Connect with us

Hír

A draft egyik legjobb játékosa nem akar a kedvenc csapatához kerülni, méghozzá az adók miatt

Az idei draft egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosa az Oregon pass rushere, Kayvon Thibodeaux, aki Los Angelesben nőtt fel és Rams-szurkoló. A Ramsnek ugyebár esélye sincs draftolni, hiszen eladogatta az első köreit (és 1/31-en vagy 1/32-n egyébként sem lenne esélye), de elmondása szerint ő sem akarna az NFC bajnokánál játszani. Méghozzá a jövedelemadó miatt – írja a PFT.

Kaliforniában 12,3% a jövedelemadó, amit azzal sem tud elkerülni vagy kijátszani Thibodeaux, hogy magasabb összegért ír alá, hiszen erre a Kollektív Szerződés szerint nincs lehetősége. És ugyan a Ramshez nem kerülhet, a draft elején is milliói múlhatnak azon, hogy hol köt ki. Ő tehát különösen izgulni fog, hogy ki viszi el. Ha 1/1-re a Jaguarshoz vagy 1/3-ra a Texanshoz kerülne, akkor egy cent jövedelemadót sem kellene fizetnie, hiszen Floridában és Texasban is 0% ez az összeg, ellenben Michiganben (Lions 1/2) 4,25%, New Jersey-ben (Jets 1/4, Giants 1/5) pedig 10,75% az adó.

Megnézhetjük a tavalyi példákat, hogy lássuk, mennyire nem mindegy, ki hol köt ki: az 1/1-es Trevor Lawrence a teljes $24,1 milliós aláírási bónuszát megkapta Floridában, Zach Wilson azonban a $23,5 milliós aláírási bónuszából kénytelen volt beadni $2,52 milliót az állami kasszába New Jersey-ben, Trey Lance pedig a $22,1 milliós aláírási bónuszából volt kénytelen lemondani $2,71 millióról Kaliforniában.

Érdekesség, hogy nem a teljes szerződésre vonatkozik az adott állam adója, mert ha idegenben játszol, akkor az adott heti meccspénzed abban az államban kell leadóznod, ahol épp játszottál. Persze az újonc szerződések legnagyobb része az aláírási bónusz, amit viszont az új csapat államában kell leadózni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!