Connect with us

Minden ami NFL

Veled vagy nélküled – mi lesz Aaron Rodgersszel?

Újabb szezon, újabb csalódás – hiába tarol már sorozatban harmadik éve a Packers az alapszakaszban, hiába lesz jó eséllyel egymás után másodszor is MVP Aaron Rodgers, a Super Bowl egy elérhetetlen álomnak tűnik. És ugyan az irányító és a menedzsment kapcsolata állítólag sokat javult, de mintha elfáradt volna ez a kapcsolat, így nem biztos, hogy lesz még egy utolsó utáni tánc. Szakítás vagy egy újabb nekifutás – mik a Packers és Rodgers lehetőségei?

Rodgers 2005 óta tagja a Packersnek. A korábbi 1/24-es irányító ez idő alatt négyszer lett All-Pro és 10-szer Pro Bowler, kétszer vezette a ligát passzolt TD-kben és négyszer passer ratingben, minden bizonnyal két héten belül megkapja a negyedik MVP címét is és a visszavonulása után az első adandó alkalommal be fog kerülni a Hírességek Csarnokába. Ugyanakkor minden egyéni siker ellenére mindössze egyszer tudta bajnoki címig vezetni a Packerst, az elmúlt három évben pedig úgy bukott el a csapat a rájátszásban, hogy 39-10-es mérlege volt az alapszakaszban.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az irányító sokáig nagyon nem volt kibékülve a GM Brian Gutekunsttal és úgy általában a Packers menedzsmentjével. A franchise rangidőseként úgy érezte, hogy nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet és nem vonják be eléggé a szervezet döntéseibe: a csapat elküldött Rodgershez közel álló játékosokat és edzőket, Jordan Love draftolásáról is csak a tévéből értésült, de a szabadügynökpiaci vagy a scoutolási folyamatokban sem kérték ki a segítségét.

Óriási volt a kontraszt az ő és pár másik magas polcon lévő irányító (például Tom Brady és Patrick Mahomes) szerepköre és befolyása között, így a tavalyi holtszezon nagyrészt arról szólt, hogy visszatér-e Rodgers a Packershöz vagy valahogy kikényszeríti az elcserélését. Végül mindkét fél számára pozitívan záródott a konfliktus: Gutekunst tett gesztusokat az irányító megbékítése érdekében, akivel sem a pályán, sem az öltözőben nem volt semmi probléma, egyedül a futballtól független Covid-ügyével okozott némi kellemetlenséget.

Ezzel együtt nem kérdés, hogy messze Aaron Rodgers a legjobb esélye a Packersnek ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjen. A folytatás kivitelezése ugyanakkor távolról sem egyszerű, pláne úgy, hogy az már közel sem evidens, hogy ARodnak a Packers-e a legnagyobb esélye a sikerre.

Nézzük a tényeket

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!