Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 5.0

Ugyan az igazi draft process még csak most kezdődik, de a Senior Bowl, pár interjú és a scoutok videózásának beindulásával egyre több dolog kezd körvonalazódni és kezd változni a korábbi benyomásainkhoz képest. Most először írok olyan mockot, ami leginkább a várakozásaimat mutatja, nem pedig azt, hogy mit szeretnék látni. Cserékkel én továbbra sem operálok, továbbra sem látom sem a gigatrade-eket megtörténni, így a szabadügynökpiac végéig minden csapatot az eredeti helyén kezelném.

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Ugyan Hutchinson és Thibodeaux is nagyobb potenciállal kecsegtet első látásra, de egyikük sem az a kihagyhatatlan tehetség, mint az előző évek pass rusherei. Így pedig a Jaguars inkább egy nagyobb hiányposzt felé fordul és Lawrence előtt igyekszik megerősíteni a falat. További meglepetés (bár egyre kevésbé az), hogy nem Neal, hanem Ekwonu a választott, méghozzá azért, mert bár az Alabama sztárja kicsit csiszoltabb, de Ekwonu munkamorálja és potenciálja sokkal biztosabb választás.

1/2 Detroit Lions
Aiden Hutchinson
Edge, Michigan

Az indok a Lions választásánál is részben hasonló mint a Jaguarsnál. Csak ők a két pass rusher közül azért választják Hutchinsont, mert a munkamorálja és a hozzáállása sokkal szimpatikusabb a csapatok számára, mint Thibodeaux esetleges potenciálja.

1/3 Houston Texans
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

A Texans ellenben egyáltalán nem logikus dolgokat csinál mostanában, így itt már bőven el tudom képzelni, hogy a Thibodeaux-ról felreppent hírek egyáltalán nem rettentik el őket. Ráadásul ebben a csapatban annyira nincs sztár és csillogás, hogy ők lehet magasabbra értékelik Thibodeaux potenciálját, mint a biztosabb pickeket.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Ahmad Gardner
CB, Cincinnati

A Jets így lecsúszik a két top pass rusherről, ellenben kiválaszthatják az általuk legjobbnak vélt cornert a teljesen üres sorukba. Az utóbbi időben egyre több hangot hallani, hogy a top corner a classban nem a sokáig annak tartott Stingley lehet, hanem a meglepetéscsapat legbiztosabb pontja, Gardner. Én tartom, hogy Stingley alapvetően egy jobb játékos, de belátom, hogy a sérüléskartonja és a mérkőzéshiánya miatt túl kockázatos választás lehet a top5-ben.

1/5 New York Giants
Evan Neal
OT, Alabama

“A Giants szuper helyzetben van két pickkel a top7-ben, és nehéz elképzelni, hogy (minimum) az egyikkel ne a támadófalat erősítse – még ha az új vezetőség fejével nem is könnyű gondolkodni.” Danit tudnám idézni és hasonlóan gondolom én is. Neal kapcsán ugyan egyre kevésbé vagyok lelkes, de egy viszonylag magas padlót nézek ki belőle, erre pedig lehet alapozni egy új offense filozófiát.

1/6 Carolina Panthers
Malik Willis
QB, Liberty

Itt indul meg a tűzijáték, ugyanis a Panthers kétségbeesetten próbálkozik évek óta megtalálni a kezdő irányítóját és a vezetőség eddigi hozzáállását látva, ha nem tudnak trade-elni (márpedig egyelőre nem látom esélyesnek) top irányítóért, akkor a drafton mindenképpen megpróbálnak hozni valakit, még akkor is, ha ehhez idejekorán ki kell húzni az egyik QB-t. Ez a valaki pedig az egyelőre csiszolatlan, pontatlan Willis, akinek ellenben olyan fizikai adottságai vannak és olyan mobilitása, amibe sok mindent bele lehet látni. Többek között Kyler Murray és Josh Allen szerelemgyerekét is.

