Connect with us

Minden ami NFL

Soha nem látott mennyiségű QB váltás várhat ránk 2022-ben

Az amerikai futball legfontosabb posztja az irányító, de még egy akkora ország, mint az Egyesült Államok sem képes egy meghatározott időintervallumra kitermelni 32 franchise quarterbacket, így minden csapat hálát ad az égnek, ha talál magának egyet – gondolhatnák a laikusok, de ez a 2022-es offseasonre megváltozhat. Soha nem látott irányító adok-veszekre lehet kilátás, ami alaposan felforgathatja az erőviszonyokat.

Az időintervallum szó fontos, mert a 2020-as évek eleje egyértelműen a generációváltásról szól, hiszen a 2000-es évek közepén/végén ligába kerülő irányítók sorra vonulnak vissza, vagy a teljesítményük romlott le annyira, hogy muszáj az utódlásra fókuszálni. Ez az élet rendje, gondolnánk, viszont ez az időszak egybeesett azzal, hogy sokan az átlagos/közepes irányítóikat is lecserélik a “kockázat nélkül nincs siker” mondást meglovagolva (nagyon helyesen), ami minden évre a vártnál nagyobb QB-keringőt eredményez. Természetesen minden tavasszal a nagy durranásokat akarjuk látni, de ebből egy-egy valósul csak meg, már ha, gondoljunk csak például Tom Brady leigazolására, vagy a Matthew Stafford cserére. Vajon az idei év más lesz? 2022-ben láthatunk olyat, hogy akár két-három szupersztár is csapatot vált? Az esély nagy rá, de nem olyan egyszerű összehozni.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A szerződések még mindig túl nagy urak

Mi más jellemzi a poszt fontosságát, minthogy lejáró szerződésű, kezdő kaliberű irányítót még mindig nem egyszerű leakasztani. Az elmúlt tíz évben mindössze négy olyan magasan jegyzett irányítóról tudunk beszélni, akik kikerültek a piacra, ergo szabadon tárgyalhattak bárkivel és bármiről: Tom Brady, Peyton Manning, Kirk Cousins és Phillip Rivers. Igaz, ebből az első kettő név kilengés, hiszen korszakuk legjobb irányítóiról beszélünk esetükben, és nem is vagyok benne biztos, hogy ehhez hasonló eset elő fog fordulni öt éven belül kétszer is. Így marad a trade lehetősége, ahol muszáj értéket beáldoznod a játékosért, noha itt is elég komoly licitháború tud kialakulni, gondoljunk csak a tavalyi Stafford bizniszre – és itt van a kulcs, ami meggátolja a bomba üzleteket.

Szerintem nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy a három legfelkapottabb név az idei évben Aaron Rodgers, Deshaun Watson és Russell Wilson. A közös bennük az, hogy tavaly ugyanezt mondtuk, és végül semmi nem történt, mert mindegyik szerződés alatt áll, ezáltal kénytelenek az érdeklődők trade ajánlatokkal előrukkolni. Ha pedig azok nem érik el a franchise-ok ingerküszöbét, akkor a játékos marad a fenekén. Amikor egy Texans megengedheti azt, hogy egész évben a kispadon jegeli a legjobb játékosát, akkor ott nagyon nehéz arra várni, hogy majd egyszer csak lemegy az ára. Pláne úgy, hogy Nick Caserio továbbra sem enged a feltételeiből, miszerint több magas draftpicket és/vagy kezdő kaliberű játékosokat kér a mellőzött irányítóért, amit a levegőben lógó jogi huzavonája miatt senki nem szeretne bevállalni. Russell Wilson esetében is olvashattuk, hogy Schneiderék meghallgatják az ajánlatokat, de a Bearsén kívül egy sem szivárgott ki: tavaly a chicagóiak két első kört, Kyle Fullert és Akiem Hickset kínálták fel az irányítóért cserébe, ami érthető okokból nem volt elég, de nem sok csapat tud/akar ennél többet beáldozni.

