Connect with us

Hír

11 NFL-stadion is házigazdája lesz a 2026-as labdarúgó világbajnokságnak

A 2026-os FIFA Világbajnokságot USA, Kanada és Mexikó rendezi, a napokban pedig kihirdették azt is, hogy egészen pontosan hol rendezik majd a labdarúgó mérkőzéseket a tornán. Három mexikói és két kanadai helyszín mellett 11 amerikai városban tartanak majd mérkőzéseket.

Így értelemszerűen az NFL stadionjai is becsatlakoznak a rendezők közé. Játszanak majd meccset a Falcons, a Texans, a Dolphins, az Eagles, a Seahawks, a Chiefs, a Cowboys, a Patriots, a 49ers, a Jets és Giants, illetve a Rams és Chargers otthonaiban. Az utolsó szűrésnél maradt ki Baltimore, Cincinnati, Tennessee és Denver a rendezők közül.

Érdekesség, hogy az 1994-es világbajnokság rendező stadionjai közül egyetlen egy sem lesz helyszín 2026-ban. Dallasban, Los Angelesben és San Francisco közelében újabb stadionok épültek a régiek mellett, New Yorkban és Foxboróban el is bontották a régieket és úgy létesültek az újak, máshol vagy nem is pályáztak vagy nem kerültek be a végső rendezők közé.

Összesen 60 mérkőzést rendeznek majd az USA-ban, köztük az összes mérkőzést a negyeddöntőktől a fináléig – Mexikó és Kanada 10-10 csoportmeccsnek lesz otthona.

A nagy stadionmustra

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!