1/7 New York Giants (via Bears)
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Túlzásnak tűnhet a két OL pick, de kihúzni a class legmagasabb padlójával rendelkező OT-jét és az utóbbi 10 év legjobb center prospectjét egyaránt túl kecsegető, főleg annak tudatában, hogy más posztokon sem hemzsegnek a kihagyhatatlan tehetségek. Linderbaum kiválasztása azért is lehet fontos, mert a csapatnál véleményem szerint a Barkley projektet sem engedték el és a kiváló center kiválasztásával adnak egy utolsó esélyt ennek a próbálkozásnak is.

1/8 Atlanta Falcons
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Jöhetne a szokásos pass rusher mock pick is, de úgy gondolom hogy nincs feltétlenül olyan név, akitől nagy változást remélhet a Falcons. Ellenben ha Matt Ryannek valóban akarnak még egy utolsó esélyt adni, akkor kell még neki célpont. Ridley-ről továbbra sem tudunk semmit, így a kiváló útvonalfutó és ugyanakkor dinamikus Wilson kiváló helyettesítője/utódja lehet.

1/9 Denver Broncos
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

A Panthers után a Broncos van még abban a helyzetben hogy nem igazán teheti meg, hogy nem húz irányítót, mert a rosteren egyelőre egy bizonyos Drew Lock a kezdő. Ezt a bűntettet pedig egyszerűen nem tehetik meg a világgal és az új offense oldali vezetőedzőjükkel sem. Pickett potenciáljával kapcsolatban sokan nincsenek megelégedve (köztük én se), ellenben neki a legmagasabb a padlója a mostani prospectek között és instant kezdő lehet.

1/10 New York Jets
David Ojabo
Edge, Michigan

Adjuk meg Saleh-nak a pass rusherét is, mert nagyon kell corner abba a csapatba, de Saleh rendszerében egy top edge rushernek is hatalmas szerepe van. Ojabo pedig egy elég radar alatti, de stabil játékos, aki futás ellen és pass rushban is kevés hiányossággal rendelkezik. Ráadásul a hozzáállásával neki sincs gond, egy stabil védelmet pedig ilyen munkamorálú játékosokkal kell elkezdeni.

1/11 Washington Commanders
Matt Corrall
QB, Ole Miss

Az indok hasonló, mint a Panthers és a Broncos esetében. Egyszerűen nem tehetik meg az “új” Commanders szurkolókkal, hogy nem próbálkoznak megtalálni a jövő irányítóját. Corrall a Senior Bowl miatt (a magasan jegyzett prospectek közül csak ő nem volt ott) talán kicsit kevesebb rivaldafényt kap, de az egyetemi szezonja annál hangosabb volt.

1/12 Minnesota Vikings
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

A top pass rusherek elfogytak, ellenben a legmagasabb plafonnal rendelkező corner még bent van. Ezt pedig nem hagyhatja ki a Vikings, ahol jelenleg nem egy, hanem több kezdő CB-re lenne szükség, így valahol el kell kezdeni.

1/13 Cleveland Browns
Treylon Burks
WR, Arkansas

A Brownsnak playmakerekre van szüksége, mert azt szerintem ők is kezdik belátni, hogy Mayfield nem fog tudni senkiből sztárt csinálni. Burks abszolút az a játékos, akinek minél gyorsabban a kezébe akarod juttatni a labdát és majd ő egy 50 yardos TD-re váltja azt.

1/14 Baltimore Ravens
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Egy top3 prospect lecsúszik a Ravensig, a Hollók pedig köszönik szépen és beszákolják a ziccert. Hamilton abszolút posztfüggetlenül a class talán három legjobb játékosában van, ellenben a safety pick azért top10-ben továbbra sem tűnik annyira sexynek. A Ravens sérülésektől is megtépázott védelmét jövőre újra fel kell tenni a térképre, ez pedig nem kezdődhet jobb helyen mint egy playmakerrel és egy vezérrel a pálya hátulján.

1/15 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Drake London
WR, USC

Az Eagles kapcsán nem tudok máshogy gondolkodni, mint Dani. Kell egy corner, egy elkapó és a pass rusht is turbózni kell. Ezen a ponton pedig fit szempontból és board alapon is ugyanaz a három ember következik nálam is, mint nála. Londont azért is választom először, mert nála a legnagyobb az esély, hogy a Chargers vagy a Saints esetleg kiválasztaná a közbeeső pickekkel.