Vagyis simán előfordulhat, hogy ismét hoppon maradunk a blockbuster ügyleteket várva, csakhogy idén megvan az, ami tavaly nem volt akár a Seahawks, akár a Packers esetében, ez pedig a szükség. A Packers szűkös anyagi helyzete miatt kénytelen lesz egy-két drasztikusabb lépésre, és már tavaly is úgy állapodtak meg a felek Rodgers szerződésének módosításával kapcsolatban, hogy 2022-ben nem állnak útjába, ha ő távozni akar. A Seahawksnál pedig elérték a holtpontot minden téren, Wilson elvágyódik, a keret magjának átlagéletkora elég magas, és nincs elég drafttőke egy újratervezéshez (és annyira a vezetőséggel sem vagyok kibékülve, de az ő helyük egyelőre stabil). Watson esetében meg könnyen lehet, hogy peren kívüli megállapodás születik a függő bírósági ügyében, és akkor már csak az NFL eltiltásától kéne tartson, de ez vélhetően nem fogja eltántorítani az érdeklődő GM-eket. Meglátjuk mi sül majd ki ezekből.

Kiknek kell nézelődni irányító után?

Négy blokkra osztanám fel ezt a szekciót: akiknek nem kell, akiknek kell, akiknél nem feltétlen indokolt, de igény volna rá, és akikkel mindent el tudok képzelni. Az első lesz a legrövidebb, úgyhogy ne is várjunk tovább.

Akiknek nem kell

Ilyen vagy olyan okok miatt az alábbi csapatok szerintem 100%, hogy kimaradnak az idei keringőből:

  • Buffalo Bills
  • New England Patriots
  • Dallas Cowboys
  • Baltimore Ravens
  • Cincinnati Bengals
  • Chicago Bears
  • Green Bay Packers
  • Jacksonville Jaguars
  • Kansas City Chiefs
  • Arizona Cardinals
  • San Francisco 49ers
  • Los Angeles Rams
  • Los Angeles Chargers

Összesen 13 franchise van, ahol nem látok váltásra okot 2022-ben. Vagy azért, mert a jelenlegi kezdő olyan szintet képvisel, hogy azt nem éri meg lecserélni, vagy azért, mert újonc irányítóval rendelkeznek, és nincs értelme/esélye jobbat szerezni. Ebbe beletartozik a Packers és a 49ers olyan szempontból, hogy a jelenlegi kezdő helyére házon belül van már utód, akit mindenképp kipróbálnék.

Akiknek kell

Az előző blokk után nem kell számológép ahhoz, hogy kiderüljön, a liga több mint felénél problémásnak gondolom a helyzetet 2022-re, vagy legalábbis látnék rációt a váltásra – nyilván ennyi elérhető irányító nincs. Nézzük meg azokat a csapatokat először, akiknek biztos, hogy kelleni fog egy új quarterback a szezonra.

  • Washington Commanders

Taylor Heinicke szerződés alatt áll, de ő egyértelműen nem megoldás, ahogy Ryan Fitzpatrick visszahozatala sem lenne az. Jó esély van rá, hogy a draftról akasztanak le majd valakit, de lenne cap space egy szabadon igazolható/csere útján megszerezhető játékosra is.

  • Pittsburgh Steelers

Roethlisberger visszavonulása után Mason Rudolph és Dwayne Haskins jelenleg a szerződéssel rendelkező irányítók névsora a rosteren, szerintem nincs okom további magyarázatra. Valaki kelleni fog ide is.

  • Carolina Panthers

Darnold ötödik éves opciója lévén marad a rosteren, de az már tavaly is kiderült, hogy a jelenlegi stáb nem tud vele csodát tenni, Cam Newton második bemutatkozása impozánsra sikerült, de utána semmit nem javult a helyzet a győzelmi esélyeket tekintve. Matt Rhule utolsó dobása lehet a következő szezon, különben lapátra kerül, de ahhoz új irányítóra lesz szükség.

