434 yardot és 15 touchdownt ért el az Alabamán 2021-ben a rájátszásig. Emellett egész évben mindössze hat passzt ejtett el. Fantasztikus mélységi célpont, aki jó hatékonysággal képes szeparálódni védőitől.

NFL general managerek évről évre kétségbeesetten keresik csapatuk új speedsterét, Williams személyében a Jets most megtalálta azt. A Jetsnek égetően szüksége van mélységi célpontokra és támadó playmakerekre, Williams képességei tökéletesen illeszkednek ahhoz a játékhoz, ami Zach Wilsonnak leginkább erőssége lehet az NFL-ben, és mélységi labdákkal tömheti a 2021-es 1/2 választott a 2022-es draft egyik legizgalmasabb játékosát.

1/8 New York Giants
Ikem Ekwonu
OT/OG, North Carolina State

Hutchinson mellett Ikem Ekwonu értéke ugrott a legnagyobbat a 2021-es szezon során. Úgy gondolták, hogy tackle-be nem fogja megállni a helyét nem csak a profik között, hanem az egyetemen sem, ezért guardban képzelték el a jövőjét. Az ilyen hangokra azonban legkésőbb 2021-ben alaposan rácáfolt. Bizonyította, hogy a méretei, karja és elemi ereje mellett megvan a kellő gyorsasága és megfelelő lábmunkája is ahhoz, hogy azonnali NFL kezdő tackle legyen.

A Giants támadófal Thomas kivételével siralmasan néz ki, Nate Soldernek lejár a szerződése, Ekwonunak tehát bőven van helye New Yorkban. Az említett sokoldalúsága miatt nem csak vak oldali tackle-t tud játszani, megmutatta, hogy jobb oldali tackle-ként és guardban is tud jól teljesíteni. Egyébként centert is szívesen húztam volna, Linderbaum needre jönne a Giantsbe, és Karlaftis is jó választás lenne 1/8-on.

1/9 Washington Football Team
Matt Corral
QB, Ole Miss

Corral a kedvenc irányító prospectem a 2022-es NFL drafton. Szórakoztató játékstílusa mellett ő találkozott a legkompetitívebb védelmekkel is a szóba jöhető QB prospectek közül, helyt is állt nagyon szépen az SEC-ben, annak ellenére, hogy nem dolgozott előtte kiemelkedő támadófal, vagy éppen említésre méltó skill player állomány. 2021-ben hetedik lett a Heisman szavazáson, 3333 yardot passzolt 20 TD és mindössze 4 interception mellett jó passzpontossággal. A földön is összehozott közel 600 yardot 11 TD-vel, több dimenziós játéka új lendületet hozhat a washingtoni szürkeségbe. Corral egy projekt gunslinger, szakértők hajlamosak egy olyan Zach Wilsonként jellemezni, aki találkozott kompetitív védelmekkel.

Corral rendelkezik azokkal az ösztönökkel és improvizációs képességekkel, hogy halott játékokat újraélesszen akár a zsebben, akár az összeomló zseben kívül menekülve. A meglévő magasság deficitet kiváló, átlagon felüli karerővel képes kompenzálni. A nagy játékoknak azonban megvan az árnyoldala is. Bizonyos szituációkat könnyelműen kezel, vagy túl erőltet, tiszta rövid célpontok mellett is keresi a nagy játékokat, mélységi célpontokat. Gyakran a szeme és a fejmozgása elárulja a védők számára, hogy mi fog történni, néha képtelen volt elrejteni az offense szándékait. Ennek ellenére, a nagy játékok kreálására való képessége és karereje miatt top10-es választás lesz a 2022-es drafton. A Washingtonnál pedig égető need az irányító pozíció, köszönik a lehetőséget és viszik az Ole Miss QB-ját.

1/10 Atlanta Falcons
George Karlaftis
Edge, Purdue

Amennyiben lesz Matt Ryan trade, az a Falcons draft stratégiáját is boríthatja, azonban ezzel most nem számolok. George Karlaftis a tizediknél is magasabb pozícióban is elkelhet, nem lenne meglepő, ha valamelyik New York-i csapat céltábláján is ott lenne.

