Connect with us

Hír

A Pro Bowlon teszteli az NFL a hosszabbítás-szabályra beadott módosítási javaslatot

A Bills-Chiefs kapcsán ismét előjött a hosszabbítás szabályának kérdésköre, azaz hogy a pénzfeldobás nagyon sok esetben már el is dönti, ki nyeri a meccset. A Ravens már tavaly beadott egy szabálymódosító javaslatot erre, amit akkor elutasítottak, de idén újra előkerülhet a téma. Az NFL pedig úgy döntött, hogy a Pro Bowlon teszteli ezt a javaslatot.

A javaslat a “spot and choose” nevet kapta, ahol a pénzfeldobást nyerő csapat két dolog közül választhat. Egyrészt, hogy a támadóit vagy a védőit akarja felküldeni a pályára, másrészt hogy hová helyezi le a labdát egész pontosan. Ezzel együtt a pénzfeldobást elvesztő csapat dönthet a másik kérdésben, de az biztos, hogy előbb azt döntik el a csapatok, hogy hová helyezik a labdát, és csak utána azt, hogy ki támad. A második félidőben pedig az eredeti pénzfeldobást elvesztő csapat dönthet, hogy a két opció közül melyiket választja.

Nézzünk egy példát. X csapat nyeri a pénzfeldobást és azt mondja, hogy ő le akarja rakni a labdát, ahová gondolja. Ő a támadók 15 yardosára akarja helyezni, ezután Y eldöntheti, hogy akar 85 yardot haladni, vagy inkább védekezne. A második félidőben Y csapat választhat először. Tegyük fel, hogy ő azt mondja, hogy ismét arról döntene, hogy támad vagy védekezik, ebben az esetben ismét X mondja meg először, hová helyezi a labdát, majd Y dönthet, hogy innen támadni vagy védekezni akar. Érthető?

A Pro Bowlon egyébként korábban is teszteltek már szabályokat, volt amit később be is vezettek, de volt amit nem. 2020-ban például eltörölték a kickoffokat és az onside kickek helyett megadták a lehetőséget a 4th-and-15 játékra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!