Connect with us

Hír

BREAKING: Mike McDaniel lett a Dolphins főedzője!

A Dolphins hivatalosan is bejelentette, hogy a 49ers támadókoordinátora, Mike McDaniel lesz a csapat új főedzője. A 38 éves szakember a Cowboys támadókoordinátorát, Kellen Moore-t ütötte ki az állásért folyó verseny hajrájában.

McDaniel a Yale-en végzett (elkapót játszott az egyetemen), első állását az NFL-ben 2005-ben kapta. Azóta volt a Broncos, a Redskins, a Browns, a Texans és a Falcons alkalmazásában is. Ízig-vérig a Shanahan iskola terméke: 2011 óta dolgozott együtt a 49ers mesterével, Washingtonból követte őt Clevelandbe és Atlantába, illetve Shanahan vitte magával San Franciscóba is, ahol négy év után tavaly ki is nevezte támadókoordinátorrá. Sokat elmond róla, hogy Shanahan mindenhova vitte magával az utóbbi 14 évben, senki más nem mondhatja el ezt magáról. Rendkívül okos embernek tartják és jól is kommunikál.

McDaniel még csak 38 éves, tehát a három legfiatalabb főedző közt van a ligában (Sean McVay 36, Zac Taylor 38 esztendős). Emellett ő már a negyedik főedző, aki a híres 2013-as Washington edzői stábjában szerepelt Shanahan, McVay és Matt LaFleur mellett.

Bár nem feltétlenül látszik rajta, de McDaniel kisebbségi edzőnek számít, ugyanis saját elmondása szerint apai oldalról félig fekete, így 49ers kap két harmadik körös kompenzációs picket a főedzői kinevezése miatt. Ezzel együtt ő lett az első kisebbségi, akit idén kineveztek, és összességében a negyedik aktív kisebbségi főedző a ligában.

Ezzel a kinevezéssel már csak a Saints és a Texans főedzői állása kiadó.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!