A Falcons szinte nem létező passz siettetésének szüksége van egy olyan játékosra, mint Karlaftis, aki egy rendkívül erőszakos edge rusher, annak ellenére, hogy nincs ideális karhosszúsága. Masszív szélső passzsiettető, aki kiemelkedő erővel, elit kézhasználattal és motorral rendelkezik, első szezonjától kezdve pótolhatatlan tagja volt a Boilermakersnek. Karlaftis a pályán kívül is példakép edzői szerint, igazi vezér volt a Purdue-n nem csak a pályán, hanem pályán kívül is.

1/11 Denver Broncos
David Ojabo
Edge, Michigan

A Denver legnagyobb needje a QB poszt, ezt azonban egy rutinos, veterán irányítóval fogják orvosolni. Az erősítés szintén needre érkezik, passzsiettetés területére jön egy óriási upside-dal rendelkező játékos. A futballkarriert csak 2017-ben megkezdő David Ojabo korábbi michigani éveiben mindössze 26 snapet játszott a Wolverines színeiben, azonban 2021-ben Hutchinson túloldalán összesen 12 negatív yardos szerelést és 11 sacket ért el rendkívül nyers, csiszolatlan prospectként.

Ojabo kiemelkedő fizikai tulajdonságokkal rendelkezik karhossz, gyorsaság és erő tekintetében, de technikáján, kézhasználatán érződik, hogy még fejlesztésre szorul. Eddig főleg lenyűgöző sebességével érvényesült – az NFL-ben ennél több kell –, azonban meg fogja ugrani a profi követelményeket elit fizikai adottságainak köszönhetően. Ojabo jelenleg még nem 3 downos játékos, futás ellen is fejlődnie kell. 3-4-es rendszerben OLB-ként nyújthatja a legjobb teljesítményt, a Denver tehát rendszerszinten is jó állomáshely lehet Ojabónak profi karriere megkezdéséhez.

1/12 Minnesota Vikings
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

A Vikings egy újabb csalódást keltő szezon eredményeként a 12. helyen választhat. A magas pickkel hozhatnának újra O-line játékost, de jöhetne edge rusher és corner is. Én utóbbit választom, Andrew Booth Jr., egy korábbi öt csillagos tehetség személyében.

Booth elit mozgáskoordinációval és hosszú karokkal rendelkező, igazán tapadós, fizikális, technikás outside corner. Az NFL-ben is elit lesz az ellenfél irányítójának olvasásában, fantasztikus munkát végez abban, hogy előre lássa, mikor és hová fog az ellenfél QB-ja passzolni. Atletikussága miatt man coverage-ben egészen jó, még a nagyobb elkapók ellen is, contested catch szituációkban nagyon magas hatékonysággal képes védekezni. Futás ellen is kiválóan fel tud lépni, football IQ-ja is dicsérhető. Azonban a profik között türelmesebbnek és higgadtabbnak kell lennie, mert néha túlságosan is próbál nagy játékokat csinálni zone coverage-ben, ami után többször megégették, valamint indokolatlan büntetéseket is összeszedett.

1/13 Cleveland Browns
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Sok irányba elindulhat a Cleveland a drafton, lehetne hozni elkapót, jöhetne erősítés a védőfal közepére, vagy a secondarybe. Azonban Garrett Wilsont nem hagyhatom tovább csúszni, sok amerikai szakértő szerint ő a class legjobb elkapója.

2021-ben 1058 yardot hozott, 12 touchdownt ért el a rájátszásról lemaradó Buckeyes tagjaként. Wilson slotból és a szélről is hatékonyan meg tudja oldani a feladatát. Átlagos méretei vannak, de gyorsasága, mozgáskoordinációja és játékintelligenciája miatt kiemelkedő a védőktől való elszakadásban, akár elkapás előtt, akár elkapás után. Elit útvonalfutó, dinamizmusa lenyűgöző labdával és labda nélkül is. Screeneknél, illetve mélységi labdáknál is hatékony, egyszóval sokoldalú elkapó. Az már csak extra faktor, hogy a szurkolók így egy helyi srácot kapnak jövőbeli szupersztár játékos potenciállal, Wilson ugyanis amellett, hogy az Ohio State-en játszott, ohiói születésű is.