  • New Orleans Saints

Vajon lehet összefüggés Sean Payton visszavonulása és aközött, hogy jelenleg Blake Bortles, Ian Book és Taysom Hill a lehetséges opció a szezonkezdésre? Nem tudom, de az biztos, hogy ez így nem fog menni, és a végtelenségig nem fog Jameis Winston sem kedvezményesen aláírni, mikor most elég jó piaca lehet.

  • Denver Broncos

Mivel Bridgewater szerződését tavaly megpiszkálták, így jelenleg csak Drew Lock tagja a 2022-es rosternek, ami sok jót nem jelent. Nincs vele bajom, de szinte biztos, hogy neki Denverben már nem lesz érdemi karrierje, és az újonnan kinevezett Nathaniel Hackettnek sem arra kéne az első évét áldoznia, hogy vele alkosson, így minden áron be kell szerezni valakit. Patrik épelméjűsége miatt lehetőleg valami jó játékost.

A fenti ötöstől várom azt, hogy mindenáron szerezzenek irányítót, mert a jelenlegi helyzetük katasztrófához vezetne a 2022-es idényben. Ezzel akkor kanyarodjunk is rá a következő csoportra, ahol lesz mit megmagyarázni.

Akiknél nem feltétlen indokolt, de igény volna rá

Talán ez a legszubjektívabb rész az egészből, pláne hogy ilyen terjedelmes listát raktam össze. Nem minden csapatnál dőlnék a kardomba akkor, ha nem eszközölnének váltást, de ha megvan rá a lehetőség, akkor miért ne?

Itt is több kasztba lehetne rakni a csapatokat, így először azokkal kezdeném, ahol tényleg realitás egy ilyen manőver.

  • Philadelphia Eagles

Ha nem három első körön trónolnának, akkor azt mondom kicsi az esély Jalen Hurts lecserélésére, de látva hogy mennyire esélytelen volt ez a csapat a Bucs ellen, illetve hogy inkább Hurts lábaira mintsem karjaira lehetett támaszkodni, nem igazán lennék nyugodt. Még két évig játszik olcsón, vajon elég lehet ez a két év ahhoz, hogy építsenek köré egy bajnokesélyes csapatot, és őt is felfejlesszék egy átlag fölötti szintre? Szerintem nem, és bár a salary cap nem segíti elő a potenciális cserét, én azért nem vetném el ezt a lehetőséget.

  • Cleveland Browns

Szögezzük le, Baker Mayfield egy kezdő szintű irányító, csak rettentő mód inkonzisztens, amire nehéz építeni egy Super Bowl kampányt. Ha még lenne hátra három év az újonc szerződéséből, akkor nem ragaszkodnék a lecseréléséhez, de jelenleg az ötödik éves opciója alatt játszik, vagyis jövőre már nem lesz a csapat tagja. A Brownsnak viszont megvan a tőkéje és cap space-e ahhoz, hogy leakasszon egy nagy nevet az elérhető játékosok közül, és sokan sötét lónak tartják őket az idei QB keringőben. Jobb döntésnek gondolnám, mint egy hosszú távú elköteleződést Mayfield mellett, az biztos.

