Connect with us

Draft

Újévi Mock Draft

Itt az új év, az alapszakasz a hétvégén lezárul, így sokan már előretekintenek a holtszezonra, azon belül is a draftra. Úgyhogy itt az ideje egy újabb mock draftnak!

1/1 Jacksonville Jaguars
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

2021 után újra a Jacksonville választ elsőként az NFL drafton, de ez a választás most kevésbé egyértelmű. Hutchinson a 2021-es szezonjával érte azt el, hogy az 1/1 legfőbb várományosaként beszéljenek róla, és ő volt az amerikai médiában a 2021-es Heisman első számú nem irányító esélyese (végül második lett Young mögött).

Hutchinson rendkívül kompetitív, a munkamoráljáról ódákat zengenek edzői, és vezér mentalitása nagyon fog kelleni a kaotikus Jaguars öltözőbe. A pályán megvan a szükséges mérete, gyorsasága, karereje, mozgáskoordinációja ahhoz, hogy az NFL-ben is produktív passzsiettető lehessen. Első évében egy 4-3-as rendszerben lehet a legjobb, tud indulni a fal széléről, de középről is.

És hogy miért sikerült megelőznie az 1/1-re várt Thibodeaux-t 2021-es szezon végére? Amióta a PFF elemzi az egyetemi szezonokat (2014 óta) csak Chase Young és Josh Allen kapott magasabb pass rush osztályzatot egy szezonban, mint Hutchinson. Emellett az összes Power Five konferenciában játszó védő közül összesített nyomásgyakorlásban is ő volt a legjobb, köztük olyan elitnek mondható támadósorokat terrorizálva, mint az Ohio State. Hab a tortán, hogy Hutchinson a Michigan sack rekordját is megdöntötte, valamint BIG10 bajnoki címre és playoffba vezette a Wolverinest a Harbaugh-érában első alkalommal.

1/2 Detroit Lions
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Thibodeaux volt nagyon sokáig az 1/1 legfőbb várományosa, Hutchinson extra 2021-es szezonja azonban a második helyre taszíthatja az Oregon játékosát. Thibodeaux egy prémium játékos prémium pozícióban, a Lionsnél pedig bőven elfér az erősítés passzsiettetésben.

Thibodeaux kisebb sérülésekkel küzdött idén, de így is volt 12 negatív yardos szerelése, továbbá hét sack, és két kiharcolt fumble került a neve mellé. A passzsiettetés mellett Thibodeaux futás ellen is kiváló, igazi három downos védő. Nagyszerű gyorsasággal, rugalmassággal van megáldva, első lépése és induló sebessége pedig még az NFL-ben is kiemelkedő lesz. Mivel gyorsaságával nagyon könnyen megvert sok tackle-t, ezért technikáját nem kellett tökéletesre csiszolnia, ez a feladat profi éveire maradt. Fegyelmezettség és a read optionök jobb olvasása szintén szükséges. Erősödnie és izmosodnia kell, szakértők szerint erősebb tackle-ök ellen lehet problémája az NFL-ben.

1/3 Houston Texans
Evan Neal
OT, Alabama

Houstonban nagyjából bármelyik prémium posztra mehetne az 1/3-as választás, Stingley is jó döntés lenne itt, tehetség alapján Hamilton is bőven elférne. Én azonban a támadófal és Neal mellett döntök. Tunsil esetleges elcserélése esetén Neal tudná pótolni az általa hagyott űrt, amennyiben Tunsil marad, akkor összeállna egy ligaelit tackle páros Houstonban.

Neal 201 centi magas és 163 kiló, ami azonban igazán páratlanná teszi őt, az a méreteihez társuló atletikusság és a rugalmasság. Fizikai paraméterei hihetetlen upside-ot jelentenek neki nem csak futásblokkolásban, hanem passzblokkolásban is. Kiemelkedő fizikai adottságai mellett Neal sokoldalúsága is figyelemre méltó, az Alabamán játszott jobb oldali guardot, valamint megfordult mindkét tackle pozícióban is, így Tunsil maradása esetén is lehetne helyet találni a fiatal tackle-nek. Az 1/3 pozíció megtartásában segíthet neki egy jó teljesítmény a Georgia elit védelme elleni bajnoki döntőn.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!