1/14 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Jön az Eagles show, Howie Roseman ugyanis 3 draft pickkel is rendelkezhet az első kör közepén. Az első választásával pedig elkapót húz az Eagles és elviszi Treylon Burkst.

Burks magas játékintelligenciával rendelkező tehetség, aki folyamatosan mismatcheket tud kialakítani az egészen egyedi mérete és atletikussága miatt. Burks felépítésre olyan, mint egy magas, erős futó. 190 cm, 102 kiló, ez egy Derrick Henry-szerű játékost ígér. Burks azonban nem csak magas és erős, hanem viszonylag gyors is, akár labdával, akár labda nélkül. Egy Deebo Samuelhez hasonlóan is használható sokoldalú fegyver lehet az NFL-ben, Smith-szel veszélyes párost alkothatnak. Burks rendkívül domináns mind elkapás előtt, mind elkapás után. Arkansason főleg slotból indult, contested catchek esetén is magabiztos, ami azért fontos mert az NFL-ben top védők ellen lehet problémája a szeparálódással.

1/15 New Orleans Saints
Malik Willis
QB, Liberty

Sokak szerint Malik Willis tartogatja a legtöbb potenciált hosszú távon. A Saintsnek vannak needjei az irányító poszton kívül is, azonban rendkívül izgalmasnak tűnik elképzelni egy jól működő Willis-Payton párost. Malik Willis projektirányító, a jelentős QB prospectek közül ő a legkevésbé NFL kész, de tudjuk, hogy Paytonnál ez nem probléma, tight enddel is képes irányítót játszatni.

Willis az Auburnön kezdte karrierét, azonban két szezon után a Libertyre igazolt át, miután nem sikerült Garret Stidhamet kiszorítania a kezdőből. A Libertyn egy nem túl pontos, de rendkívül atletikus QB benyomását keltette, azonban a libertys éveket is nagyon nehéz reálisan értékelni a pocsék támadófal, a minőségi skill játékosok hiánya, valamint az ellenfelek gyenge minősége miatt. 64 százalékos passzpontosságú volt a legjobb éve (2020), amikor 20 TD-t passzolt hat interception mellett. 2021-es szezonjából a 27 TD mellett a 12 INT kiemelendő, az eladott labdákra az NFL-ben nagyon kell figyelnie.

Azonban nem lehet nem izgalomba jönni Willis játékától. Rendkívül látványos bombák mellett óriási szabadulások, illetve ráírt futójátékok jellemezték az egyetemen töltött éveit. Tavaly 944, idén pedig közel 900 yardot összeszedett a földön is, 14, illetve 13 TD-t elérve így, ezzel is alátámasztva a benne rejlő dual-threat potenciált. Willisnek egy RPO hangsúlyos, QB futásokban és mélységi bombákban gazdag offense feküdne a legjobban.

1/16 Baltimore Ravens
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Tyler Linderbaum itt steal, akár a Giants is elvihette volna 1/8-on, annak ellenére, hogy egy centerről van szó. Linderbaum nem csak első játéknapos kezdő lesz az NFL-ben, hanem az első perctől dominálni fog a pályán. Nem lesz a legmagasabb, legerősebb center a ligában, de kellően atletikus, emellett rendkívül okos és kiváló technikája révén nagyon jól használja a kezeit. A legfélelmetesebb pedig a sebessége. Sokoldalúsága átmenthető lesz az NFL-be is, Pro Bowler potenciál van benne. Több helyen Jason Kelce-hez hasonlítják, az őt draftoló csapat boldog lenne egy ilyen prospecttel.

