Connect with us

Prémium cikkek

Aaron Rodgers évi 12 millió dollárral keres többet, mint Patrick Mahomes – az Aaron Rodgers szerződés

Sokat kellett rá várni, de végre megszületett a megállapodás Aaron Rodgers és a Packers között. A veterán irányító durva pofont adott a tendenciáknak: az új szerződésével toronymagasan a liga történetének legjobban kereső játékosa lett, évi nyolc millió dollárt vert a második Dak Prescottra és 12 milliót a harmadik legjobban kereső Patrick Mahomesra. Az Aaron Rodgers szerződés.

A 38 éves irányító eredeti szerződése a 2022-es szezon végéig volt érvényes és 27 millió dollárt keresett volna. Ehhez jött most egy 3+1 éves szerződés 150+9,5 millió dollárral, amivel 5 év alatt 186 millió dollárt kereshet. Ez éves átlagban mindössze 37,2 millió dollár lenne, de ebből az öt évből kettő csak dísznek van ott – a valóságban egy 3 éves, 150 millió dolláros gigaszerződésről van szó, amihez hasonlót még soha nem láttunk. (Az OverTheCapen van egy egész jó bontása a szerződésnek, de feltehetően az oldal statikus szerkezete miatt nem tudták jól ábrázolni, így az összességében sok helyen hibás, illetve nem az aktuális állapotokat mutatja, hanem azt, hogy három év múlva, három átalakítással hogy nézne ki a szerződés).

1. ábra. Aaron Rodgers eredeti szerződése

Az első ábrán látható Rodgers eredeti szerződése. ~27 millió dolláros alapfizetése volt, emellett 26,8 millió dollárnyi aláírási bónusza a korábbi átalakításokból (ezek pirossal jelölve). Utóbbi két részre volt osztva, a 2023-as tétel egy automatikusan megszűnő év, vagyis jövőre is terhelte volna a fizetési plafont akkor is, ha már nem a csapat tagja. Mint láthatjuk az utolsó sorban, alapvetően könnyen kivágható lett volna, de ez nyilván nem volt opció, csak amolyan érdekesség. És most nézzük az új szerződést, ami mindent felülírt.

Az alap kontraktus

Mint láthatjuk, óriási a különbség az Over The Capen látottakhoz képest, pedig Rodgers új szerződése alapállapotában így néz ki a kiszivárgott információk alapján. Persze ez évről évre alakulni fog, amit most lépésről lépésre be is mutatok.

Aaron Rodgers szerződés

2. ábra. Aaron Rodgers új szerződése

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!