Connect with us

Hír

A 262 draftolt újoncból már 223 aláírta a szerződését

Jól halad a 2022-es drafton kiválasztott újoncok szerződtetése, a 262 draftolt újoncból már 223 aláírta a szerződését, írja a PFT a tranzakciókat jól ismerő forrásokra hivatkozva. A renitensek az első négy kör valamelyikében érkeztek a ligába, a 5-7 körös játékosok közül viszont már mindenki aláírta az újonc szerződését.

A Texans nagyvonalúsága tartja fel a negyedik körös újoncok szerződtetését

Az első körből csak ketten, a Steelers irányító Kenny Pickett (1/20) és a Patriots guard Cole Strange (1/29) nem írt még alá, míg a második körből 18-an várnak meg az aláírással. A 41 harmadik körös közül hárman vannak szerződés nélkül, a negyedik körösök szerződtetésébe viszont alaposan bekavart a Texans (lásd a fent linkelt cikket).

A Houston 25 ezer dollárral többet adott a futó Dameon Pierce-nek, mint azt a 4/2-es pick szerinti meghatározott szerződés szerint kellett volna. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy a többi negyedik körös játékos ügynöke ugyanilyen elbánásban szeretné részesíteni ügyfelét és ugyanezt kéri a csapatoktól. Így pedig a negyedik kör első 15 választásából egyedül Pierce-, a 38 negyedik körösből pedig csak 22 játékos írta alá eddig a szerződését.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez hogyan történhetett meg, amikor fix szerződések vannak az újoncok számára? A helyzet az, hogy egy nagyon minimális mozgástere van a csapatoknak, az újoncoknak adható szerződésnek van egy minimuma és maximuma. Ezek az összegek tényleg marginálisak, pláne a negyedik körben, ahol a legtöbb játékos a kötelező minimumot kapja meg – most ebbe a levesbe köpött bele a Texans a nagyvonalúságával.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!