Linderbaum egy új dimenzióba emelheti a Ravens támadófalát, különös tekintettel a futásblokkolásra, ami tudjuk mennyire hasznos a Baltimore támadójátékát ismerve.

1/17 Pittsburgh Steelers
Sam Howell
QB, North Carolina

Megvan Big Ben utódja. Ugyan nem jött össze az álomforgatókönyv, és nem a Pittsburghről választ irányítót a Steelers, de Howellben is megvan a franchise QB potenciál. A padló alacsonyabb, mint Pickett esetén, de Howell Corralhoz hasonlóan állandó veszélyt jelenthet ágyú karjával, mélységi bombáival képes megnyitni az egész pályát az ellenfél védelme mögött.

Howell egyetemi karriere nagyon ígéretesen indult, a 2020-as szezonra még tovább tudott javulni, és 1/1 várományosként is emlegették. 2020-ban 3586 yardot és 30 TD-t hozott össze 7 interception mellett 68,1%-os passzpontossággal. 2021-re kicsit visszaestek a számai, de olyan játszótársakat vesztett el, mint az NFL-ben is szépen helytálló Javonte Williams, Dyami Brown, vagy Michael Carter. Az új skill playerekkel pedig kevésbé tudott kompetitív és felkapott lenni a Tar Heels offense 2021-ben, 2851 yardot hozott össze 23-9 TD-INT aránnyal és 62,7%-os passzpontossággal.

Howell a földön is veszélyes, 825 yardot és 11 TD hozott össze, ez a sokoldalúság előnyére válhat az NFL-ben is. Megvan benne az atletikusság, karerő szempontjából talán a class legjobbja, az említett hibákat ki kell nőnie, de a megfelelő környezetben stabil NFL kezdő irányító válhat belőle. Fejlesztendő területként ugyanaz jelölhető meg, mint Corralnál is. Túlerőltet játékokat, néha indokolatlanul is keresi a nagy játékot.

1/18 Las Vegas Raiders
Jordan Davis
DT, Georgia

A Raidersnél rengeteg a lyuk, főleg a két falban, ennek megfelelően az elit Georgia védelem egyik legnagyobb ékköve, Davis érkezik. Jordan Davis készen áll arra, hogy már az első játékhéten kezdő NFL DT legyen. Domináns futás ellen, az ország egyik legjobbja volt 2021-ben. Széles, erős testfelépítésű játékos gyakorlatilag mozdíthatatlan a védelem közepéről, aki football IQ-ja révén jól olvassa, hogy mi következik. Pass rushban van még fejlesztendő terület, de nyers erejének köszönhetően többször is könnyedén összezúzta a zsebet és benyomta a belső O-line játékosokat komoly egyetemi támadófalak ellen is.

1/19 Philadelphia Eagles
Ahmad Gardner
CB, Cincinnati

Ahmad Gardner volt a történelmi szezont futó Bearcats legjobb játékosa 2021-ben, azonban ő nem csak egy “egyéves csoda”, előző szezonjai is nagyon jól sikerültek. Olyannyira, hogy a 2021-es playoff szereplésig egyetlen szezonjában sem engedett TD-t az ellenfél támadóinak, ami a gyengébb erősségű ellenfelektől függetlenül is hihetetlen.

Gardner magas, hosszú végtagokkal rendelkező, fizikális és gyors, igazi lockdown corner, aki az extrém jó útvonalfutókat is zavarba hozhatja. Fizikai felépítése lehetővé teszi, hogy a magasabb, erősebb elkapók ellen is helytálljon, de inkább zone coverage-ban lehet jó, mint man coverage-ben.

Az Eaglesnek Slay mellé kell egy CB, Gardner pedig már az első játéknapon kezdő outside corner lehet. Nálam azért nem ő a második corner, mert az Alabamán kívül nem láthattuk kompetitív támadósorok ellen 2021-ben. A jelentős upside azonban mindenképpen benne van.