1/16 Philadelphia Eagles (via Colts)
George Karlaftis
Edge, Purdue

Karlaftis szintén veszélyeztetve lehetne a Chargers által, így ő a következő pick. Egy elég nyers játékos, ősi erővel a karjaiban, elég más típusú játékos, mint az Eagles elmúlt időszakának pass rusherei, de hosszútávon egy nagyon stabil játékosnak tűnik.

1/17 Los Angeles Chargers
Jameson Williams
WR, Alabama

Ez lesz az idei sláger pick úgy tűnik, mert a sajátos podcast mock draft után Dani, majd most én is őt látom a legjobb fitnek a Chargersbe. Williams tavalyi játékát elnézve nehéz nem lelkesedni azzal kapcsolatban, hogy összejöjjön Herberttel a duójuk. Olyan dinamizmust és vertikális dimenziót nyitna ki a Chargers számára, amit minden NFL szerető ember látni akar.

1/18 New Orleans Saints
Charles Cross
OT, Mississippi State

A Saints lecsúszik azokról az irányítókról, akikben véleményem szerint kezdő szintet láthatnak jelenleg a csapatok, így pedig kénytelenek lesznek vészmegoldások után nézni. Akárki is legyen majd ez az irányító, az biztos hogy segítség kell neki. Azonban ezt egyrészt úgy érzem, hogy úgy tudják megoldani, ha megfelelően megvédik, illetve a futójátékot felépítik mellette. Ebben pedig Crossnál kevés kiválóbb választás van. Ráadásul ugye még Armstead helyzete is kérdéses lehet, hiszen lejár a szerződése.

1/19 Philadelphia Eagles
Andrew Booth
CB, Clemson

A kirakós harmadik része az Eaglesnél a corner. Booth végre hozna egy olyan fizikális megjelenést és játékos a Sasok secondaryjébe, amire régóta szükség lenne.

1/20 Pittsburgh Steelers
Sam Howell
QB, North Carolina

A Steelers nagyon irányítót akar Big Ben visszavonulása után, de szerintem nem lesz lehetőségük felmenni a legjobbakért. Vigaszdíjkínt azonban Howellt is elfogadják, akinek megvan a karja és a lába is, hogy egy teljesen más típusú offense-t hozzon az acélvárosba, mint eddig láthattak a szurkolók. Azonban hosszú évek után pont erre a változásra várnak Pittsburghben, ami bár valószínű hosszútávú és kockázatos projekt, de meg fogják próbálni.

1/21 New England Patriots
Chris Olave
WR, Ohio State

A Patriotsba gyorsaság kell, illetve hogy Mac Jonesnak legyen egy olyan playmakere, aki bármikor ott lesz és pár yardos passzokból nagy játékokat csinál. Olave nem csak erre képes, de kiváló útvonalfutó, ami egy olyan okos QB mellé aranyat ér, mint Jones.

1/22 Las Vegas Raiders
Nakobe Dean
LB, Georgia

A Raiders régóta ácsingózik egy vezérre a védelem közepére, ennél pedig nem is találhatnának jobb jelöltet, mint a Georgia bajnok védelmének egyik ékkövét. Dean nem csak vezér, de olyan skillsettel rendelkezik, ami abban a csoportban lassan elengedhetetlen a pálya közepén. Nem csak a gyors screen passzokra ér ki a sebességével, de coverage-ben sem lesz elveszve.

1/23 Arizona Cardinals
Kair Elam
CB, Florida

A Cardinals védelmét szép lassan újra kell majd húzni, de mivel még jövőre valószínűleg a jelenlegi garnitúrával is tesznek egy utolsó próbálkozást, ezért egy olyan játékos kell, aki már jövőre is stabil kezdő, de hosszútávon is klasszis lehet. Elam már most egy elég kész játékos (a sérülésektől eltekintve), de a testi adottságai miatt még van tér a fejlődére.