  • Indianapolis Colts

A fél világ Frank Reichékon röhögött, amikor sikerült kikapni az 1/1-es Jaguarstól, és lecsúsztak a rájátszást érő helyekről. Ennek következtében Carson Wentz került a célkeresztbe, és házon belül is elég durva nyilvános beleállásokat lehetett olvasni a jövőjével kapcsolatban, szóval itt is érik egy váltás. A három itt lévő csapat közül talán itt van a legkisebb esély egy trade-re a tőke hiánya miatt, cserébe talán ez a legjobb csapat és stáb összességében, ami vonzó lehet egy irányítónak. Wentz Mayfieldhez hasonlóan produkál kilengéseket mindkét irányba, minden zseniális megoldására jut legalább egy katasztrofális döntés, ami mondjuk 10-15 millió dollárért nem fájna annyira, de ő ennél jóval többet tesz zsebre. A helyzetüket nehezíti, hogy a Texans minden bizonnyal a világ minden draftpickjéért sem cserélné ide Watsont, így a Rodgers-Wilson duóból (vagy a Wentzhez képest előrelépést nem jelentő FA-felhozatalból) lehet csak válogatni, ami nem lesz egyszerű.

A következő blokkot azon csapatok alkotják, ahol jelenleg nem igazán tudok dönteni arról, hogy mik a szándékaik, és inkább külső befolyás kényszerítheti őket egy váltásra.

  • Tampa Bay Buccaneers

Tom Brady hivatalosan is visszavonult, ami egy újabb nem várt elemet adott a QB-kirakósba, ugyanis fogalmam sincs, hogy a Bucs bevállalna-e egy szezont Traskkel. Vajon tényleg azért hozták, hogy a kezdőért versenyezzen, vagy csak hogy legyen egy hosszú távon olcsó csere Brady mögött? Vélhetően a Bucsnál sem úgy számoltak, hogy 2022-re visszavonul minden idők legjobbja, úgyhogy ez boríthat pár dominót Tampában, kíváncsian várom a fejleményeket.

  • Seattle Seahawks

A Seahawksnál is az a helyzet, hogy ha végül eleget tesznek Wilson kérésének, akkor kelleni fog ide egy új irányító – vagy megoldják egy olyan csapattal a cserét, akitől el tudnak kérni egy pótlékot adott esetben. Nyilván ha megint a megbékélés lesz a sztori vége, akkor itt sem indokolt a nézelődés, viszont a Bucsszal ellentétben itt tényleg érdemes lenne elgondolkodni egy teljes rebuilden.

És akkor a harmadik blokk, ahol a kommunikációk vagy a racionalitás nem feltétlen mutatja azt, hogy itt irányító csere kell, viszont a lehetőségük megvan rá, és én akár elgondolkodnék rajta.

  • Miami Dolphins

Én nagyon sokáig védtem Tuát, de egyelőre túlzás lenne azt állítani, hogy megérdemelné a bizalmat. Viszont ha Brian Floresnek többek között azért kellett távoznia, mert a tulajdonossal és a general managerrel ellentétben ő nem a korábbi 1/5-ösben gondolkodott hosszú távon, akkor nem valószínű, hogy a Dolphins lecseréli. Pedig…

  • New York Jets

Egy tavaly 1/2-n kiválasztott irányítóval kicsi az esély a váltásra, de két top10-es draftpick birtokában elgondolkodtató lenne beszállni a licitbe egy top QB-ért cserébe. Másra nem lenne értelme leváltani.

  • New York Giants

Na, itt válik érdekessé a történet. Az eddigi kommunikációk alapján Daniel Jonesszal szeretnének tervezni 2022-re, de én ezt nem akarom elhinni. Ugyanis kötve hiszem, hogy az egyik legfelkapottabb edzőjelöltet azzal tudták magukhoz édesgetni, hogy két top 7-es pickkel a birtokukban is Jonesszal kell megváltani a világot első évében – ez nekem kamuszagú eléggé. Egyrészt jelenleg sérült, és ha a legrosszabb forgatókönyvek bekövetkeznek, a júliusi edzőtáborokig nem lesz bevethető, ráadásul az idő sem nekik dolgozik, mivel márciusra dönteni kell az ötödik éves opciójáról. Vagyis Dabollnak van egy éve arra, hogy életképes irányítót faragjon belőle, és kötve hiszem, hogy erre akarja szánni az első szezonját. Viszont itt az anyagi helyzet miatt egy első körös irányító picket is el tudnék képzelni, ugyanis semmi veszteni valójuk nincs két ilyen magas cetlivel a birtokukban, és megversenyeztetném kicsit Danny Dimest egy rookie-val.