1/20 Los Angeles Chargers
Charles Cross
OT, Mississippi State

Óriási steal a 20. helyen, Charles Cross akár egy top tízes játékos is lehet. Azt pedig nem nagyon kell részletezni, hogy Cross miért lenne óriási upgrade egy olyan csapatban, ahol Norton és Pipkins a jobb oldali tackle. Atletikusságába könnyű beleszeretni, méretei ellenére ő is rendkívül mobilis, mozgékony tackle, aki passzblokkban is nagyon szépen fejlődött, annak ellenére, hogy a futásblokkolás volt az igazi erőssége 2021-ben is.

1/21 Philadelphia Eagles (via Colts)
Devin Lloyd
LB, Utah

Az Eagles hagyományosan nem húz LB-t az első körben, de három első körös választási joggal Roseman nem hagyhatja bent Devin Lloydot 1/21-en. Lloyd négy évet töltött a Utah Utes csapatában, 2021-ben a Pac-12 legjobb védőjátékosának választották (ide tartozik az Oregon és Thibodeaux is), valamint első csapatos All-American is lett. Mindezért alaposan megdolgozott, 22 negatív yardos szerelése volt (legtöbb az országban), valamint hét sacket és négy interceptiont is jegyzett egy kiharcolt fumble mellett.

Lloyd a Utah védelmének kapitánya és vezére, mind a pályán, mind a pályán kívül. Pályán kívüli karakterére is szükség volt, hiszen a Utes két játékosa is életét vesztette 2021-ben különböző fegyveres összetűzések eredményeként, ami után lelkileg össze kellett szednie játékostársait. Atletikus, gyors, ritkán ront futójáték esetén szerelést. Passzsiettetésben is sokoldalú, Parsonshoz hasonlóan több pozícióból, illetve felállásból is képes odaérni az ellenfél irányítójához. Amennyiben át tudja menteni a játékát a profik közé és coverage-ban fejlődni tud az NFL-ben, egy Pro Bowler karrier is állhat előtte.

1/22 Miami Dolphins
Kenyon Green
OT/OG, Texas A&M

Dolphins támadófala katasztrófa, nem meglepő, hogy egy ilyen O-line játékosokban gazdag drafton ide húz a Miami. Green egy sokoldalú, kész játékos, minden guard és tackle poszton megüti az NFL kezdő szintet, de valószínűleg első évében guardot kellene játszania (bal guardot játszott 2021-ben) fizikai paraméterei miatt. Különösen futásblokkolásban jó, de passzblokkolásban is folyamatosan fejlődött az Aggiesnél.

1/23 New England Patriots
Chris Olave
WR, Ohio State

Steal. Jonnu Smith, Henry, Bourne és Agholor leigazolásától függetlenül kell még a minőségi célpont Mac Jonesnak, Chris Olave pedig egy megbízható játékostárs lehet a fiatal irányítónak.

Olave már a 2021-es drafton is elkelhetett volna az első körben, azonban úgy döntött, hogy visszatér a 2021-es szezonra is a Buckeyeshoz a bajnoki cím reményében. NFL kész elkapó, elit útvonalfutó, aki jól lát a pályán, kiválóan szakad el védőjétől. Olave kezei, gyorsasága és játékintelligenciája kiemelkedő. Jól improvizál, szinte halott játékoknál is ki tudja segíteni az irányítót, meghosszabbítani a játékot. Mivel nincsenek nagyobb gyengeségei vagy komolyabb aggályos terület, kiváló választás lesz és Jones kedvenc célpontja lesz már az első mérkőzéstől. Csak azért nem megy el hamarabb, mert Williamsben, Wilsonban, vagy éppen Burksben nagyobb upside-ot látok.

1/24 Arizona Cardinals
Darian Kinnard
OT, Kentucky

Kell a védelem Murray-nek, mert a Cardinals guard és tackle párosa finoman szólva is kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt 2021-ben. Darian Kinnard passzblokkolásban jó, futás blokkolásban elit teljesítményt nyújtott a Kentuckyn, ahol jobb oldali tackle-t játszott. NFL-ben lehet be kell majd mozgatni guardba, hogy legjobb játékát tudja nyújtani futásblokkolásban. Passzjátékban egy play action domináns offense-be illik leginkább a scouting reportok szerint, ez a Cardinalsban adott lehet.

