Connect with us

Hír

Nem a Bears új főedzője fogja hívni a csapat védőjátékait

A legtöbb kinevezett főedző szembesül azzal a kérdéssel, hogy folytassa-e a játékok hívását azután, hogy koordinátorból előlépett a csapat első számú emberévé (az oldalvonal mellett legalábbis). Matt Eberflus négy éven keresztül volt a Colts védelmének koordinátora és értelemszerűen ő is hívta be a játékokat, azonban a Bearsnél főedzőként nem fog így tenni – ezt ő maga mondta el első sajtótájékoztatóján új csapatánál.

Eberflus úgy gondolja, hogy egy jó főedzőnek a játék minden aspektusába be kell vonódnia, ezt pedig nem tudja megtenni, ha a játékhívásra is koncentrálnia kell, így ezt át fogja adni a védőkoordinátorának – akit még nem tudunk, hogy ki lesz, de könnyen lehet, hogy a Coltstól érkezik majd Alan Williams személyében, aki a safetyket edzette Indianapolisban.

Bőven van logika ebben az álláspontban, ráadásul eléggé aktuális is, hiszen épp a tegnapi podcastünkben beszéltünk arról, hogy például Kyle Shanahannek vagy Sean McVaynek mennyire nem mennek az alap game management döntések, mert közben a játékhívásokra koncentrálnak. A másik oldalról viszont többek közt épp a szakértelme miatt nevezték ki Eberflust (is), így ezt kevésbé tudja kamatoztatni ezzel a hozzáállással.

Az is érdekes kérdéskör, hogy fiatal irányító mellé nem támadófelfogású főedzőt nevezett ki a Bears, azonban Justin Fields örül ennek, ugyanis így a támadókoordinátor Luke Getsy kizárólag vele és a támadósorral fog foglalkozni, Eberflus pedig még többet taníthat neki a védelmekről és azok kijátszásáról.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!