Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC East

Ránézésre a divízió csapatai jól néznek ki, vagy legalábbis szépen építkeznek, ellenben szinte minden csapatnál van olyan pont, aminek a besülésével az egész gárda könnyen összeomolhat. Hiszen minden egység olyan erős, amennyire a leggyengébb pontja.

Buffallo Bills

A leggyengébb láncszem: Ken Dorsey

Konkrétan végignéztem a rosteren és nem tudtam megnevezni a leggyengébb pontot. Tudok mondani necces dolgokat, de egyik sem olyan, amitől valóban nagyon félnie kellene a Bills szurkolóknak. Így jobb híján Brian Daboll távozását tudom megnevezni, akinek hiánya azért fájó pont lehet. Tavaly ugyanis nem csak Josh Allen zseniális játéka miatt volt kimagasló ez a támadósor, hanem mert a mester nagyon jól keverte a kártyákat és jól alapozott játékosai erősségeire is. Dorsey-tól ugyan kifejezetten nem kell félni, de egyelőre nem tudjuk feltételezni, hogy fel tud érni ugyanarra a szintre.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Miben lehet bízni?

Ez az offense igazából akkor is elkaristol, ha a támadókoordinátor csak áll a pálya szélén és néz maga elé bután. Nyilván kis túlzással, de Dorsey-nak nem kell rögtön idén robbantania, elég ha kicsit összecsiszolódik az emberekkel, ráérez dolgokra és építi tovább, amit kapott.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Ha nagyon meg akarom erőszakolni a dolgot, akkor a linebacker sorral nem lennék boldog. Edmunds továbbra is lassan olvas, sok missed tackle-je van és nem elég jó coverage-ben sem. Matt Milano pedig bár egy hasznos játékos, nem az a kifejezett irányító a védelemben a pálya közepén. Egész sokoldalú, a pass rush mellett a flat zóna coverage tevékenységet is rá lehet bízni, de nem lesz soha az a coverage linebacker, aki elmegy a jobb tight endekkel és leveszi őket a pálya széléről. Tavaly és tavalyelőtt is lényegében a pálya közepén verte meg őket a Chiefs, itt pedig nem sokat javultak.

Miami Dolphins

A leggyengébb láncszem: front7

Ha még Brian Flores vezetné ezt a csapatot, akkor eszembe nem jutna ezt a csapatrészt jelölni, ugyanis annak ellenére, hogy egyetlen igazán nagy név nincs az egységben, rendre egész jól teljesítettek és rendszerszinten mindig megállták a helyüket. Ellenben egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy egy támadó beállítottságú főedzővel is meg tudják tartani a tavalyi szintjüket. Ki a legjobb passzsiettető? Ki ennek az egységnek a vezére? Ki igazán jó coverage-ben? Nem tudom egyértelműen megválaszolni ezeket a kérdéseket, így nagyon kíváncsian várom mire lesznek képesek.

Miben lehet bízni?

Nincsenek kimagasló játékosok a front7-ben, ellenben elég mély az egység, így majd’ minden poszton tud jönni minőségi játékos csereként is. Így pedig folyamatosan frissen tudják tartani a védelmet egy kis rotációval, ami sokat segíthet, főleg a meccsek végjátékaiban. Nem elhanyagolható az sem, hogy a secondary továbbra is pofásnak néz ki nevek alapján, így némi segítség érkezhet coverage sackek tekintetében, illetve hogy a támadósor is talán több időt tölt majd a pályán, mint az elmúlt években.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Hiába próbálom, nem tudom egyszerűen megkerüli a kérdést Tua körül. Idén van az a pont, hogy valószínűleg már nem lehet mutogatni sehova, csak a fiatal irányítóra, ha nem működik valami. Kapott egy innovatív fiatal főedzőt, két egészen kiváló támadófalembert és a liga legveszélyesebb támadóját is. Ha ebből nem tud minimum egy átlagnál jobb eredményt összehozni a gárda, akkor az Tua lelkén is fog száradni.

New England Patriots

A leggyengébb láncszem: Skill playmakerek

Régen volt olyan, hogy a Patriotsnál azért nem tudok egyértelműen gyenge pontot választani, mert kevés van, hanem épp ellenkezőleg, olyan sok helyre tudnék mutatni, hogy ez nehezíti meg a kérdést. A legnagyobb probléma viszont talán az, hogy a támadóoldalra nem sikerült sebességet és playmakereket szerezni. Az elkapó sorban van jó esetben több WR2 szintű játékosuk, Hunter Henry egy darabos, lassú játékos, aki szinte csak az end zone-ban tud villogni, illetve a futóik is inkább brusztolós játékosok, mint villámgyors irányváltásokkal operáló életveszélyek. Nyilván sok fog múlni Mac Jones fejlődésén is, de nem tudom mire lehet képes ilyen vérszegény személyzettel.

Miben lehet bízni?

Leginkább abban, hogy nem is lesz szükség a sebességre. Öreg Patriots módszer szerint rövid, darabos, idegőrlő előrehaladásokkal vezetnek majd támadásokat, jobban bírják mint az ellenfél és fontos pillanatokban majd villannak. Ennél többet nem nézek ki ebből az egységből, pláne hogy támadókoordinátor nélkül mennek neki a szezonnak, ami szintén egy merész vállalás.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A védelembe sebesség legalább érkezett, de egyrészt nagyon alacsony cornerekkel van tele a Patriots defense, másrészt a pálya közepét nem látom, hogyan szeretnék majd levédekezni. Ki fog jó passzelkapó tight endek ellen védekezni? Az öreg McCourty? Bentley? Wilson? Valamelyik törpe újonc corner? Nincs test a pálya közepén, amit nagyobb WR1-ek és tight endek könnyedén dominálhatnak.

New York Jets

A leggyengébb láncszem: Elsőszámú elkapó

Furcsa ilyet mondani, de a Jets olyan jól erősített, hogy nehéz kiválasztani, hol lehet a legnagyobb problémájuk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobbak lennének akár mint egy középcsapat, de igyekeztek mindenhol foltozni a lyukakat, így nincs nagyon nagy katyvasz sehol. Szerintem a legnagyobb probléma az lehet, hogy nincs egy biztos elsőszámú, tapasztalt célpontja a másodéves Zach Wilsonnak. Akire fontos harmadik kísérleteknél, sorsdöntő end zone játékoknál lehetne támaszkodni.

Miben lehet bízni?

Természetesen abban, hogy nem is lesz szükség elsőszámú elkapó alkatra, mert a playhívások mentén meg tudják oldani a sok pálya közepén jó, gyors, jó útvonalfutó játékosukkal is. Garrett Wilson nem hiába lett top10-ben kiválasztva, a class egyik ha nem a legnagyobb tehetsége volt és bár a méretei nincsenek meg, lehet a modern trendnek megfelelően egy alacsonyabb WR1 is. Ehhez azonban egy kis bizonyítás szükséges, hogy lássuk miként működik.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A linebacker sor az egyetlen, ahova sem a draftról, sem a piacról nem jött egyetlen igazán nagy név sem. Így Quincy Williams és C.J. Mosley lesz a kezdő páros, mögöttük pedig lényegében senki. Ez sem minőségben, sem mennyiségben nem tartozik a liga elejéhez, mert bár Mosley neve egykor jól csengett, most már lassan két éve nem láttuk, hogy magas szinten tud játszani. Ráadásul a sérülése csak még nagyobb bizonytalanságot hagyhat mindenkiben. Márpedig alapvetően is egy nagyon fiatal egységről beszélünk, így nem lesz aki kisegítse őket, ha baj van.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!