1/25 Buffalo Bills
Drake London
WR, USC

Korábbi kosaras érkezik a USC-ről, Drake Londont felépítése alapján NBA scoutok is csillogó szemmel figyelnék a draft felkészülés során. London a legmagasabb elkapók közé tartozik majd az NFL-ben, külsőre egy vékonyabb Mike Evansnek tűnik. London a sebessége mellett fizikalitását is jól tudja használni, rendkívül kemény, kiválóan tud szabadulni egy sikeresnek tűnő tackle kísérletből is. Erős és technikás kezeit jól használja contested catch szituációkban, szinte bármit leszed. 2021-ben 1084 yardig és 7 touchdownig jutott, de sérülés miatt csak nyolc meccsen tudott játszani.

London tökéletes fit a Billsbe, Allen mélységi bombáinak kiváló célpontja lesz, mint outside WR, valamint konstans fenyegetést jelenthetne a red zone-ban.

1/26 Cincinnati Bengals
Nakobe Dean
LB, Georgia

Lloyd mellett Dean a class nagy linebacker reménysége, ezért érthető okokból rendszeresen összehasonlítják őket. Fizikumra Dean alulmarad Lloyddal szemben, Lloyd magasabb, erősebb, és hosszabb karokkal rendelkezik. De ettől még Dean egy nagyon jó játékos lehet az NFL-ben is.

Dean gyakorlatilag rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyet az NFL csapatok keresnek egy modern linebackerben. Rendkívül robbanékony atléta, jó blitzben és coverage-ben is. A 2021-es szezonban ő az elit Georgia védelem vezére, ha az Alabama elleni bajnoki döntőben meggyőző teljesítményt hoz, könnyen lehet, hogy ő lesz a class első számú LB-je.

A Bengals LB sora egészen pocsékul teljesít idén, ez a védelmük legfőbb gyenge pontja. Dean személyében azonban kapnának egy olyan playmakert, amilyennel védelmi oldalon még egyáltalán nem rendelkeznek.

1/27 Dallas Cowboys
Demarvin Leal
DT, Texas A&M

A Dallas 2021 után ismét a védelmére fogja fordítani legértékesebb draft pickjét, Demarvin Leal stealnek tekinthető 1/27 választáson. Domináns és sokoldalú védő, aki az egyetemen szélről is játszott, de az NFL-ben inkább a védelem közepéről lehet hatékony. Méreteihez képest nem csak erős, hanem gyors is, kifejezetten dinamikus első lépésével és hirtelen irányváltásaival sok O-line játékoson találhat fogást. Hosszú karjai, és hatékony lábmunkája szintén segítségére lehetnek játékának profik közé való átmentésére.

Nem lepne meg, ha az Eagles valamelyik választásával kivinné Lealt a csoportrivális elől, a legtöbb mockban top 20 játékosként szerepel.

1/28 Tampa Bay Buccaneers
Kaiir Elam
CB, Florida

Floridán belül maradó Kaiir Elam NFL kezdő outside cornerback kaliber, aki akkor érzi igazán jól magát, ha az elkapók nyakában lóghat, felveheti velük a kontaktot és érvényesítheti rendkívül fizikális stílusát. Tampában örülhetnek neki, hogy idáig csúszott, mivel 2019 és 2020-as szezon miatt sokkal magasabb helyen is elkelhetne. 2020-as szezon végén teljesen reálisan tekintették top tíz közeli picknek, de 2021-ben eléggé szenvedett coverage-ben.

Elam egy tökéletes felépítésű, magas, hosszú karokkal rendelkező, nagyon atletikus, talán túlságosan is fizikális és agresszív CB. Az SEC-ben a legjobb irányítók és elkapók ellen játszott, és villantotta meg sokoldalúságát, labdaérzékét. Gyengeségei között a túlzott agresszivitás említhető, de a büntetésekre is mindenképpen figyelnie kell az NFL-ben. További fejlődési pont lehet az elrontott szerelések számának csökkentése.