  • Detroit Lions

A közös mock draftunkban kifejtettem már a véleményemet erről, így csak röviden: nem látom azt a mai sikerorientált NFL-ben, hogy valaki megengedheti magának azt a luxust, hogy két évet elpocsékol egy szemmel láthatóan előrelépést nem jelentő irányítóra. Nem érdekel hogy reach, ha van esélyük adott classból az általuk legjobbra tartott irányítót kiválasztani, akkor nincs az az edge rusher szupersztár, aki többet érne az irányítónál.

  • Houston Texans

Minden jel arra utal, hogy Watsonnal javíthatatlanul megromlott a viszony, így vele nem lehet már számolni. Ugyanakkor én Davis Millsszel sem kalkulálnék, így a Lionshoz hasonló motivációkkal vágnék bele egy új irányító projektbe, kivéve ha egy esetleges Watson bizniszből tudnának QB-t szerezni.

  • Atlanta Falcons

Rettentő mód mérges vagyok a Falconsra. Új szelek fújtak, amiből azt gondoltam, hogy ha már a franchise történetének legjobb játékosát (bite me!) elcserélik, akkor Matt Ryan utódját is lassan szem elé teszik. Ehelyett kihúztak egy tight endet, tök jó. Pitts kétségtelenül remek, de mit értek el ezzel a lépéssel? Ő jó volt, minden más szar, és nem egy tight enddel kezded el a csapatépítést. Miután Ryan szerződését is megmókolták, kis esély van rá, hogy itt váltás lesz, de lassan időszerű lenne B tervet találni, mert a végtelenségig nem szeretném ezt a szenvedést nézni.

Ahol mindent el tudunk képzelni

És akkor jöjjön az utolsó blokk, ahol én nem feltétlen váltanám le az irányítót, de nem is csóválnám a fejem, ha végül bekövetkezne.

  • Minnesota Vikings

Vadiúj stábbal kezdik meg a 2022-es felkészülést Minnesotában, ami nem ritkán egy alapos kisöpréssel jár a rosteren. Emiatt könnyen lehet, hogy Cousins is köztük lesz, hiszen most tudják utoljára értékesíteni, mert 2023-ra lejár a szerződése. Én nem biztos hogy megtenném, de ha egy rookie-ban látnák a jövőt és a salary cap menedzselését, el tudom fogadni.

  • Tennessee Titans

Ryan Tannehill tündérmeséje nem tudni meddig bírja még szusszal. Jobb játékos már nem lesz, és láthatjuk, hogy a jelenlegi képességeivel meddig tud eljutni ez a franchise – a Super Bowlig nem. Vrabel alatt egy nagyon stabil padlója van a csapatnak, de egy klasszis QB nélkül sosem kerülnek a következő szintre, a végtelenségig meg nem tudják egyben tartani ezt a rostert. Talán mégis van valami azokban a találgatásokban, amely Rodgers Tennessee-i ingatlanvásárlásával kapcsolatban előjöttek?

  • Las Vegas Raiders

Ha egy NFL franchise költözik, akkor az rivaldafénnyel és csillogással jár, amit meg kell lovagolni, ehhez pedig Derek Carr nem elég jó. Mivel Mark Davis szemmel láthatóan a kirakatba és a címlapokra akarja helyezni a Raiderst, ezért itt is elképzelhető, hogy Josh McDaniels kedvéért bepróbálkoznak valamelyik nagy névvel. Nem tudom hogy ez mennyire lenne jó ötlet, mert szerintem Carr rendkívül alulértékelt játékost, de ez a Raiders roster sem olyan, ami egy csapásra bajnoki címre esélyes lenne mondjuk egy Wilsonnal a pályán, dacára az idei playoff szereplésnek is. Számomra teljesen kiszámíthatatlan most ez a franchise, így inkább csak hátra dőlök.