1/24 Dallas Cowboys
Devin Lloyd
LB, Utah

A linebacker pick a Dallashoz egyszerre trendi és furcsa pick lett mostanában. Elsőre fejvakarósnak tűnhet, mert tavaly is LB-t húztak, másrészt pedig kell, mert Parsons mellett nincs senki. A slágerpick Dean lehetne, de egyrészt szerintem itt már ő nincs bent, másrészt pedig szerintem az év újonc védője mellé Lloyd jobban illik, ő inkább játszik a pálya közepén. Ráadásul ő egy valódi higgadt vezéregyéniség is, aki ezt az egyre több tehetséggel megáldott, de kicsit fegyelmezetlen védelmet gatyába rázhatja.

1/25 Buffalo Bills
Jahan Dotson
WR, Penn State

Elkélne az erősítés corner poszton és a belső támadófalba is, de ki szeretné, ha ez az ezer fokon égő támadósor egy kicsit is lassítana? Mivel a tavaly rosteren lévő elkapókból nem mindenkinek lesz szerződése, így pótolni kell a kirakós darabokat. Dotson egy sokoldalú elkapó, aki jól futja az útvonalakat, ugyanakkor képes contested elkapásokat is bemutatni.

1/26 Tennessee Titans
Kenyon Green
G, Texas A&M

A Titans zseniálisan tartotta fenn a támadófali dominanciát és tartotta életben a futójátékot még Derrick Henry kiesése után is. Green ebben lehet hatalmas segítségükre, illetve abban is, hogy Tannehillnek ne csússzanak be azok a kulcsmomentumban bekövetkező sackek, amikre idén példa volt.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
DeVonte Wyatt
DT, Georgia

Brady távozásával elkezd majd széthullani ez a társaság, ami nem csak támadóoldalon, de védőoldalon is be fog következni. Suh és Pierre-Paul sem lesz fiatalabb, így pedig gondolkodni kell, hogyan tartják fenn az utóbbi években látott dominanciát a defensive line-ban. Vea mellé pont egy ilyen mozgékony, kisebb darab, ugyanakkor harcos játékos kell. Vele újra összeáll egy olyan négyes Tampában, amitől joggal fognak rettegni.

1/28 Green Bay Packers
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Papíron még megvan jövőre a Packers pass rush, de a hosszútávú jövőt nézve nem annyira fényes a helyzet. Igazából a Packers védelem az elmúlt években összességében stabil, de a legfontosabb pillanatokban valahogy mégsem tudnak villanni. Johnson a Senior Bowl után itt már hatalmas steal és hoz egy olyan energiát és erőt a védőfalba, ami valóban meccseket dönthet el.

1/29 Miami Dolphins (via 49ers)
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Nem tudok itt sem mást mondani mint Dani. Amíg egyszerűen ligautolsó az egység, addig minden áron és eszközzel meg kell próbálni javítani ezen. Nem látom feltétlenül a Dolphins útját Flores nélkül, de a támadófal stabilizálásával mindenképp kezdeni kell valamit.

1/30 Kansas City Chiefs
Jalen Tolbert
WR, South Alabama

Szerintem nagyon jól megmutatta a Chiefs idei kiesése, hogy hiába Hill, Kelce, Mahomes, egyszerűen egy ilyen egységet is le lehet lassítani. Mit csináljon ilyenkor egy csapat? Hát növelje a fordulatszámot és adjon hozzá egy olyan fegyvert, aki ad egy új dimenziót az eddigi gépezethez. Tolbert ráadásul nem csak egy speedster, hanem egy all around elkapó, aki valódi harmadik számú célpont lehet, nem csak egy gadget eszköz.

1/31 Cincinnati Bengals
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Bármilyen szívós is Burrow, egyszerűen nem lehet hagyni, hogy ennyit megüssék, mert előbb vagy utóbb nem fogja bírni a teste. Raimann ugyan még nyers prospect, de az biztos, hogy küzdeni fog az irányítójáért az utolsó erejéig.

1/32 Detroit Lions (via Rams)
George Pickens
WR, Georgia

Én nem látom, hogy lenne itt olyan irányító, akiben kicsit is nagyobb potenciál lenne, mint Goffban. Így nem gondolom hogy érdemes lenne első körös picket erre áldozni. Ellenben playmaking terén mindig van és érdemes is mit javítani. Pickens szinte az egész évet kiülte sérülés miatt, de sokan egy olyan domináns és mozgáskultúrával rendelkező elkapót látnak benne, aki pont a Lionsban vált legendává NFL körökben.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!