1/29 Kansas City Chiefs
David Bell
WR, Purdue

Lehetne edge játékost is húzni a Chiefshez (Travon Walker, Kingsley Enagbare, Drake Jackson), de Andy Reid és Patrick Mahomes kap új játékszert Bell személyében.

David Bell egy nagyon jó útvonalfutó, prototípus X elkapó, annak ellenére, hogy nem különösebben dinamikus rövidtávon, és a hosszútávú sebessége sem kiemelkedő a draft classban. Ennek ellenére kontakt után is képes meghosszabbítani a játékot és sok YAC várható tőle az NFL-ben is. Mozgáskoordinációja, magassága, valamint hosszú és erős karjai miatt nagy és könnyű célpontnak nevezhető.

Nagy játékokat is láthattunk tőle a Purdue-n, ebből Mahomes mellett a profik között sem lenne hiány. Félelmet nem ismerő játéka miatt contested catchekben is jó volt, kórház passzokat is gyakran összeszedett az egyetemen. Bell többször mentette meg irányítóját interceptiontől azzal, hogy elkaphatatlan passzoknál felvette a kontaktot és megakadályozta a védőt a labdaszerzésben.

1/30 Detroit Lions (via Rams)
Jahan Dotson
WR, Penn State

Az első kört érő irányítók kimentek, Ridderre vagy Strongra teljesen felesleges első kört áldozni, így a QB húzás marad a második körre és/vagy 2023-ra. Lehetne húzni második pass rushert, cornert, vagy éppen támadó oldali playmakert, én utóbbit fogom tenni.

Jahan Dotson robbanékony, gyors játékos, akiben bármikor ott van a nagy játék lehetősége. 2021-ben 1200 scrimmage yardot szerzett 13 TD-vel. Képes megnyújtani a pályát és emellett kiváló útvonalfutó, aki nagyon ritkán ejti el a labdát. Ultra kompetitív, contested catch szituációkban rendkívüli elánnal veti be magát, mint ahogy futójátéknál sem okoz neki gondot blokkolni csapattársának. A Lions vezetése értékelni fogja Dotsonban a fizikális játékot, valamint az underdog mentalitást.

1/31 Tennessee Titans
Travon Walker
DE, Georgia

A harmadik Bulldogs védő az első körben. Míg Davis és Dean több figyelmet kap a Bulldogs kiemelkedő védelmében, Travon Walker az a játékos, aki a legnagyobb upside-ot kínálja hosszú távon.

Walker még messze van a kész NFL edge rushertől, de elit fizikai adottságokkal rendelkezik – gyorsasága, ereje, sokoldalúsága figyelemreméltó – és emiatt már első évében jelentős erősítést hozhat a Titans passz elleni védekezésébe. Technikáján még fejleszteni kell, de a poszton elérhető játékosok közül (jöhetne Drake Jackson, vagy Enagbare is) a legtöbb fejlődési lehetőség egyértelműen Walkerben van.

1/32 Green Bay Packers
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Rodgers távozása a Packersnél minden tervet boríthat, ideértve a draft stratégiát is. Ami Rodgerstől függetlenül fejlesztendő, az a támadófal. Jöhetne Penning a Northern Iowaról, de én az osztrák Bernhard Raimannt választom.

Raimann hosszú utat járt be, hogy az első kör végén említhessük a nevét, 14 évesen kezdett el focizni a Vienna Vikings csapatában. TE-ként kezdett a Central Michiganen, harmadik évében, a 2020-as szezonban mozgatták át OT-be, ami óriási sikersztorinak bizonyult. Raimann nagy erőssége lehet a Packersnek, az idén sok problémával küzdő támadófalnak új lendületet adhat, segítve a futójátékot, illetve Rodgersnek, vagy Love-nak is egy nagyon biztos támasza lehet a jövőben.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!