Na de kikből lehet válogatni?

Összeszedtem tehát a csapatokat, na de mit sem ér ez akkor, ha nincs annyi játékos, hogy mindenki tudjon váltani, úgyhogy most tegyük nagyító alá a felhozatalt. A három top névről már volt szó, így a fókusz csak a lejáró szerződésű, vagy csere útján reálisan elérhető játékosok névsora következik, valamint egy apró kitekintés a draftra.

Újoncok

Ha közmegegyezésre vagy kíváncsi a 2022-es irányító classról, akkor nem túl sok pozitívumot fogsz találni. Nincs ugyanis olyan játékos, akit kihagyhatatlan opciónak tartanának, egyesek már odáig mennek, hogy a 2013-as, EJ Manuel fémjelezte osztályhoz hasonlítják az idei rookie-kat. Viszont a kényszer nagy úr, és ha máshonnan nem, akkor innen kell meríteni, ugyanis jóval olcsóbb megoldás rövid és hosszú távon is egy újonc, és sok esetben egyáltalán nem kisebb kockázat, mint mondjuk a később felsorolt játékosok egy része.

Négy quarterbacket jósolnak potenciálisan az első körbe, Kenny Pickett, Matt Corral, Malik Willis és Sam Howell, én velük mindenképp az első napon számolnék, az más kérdés, hogy végül hol. Én azt gondolom egyébként, hogy bármennyire sem néz ki jól az idei class, sok múlik a képzésen, mert látjuk, hogy az őstehetség Trevor Lawrence is tud szenvedni egy teljesen félremenedzselt franchise-ban, míg a semmi extrát nem mutató Mac Jones rájátszásba jut egy kiváló stáb menedzselése által.

Jimmy Garoppolo, San Francisco 49ers

Ismét elmászott vele a csapat az NFC-döntőig, és ismét csak neki tulajdonítjuk ebben a legkevesebb érdemet. Garoppolónak vannak jó meccsei, a savazása szerintem sokszor túlzás, és tény, hogy egy kezdő szintű irányító, ami jelenleg több csapatnál is óriási segítség lenne, még ha nem is ő a prémium termék. Nagyon csalódnék, ha jövőre sem dobná be Shanahan Trey Lance-t a kezdőbe, szóval most vagy soha el lehetne cserélni Garoppolót, aki 25,5 millió dollárt foglalna új csapata capjéből, és vélhetően nem is kellene olyan magas draftpicket rászánni a cserére. Kérdés, hogy bejátsszák-e a GM-ek a kivárásos taktikát, hogy John Lynch kénytelen legyen őt kivágni, így sokkal kedvezőbb feltételek mellett tudjanak tárgyalni vele.

Marcus Mariota, FA

A korábbi 1/2-es neve már tavaly is felmerült, csak akkor még szerződés kötötte a Raidershöz, amely végül nem engedte el. Most viszont minden akadály elhárult a váltásra, és simán belelátok egy Ryan Tanehill féle karrierívet, hogy közel a 30-hoz sikerül valahogy újjáéleszteni a pályafutását, de úgy, hogy jobb játékos legyen mint korábban bármikor. Nagy pénzben mondjuk nem fogadnék rá.

Jameis Winston, FA

A kilengések mestere, ez kevésbé teszi vonzóvá, viszont amikor elkapja a gépszíj, akkor képes lehet meccseket nyerni a csapatának. Kérdés, hogy vajon hány meccsre nyújtható nála egy ilyen széria? Az utóbbi két évben diszkont áron játszott a Saintsben, de nem hiszem, hogy ilyen helyzetben harmadjára is bevállalná ezt, mikor most lehetnek sokkal jobb opciók is számára.

