Connect with us

Szabadügynök

Ilyen lesz az idei piac – Secondary játékosok

A védelem végső vonalával zárjuk a nagy áttekintő sorozatunkat, a szabadügynök cornerek és safetyk következnek.

Cornerbackek

Milyen lesz a cornerback piac?

Összességében vegyes képet mutat a cornerek piaca, mert kevés igazán kiemelkedő név lesz szabad préda, ellenben nagyon mély a lista, sok kezdő szintű játékosból lehet válogatni. Ami az idei piac érdekessége és egyszerre lehet gyengesége, valamint erőssége is, hogy a korelosztást tekintve elég sok tapasztalt játékos kerül szabadlábra, ami azoknak a csapatoknak kedvez, akik 1-2 évre keresnek egy megbízható, de tapasztalt embert a hátsó alakzatukba, ellenben a csapatok nem idén fogják a hosszútávú gondjaikat megoldani.

A piac krémje

  1. J.C. Jackson
  2. Stephon Gilmore

Hát igen, ez a lista nem túl hosszú, sőt egy hajszál választott el attól, hogy Gilmore nem az eggyel lentebbi kategóriába került. J.C. Jackson kérdés nélkül a szabadügynök piac sztárja lehet, mert a legjobb korban van és folyamatosan fejlődő ívet mutat a karrierje. A Patriots emberezős sémájában nem csak megállta a helyét, hanem abszolút domináns tudott lenni. Emellett a sok leszedett interception azt mutatja, hogy egy igencsak jó playmakerrel van dolgunk. Az egyetlen figyelmeztető jel, hogy az idény végére kicsit úgy tűnt mint aki elfáradt, de ettől függetlenül aligha találunk jobb CB-t idén a piacon. Gilmore már nehezebb dió, de én még adok egy esélyt annak, hogy még nincs leáldozóban a karrierje, mert azért továbbra is stabil kezdő szintet hozott. Az egyértelmű, hogy ő is sokkal jobban érzi magát papíron emberezős sémákban, így mindenképpen azoknak a csapatoknak érhet aranyat, akik többségében ezt futtatják majd vele a fedélzeten.

Csak óvatosan!

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

  1. Carlton Davis
  2. Casey Hayward Jr.

Több nevet is lehetne ide írni, de ennél a két játékosnál ugrik be ez a mondat elsőre. Davis egy nagyon fizikális játékos, akinek vannak iszonyúan jó periódusai, amikor akár a legjobb elkapók ellen is felveszi a versenyt és vannak olyan időszakai, amikor 200 yardot és három touchdownt enged. Kell ennél több figyelmeztetés, hogy csak óvatosan? Még csak 25 éves, tehát a legjobb korban van, ellenben butaság lenne neki 1-2 évnél hosszabb nagy szerződést adni. Hayward kerülhetett volna az eggyel későbbi kategóriába is, de az elmúlt idénybeli teljesítménye alapján benne lehet még a legtöbb. Ellenben 33 éves lesz, ami magában figyelmeztető jelként kell hogy villogjon, pláne ha megnézzük, milyen teljesítmény-ingadozáson esett át az elmúlt években. Hogy a kórlapját már ne is említsük.

Öregember, nem vénember

  1. Patrick Peterson
  2. Joe Haden
  3. Chris Harris Jr.
  4. Xavier Rhodes
  5. Robert Alford
  6. Kyle Fuller
  7. Josh Norman

Ebben a kategóriában nincs 30 év alatti játékos (többségük 32 is elmúlt már), márpedig cornerback poszton a sebesség, a gyors reakcióidő, a hajlékony csípő mindennél többet számít. Sajnos akármilyen jó játékosok is voltak a fent említett nevek, mindannyian leáldozóban vannak. Első számú cornernek már sehova nem férnek be, ellenben a rutinjuk miatt még egy rövid, 1-2 éves szerződésben reménykedhetnek egy contender csapatnál.

After high-profile signing, Broncos have benched Kyle Fuller - ProFootballTalk

Akivel nagyot szakíthatsz

  1. Charvarius Ward
  2. D.J. Reed Jr.
  3. Donte Jackson
  4. K’Waun Williams

Nem feltétlenül azért kerültek ezek a játékosok ebbe a kategóriába, mert zseniális idényeken vannak túl, sokkal inkább azért, mert időszakosan mindannyian megmutatták, hogy képesek akár CB1 szinten is játszani (nem elit, de egy elsőszámú corner szinten), de sose tudtak konzisztensek lenni. Ellenben mind a négyen nagyon fiatalok, egy megfelelő sémában magukra találhatnak és várhatóan az elmúlt évi teljesítményük után nem fognak hatalmas pénzt szakítani. Így az a csapat, aki lehetőséget ad nekik, várhatóan olcsón megússza, de nagy lehet a kifizetése.

