Connect with us

Hír

Tényleg Lovie Smith lesz a Texans főedzője

A Houston Texans Lovie Smith-t nevezi ki főedzőjének – írja Adam Schefter. Elég furcsa ez a választás, tekintve hogy belsős jelöltként a szezon vége után négy héttel volt az első interjúja a csapattal és ezt követően nagyon gyorsan, szinte azonnal megkapta az állást.

A 63 éves szakember tavaly a Texans védőkoordinátora volt, korábban a Bears, a Buccaneers és az Illinois egyetem főedzője is volt, de 2013 óta nem volt sehol pozitív mérlege. Az utóbbi nyolc évből hét szezonon át volt főedző, ezalatt 25-63-as mérleget ért el. Gondolhatnánk, hogy ha főedzőként megbukott, legalább jó védőstratéga, de igazából a filozófiája is elavultnak számít – régen a Tampa2 védekezés jól működött, de mára már a támadók ezt elég könnyen kijátsszák.

Várhatóan Pep Hamilton is marad támadókoordinátori pozícióban és az is elképzelhető, hogy Josh McCown is kap valamilyen munkát a csapatnál, miután főedzői interjún is volt.

Smith kinevezésének fényében még furcsább David Culley szezon végi menesztése, hiszen az egy évvel korábban felvett HC konkrétan 0 elvárással kihozott 4 győzelmet a csapatból nagyrészt újonc irányítóval – ennél többet nem igazán lehetett elvárni tőle, és nem is sikerült egy felkapott, fiatal vagy jónak tűnő embert kinevezni a helyére. Nem merész dolog azt állítani, hogy nem ez volt a terv Culley kirúgásakor.

Így már csak a Saints főedzői állása maradt betöltetlen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!