Teddy Bridgewater, FA

Akár tetszik, akár nem, nagy esély van rá, hogy Bridgewater megint talál magának egy kezdőt, mert túl sok csapatnak van szüksége egy épkézláb irányítóra. Az elmúlt két évben láthattuk, hogy a rájátszást nem tudja biztosítani, de arra elég lehet, hogy legalább egy minimális örömforrást okozzon, és ne egy 0-2 győzelmes csapatot kelljen nézni.

Andy Dalton, FA

Mivel az NFL van annyira belterjes, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség, így biztos vagyok benne, hogy neki is lesz csapata, és az sem kizárt, hogy az első héten kezdhet valahol.

Akik kimaradtak, mert nem látok bennük fantáziát: Jacoby Brissett, Mitchell Trubisky, Cam Newton, Ryan Fitzpatrick, Tyrod Taylor, Geno Smith

És akkor a végén jöjjön pár elvetemült csereötletből fakadó név, akik meglephetnek minket idén.

Carson Wentz, Indianapolis Colts

Ahogy a csapatnál írtam, most ő lett a közellenség, és ha leakasztanak valakit, akkor biztos nem lesz az ő szolgálataira szükség, és elkönyvelik egy rosszul elsült próbának ezt a projektet. Nem neki lesz a legnagyobb piaca az biztos, de akár egy cut is kinéz a sztoriból, onnantól meg szabad a vásár, és biztos nem 20 millió dollárról fog indulni az aláírásáért a licit.

Jalen Hurts & Gardner Minshew, Philadelphia Eagles

Ha Roseman végül megszerez valakit a top nevek közül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a két újonc szerződésű játékos közül valakire nem lesz szükség. Minshew esetében alapból is fennáll a trade lehetősége, hiszen Philadelphiában imádnak mindenből értéket csinálni, és ilyen szándékkal szerezték meg őt a Jaguarstól is anno, viszont nem tudom hányan éreznek rá késztetést, Hurts ebből a szempontból vonzóbb és értékesebb lenne egy cserére.

Baker Mayfield, Cleveland Browns

A teljesen garantált 2022-es fizetése nem könnyíti meg a Browns dolgát, viszont ez is csak abban az esetben tudna létre jönni, ha valaki érkezik Mayfield helyére, így fölöslegessé válik.

Kirk Cousins, Minnesota Vikings

Reális forgatókönyv, Cousinsnak a komoly cap hitje ellenére biztos lenne jó pár kérője, de nem tudom mik a tervek a Vikingeknél az irányító helyzettel kapcsolatban.

Derek Carr, Las Vegas Raiders

Bazi nagy ha, de ahogy írtam a csapatánál, ebből a bagázsból kinézek bármit. Én bírom Carrt, a liga több mint felén simán tudna lendíteni, és talán végre megkapna egy olyan jó csapatot, ahol nem viszik el felőle az edzőt mikor végre sínen vannak.

Ryan Tannehill, Tennessee Titans

Még nagyobb ha, de ha a Titans is átáll egy All-Inre, akkor rá már nem lesz szükség. Másnak viszont annál inkább lehet.

Összegzés

19 csapat nyilván nem fogja lecserélni a tavaly kezdő irányítóját, így aki erre vár, azt el kell keserítsem. És ahogy ki is emeltem, láttunk már olyat, hogy na majd most mindenki megőrül, de végül semmi nem történt. 2022-ben viszont tényleg van valami a levegőben, mert sokan kényszerből, sokan más inspirációból kénytelenek irányító váltáshoz folyamodni. Ki tudja hány general managert érint meg a Rams Super Bowl részvételének a látványa, vagy a Buccaneersé, amely egy klasszis playcaller megszerzésével vált a középszer mintapéldányából egy bajnokcsapattá. Kockázat nélkül nincs siker ebben a sportágban, és bizony aki eldagonyázik a langyos, de még nem túl meleg pocsolyában, annak sok babér nem terem az NFL-ben.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!