Ha nincs más

  1. Darious Williams
  2. Rasul Douglas
  3. Levi Wallace
  4. Steven Nelson

A fent felsorolt nevek mind elég sokat játszottak az elmúlt időszakban, de ha emlékezetes pillanatuk is volt, az is inkább negatív irányban kiemelendő. Ami jó, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek, több sémában is játszottak az utóbbi időben, ellenben igazán jó teljesítményt ne várjunk tőlük. A legjobb amit tehetünk, hogy egy sztárcorner mellett második vagy harmadik számú cornernek igazoljuk le őket.

Ne tedd!

  1. Bryce Callahan
  2. Desmond King II
  3. Eli Apple

A fentebbi kategória párja, annyi különbséggel, hogy itt elég sok red flag is van a rossz teljesítmény mellett. Callahan ki tudja mikor tudott utoljára egészséges maradni, Kingnek karakterproblémái vannak és évente vált csapatot, Eli Apple meg Eli Apple.

Még néhány név, aki szabadügynök lesz: Jimmy Smith, Buster Skrine, Ahkello Witherspoon, Sidney Jones, Mackensie Alexander

Safetyk

Milyen lesz a safety piac?

Különbség a cornerekkel szemben, hogy itt a piac teteje kimondottan jó, viszont utána kevés az igazán kezdő szintű játékos. Így feltehetőleg azt a pár minőségi embert nagyon meg kell fizetni, hogy megszerezd, a többiek viszont sokáig a poolban maradhatnak. Ami szintén feltűnő, hogy kevés az igazán playmaker vagy sokoldalú játékos, inkább mindenki egy bizonyos szerepben jó, mint a pálya bármely pontján.

Jessie Bates was Bengals' highest graded player during playoff run - Cincy Jungle

A piac krémje

  1. Jessie Bates
  2. Marcus Williams
  3. Tyrann Mathieu

Három játékos az elitben, három kimondottan másfajta profillal. Jessie Bates a rájátszásban megmutatta, hogy miképp tudja irányítani a védelmet hátulról, hogy képes az irányítók szemét olvasni és labdákat is csenni. Kimondottan jó single high safety, aki azonban fel tud lépni rövidebb zónákra is és hatalmas területet képes bejátszani. Williams is a pálya hátsó felében érzi jól magát, de róla inkább elmondható, hogy egy hagyományos free safety, akinek megvan a sebessége nagy területet bejátszani, de nem áll jól neki, ha a line of scrimmage közelébe kell leszállnia. Mathieu pedig aztán a valódi mindenes. Egy playmaker a defense közepén, aki jól veszi fel az embereket, töri meg az útvonalakat. Az egyetlen félelem vele kapcsolatban a kora, mert kezd megkopni a gyorsaság és a reakcióidő, de mivel ő az egyetlen sztárplayer ebben a felhozatalban, ezért itt a helye a piac krémjében. Egy-két évre egy contendernek még biztosan megéri.

Van némi remény

  1. Marcus Maye
  2. Quandre Diggs
  3. Jayron Kearse
  4. Jordan Whitehead

Az itt helyet foglaló játékosok még elég fiatalok ahhoz, hogy tudjunk reménykedni abban, hogy stabil kezdők lesznek. Ellenben már elég snapszám van mögöttük ahhoz, hogy tudjuk, nagy sztárok már nem lesznek. Maye és Diggs is kalandos karrieren ment keresztül, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, alapvetően mindketten megbízható free safetyk lehetnek. Whitehead és Kearse pedig felfelé ívelő pályán van, de alapvetően nem gondolja az ember, hogy kimondottan sztárok lehetnek. Egy bevállalósabb prove-it szerződés mindannyiuk esetében benne van.

Öregember, nem vénember

  1. Kareem Jackson
  2. Devin McCourty

Két tapasztalt safety került ebbe a kategóriába, akik mindketten igen magas színvonalon játszottak, de 34 évesen már nem várja el az ember free safetyktől, hogy valódi sztárpotenciál legyen bennük. Olyan csapatoknál, akik kimondottan nekik kedvező sémát futtatnak, még lehet egy, maximum két jó évük, de sokat nem érdemes invesztálni a leigazolásukba.

Devin McCourty, Patriots Agree to Reported 2-Year, $23M Contract Ahead of FA | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Ha nincs más

  1. Xavier Woods
  2. Terrell Edmunds
  3. Jabrill Peppers
  4. Ronnie Harrison

Ahogy a cornerek esetében, úgy itt is vannak olyan játékosok, akik sok kezdő snapet halmoztak fel az elmúlt időszakban, ellenben semmi maradandót nem alkottak. Ami közös ezekben a játékosokban, hogy mind viszonylag fiatalok, így némi remény van még arra, hogy megtalálja végre valaki azt a rendszert, ami nekik megfelelő, másrészt pedig a sebességgel nem lehet gondjuk. Ellenben egyikük sem a stabilitás mintapéldánya, rettentően sok az elrontott szerelés, rossz olvasás és egyikük sem igazi vezér. A safety piac ezen részén már nem kell sok pénzt fizetni a játékosoknak, mindannyian körülbelül évi 3 millió dollár körül alá fognak írni.

Még néhány név, aki szabadügynök lesz: Anthony Harris, Tashaun Gipson, Daniel Sorensen, Bobby McCain, Duron Harmon, Justin Reid

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!